Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Still in Motion: H έκθεση φωτογραφίας που έκανε τη διαφορά!



Με φωτογραφίες που απαθανάτιζαν στιγμές από την καθημερινή ζωή ξένων εθελοντών με κοινωνική προσφορά στο νησί.
.
Η έκθεση φωτογραφίας "Still, in Motion", της ΜΚΟ Μονοπάτια Αλληλεγγύης  έδωσε τη δυνατότητα στους Λευκαδίτες στις 31 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2014 να απολαύσουν μια έκθεση μέσα από τα μάτια νέων ανθρώπων από όλη την Ευρώπη που εργάζονται εθελοντικά στη Λευκάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

«Η διεθνής αυτή δραστηριότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στον κόσμο μας και να παρακινήσει τους νέους της Λευκάδας να γίνουν εθελοντές και ενεργά μέλη της κοινωνίας τους» σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οργάνωσης Κωνσταντίνα Βανδώρου.
Μονοπάτια Αλληλεγγύης για το εθελοντικό τους έργο στην τοπική κοινωνία αλλά και για την οικονομική στήριξή τους μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση. Τα έσοδα από τις φωτογραφίες που πουλήθηκαν, προσφέρθηκαν για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.  
Οι εκτιθέμενες φωτογραφίες τραβήχτηκαν το  2013/2014 και παρουσίασαν τη δράσητων εθελοντών όπως εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την κοινότητα των Ρομά, εργαστήρια για την αειφόρο ανάπτυξη, το χτίσιμο ενός οικολογικού σπιτιού και την φροντίδα ηλικιωμένων στο γηροκομείο Λευκάδας.
Ειδικά οι φωτογραφίες από την κοινότητα των Ρομά και των ηλικιωμένων ήταν και εκείνες που απέσπασαν και τον μεγαλύτερο θαυμασμό από τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία έστω και μέσα από το χαρτί να δουν στιγμιότυπα των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που δυστυχώς ζούνε αποκλεισμένες τις περισσότερες φορές.
Κάθε χρόνο, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης φιλοξενούν εθελοντές από όλη την Ευρώπη για να συμβάλλουν όπου υπάρχει ανάγκη στην τοπική κοινότητα. Γιατί ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής.  Δίνεις, μοιράζεσαι, προσφέρεις.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger