Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Απάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Λευκάδας σχετικά με την ανακοίνωση των ιατρών.

       
       
    Με αφορμή Επιστολή που αναφέρεται ως απόφαση των Ιατρών του Γ.Ν.Λευκάδας, που δημοσιεύθηκε στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στον Τοπικό Τύπο, έχω να πω τα εξής:
    Η επιστολή αυτή δεν ξέρω κατά πόσο απηχεί στην συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών όπως αναφέρει, διότι από το πρωί  η πλειονότητα των ιατρών του Νοσοκομείου δηλώνει άγνοια για την συγγραφή της.
   Επειδή  μέλημά μου είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών της Λευκάδας καθώς και των όμορων περιοχών, και να μην αναπαράγεται μια κινδυνολογία στα όρια του τραγικού, ενημερώνω τους πολίτες για τα ακόλουθα:
   Η ιατρική δύναμη του Νοσοκομείου είναι η εξής :
    Ειδικευμένοι ιατροί : Προβλεπόμενες θέσεις σαράντα – πέντε (45) και υπηρετούν είκοσι – έξι (26).
    Ειδικευόμενοι ιατροί : Προβλεπόμενες θέσεις δέκα- πέντε (15) και υπηρετούν δέκα – πέντε (15).
    Αγροτικοί Ιατροί :  Προβλεπόμενες θέσεις οχτώ (8) και υπηρετούν οι έξι (6).
     Οι άλλες δυο (2) θέσεις έχουν καλυφθεί και αναμένονται οι ιατροί να αναλάβουν υπηρεσία.

   Επίσης σε αίτημά μας στο Υπουργείο για επικουρικούς ιατρούς, λάβαμε τρις ειδικότητες : Νεφρολόγου, Καρδιολόγου και Χειρουργού, που σύντομα θα αναλάβουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο.
   Η Διοίκηση λοιπόν με αίτημά της σε πρόσκληση του Υπουργείου έστειλε στις 28-4-2014 προγραμματισμό προσλήψεων για μόνιμους ιατρούς με σειρά αναγκαιότητας:
    Δέκα – έξι (16) θέσεις για το Γ.Ν.Λ. και έξι (6) θέσεις για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.
   Όσον αφορά τις εφημερίες οι Αγροτικοί ιατροί και οι ειδικευόμενοι, πληρώνονται στο μέγιστο του πλαφόν τους.
  Όσον αφορά τους Ειδικευμένους ιατρούς αγγίζουν  τα όρια του πλαφόν τους  χωρίς να ξεπερνούν το νόμιμο αριθμό εφημεριών, για ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο Γ’ ζώνης, όπως είναι το Γ.Ν.Λευκάδας.
  Και δεν αντιλαμβάνομαι που συνίσταται επισφάλεια της εφημερίας, η εφημέρευση με πέντε (5) ημέρες, η έξι (6) ημέρες ετοιμότητας και δεν συνίσταται  με τέσσερις (4).
  Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το κονδύλι εφημεριών του έτους 2014 ήταν προσαυξημένο σε σχέση με το έτος 2013 κατά πέντε χιλιάδες ευρώ (5000) μηνιαίως σε αντίθεση με άλλα Νοσοκομεία της Επικράτειας.
  Συμπερασματικά λοιπόν το Γ.Ν.Λ. Δέχεται πενήντα χιλιάδες (50000) πολίτες ετησίως και Νοσηλεύει περίπου τέσσερις χιλιάδες (4000) άτομα.
  Άρα είναι ένα λειτουργικό Νοσοκομείο που χάρις στην Επιστημοσύνη και την Κοινωνική Ευαισθησία του προσωπικού του προσφέρει υπηρεσίες σημαντικές.
  Κανείς λοιπόν δεν δικαιούται να κινδυνολογεί σε βάρος του Νοσοκομείου αποσκοπώντας σε μικρά οφέλη, λόγω προεκλογικής περιόδου και ιδίως με ανυπόγραφες επιστολές.
 Διότι ηθικά ο ιατρός, η οι ιατροί που συνέταξαν αυτή την επιστολή, είναι λειτουργοί στο χώρο της υγείας, και έχουν την υποχρέωση να προασπίζουν το Νοσοκομείο και όχι να το απαξιώνουν.


                                           Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                                                ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger