Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πωλητήριο για το σπίτι του Ούλωφ Πάλμε στο Μοχό!

Είχε παραχωρηθεί από την κοινότητα στον Σουηδό πρωθυπουργό λίγο πριν αυτός δολοφονηθεί
Το είδαμε κι αυτό. Το θρυλικό σπίτι του Πάλμε στο Μοχό πωλείται πλέον! Ο τόπος και οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέθηκε ο Σουηδός πολιτικός πλέον δεν έχουν καμία σημασία για τους κληρονόμους...Το σπίτι του Ούλωφ Πάλμε στο χωριό Μοχός του  Ηρακλείου παραχωρήθηκε απο την τοπική κοινότητα την εποχή που ήταν πρόεδρος ο αείμνηστος Θεόφιλος Σουρανάκης στον τότε Πρωθυπουργό της Σουηδίας.

Υπήρξε ένας Ανθρωπος που αγάπησε την Κρήτη και το χωριό Μοχός επισκεπτόμενος τον συχνά πυκνά.


Και όπως ήταν φυσικό από τους τοπικούς φορείς του Μοχού έγινε επιτιμος δημότης, όπου και δέθηκε για πάντα με την κρητική γή, όπου και απέκτησε πολλούς φίλους.

Το σπίτι έφυγε απο τους κληρονόμους του και πλέον πωλείται !

Ο ίδιος έλεγε για την Κρήτη:

"...μιλώντας και γράφοντας για την Κρήτη,

καταλαβαίνεις πολύ συχνά, πόσο αδύνατο ή δύσκολο είναι

να περιγράψεις τον μοναδικό αυτό τόπο

με τα άπειρα στοιχεία Ιστορίας, Πολιτισμού, Oμορφιάς.

Δε χωρεί μέσα σ' ένα βιβλίο ούτε σε ένα ή πολλά άρθρα.

Δε μπορείς να τη γνωρίσεις μέσα από περιγραφές.

Μπορείς μονάχα να τη ζήσεις και να τη χαρείς..."



Υπήρξε ένας ανυποχώρητος υπερασπιστής της παγκόσμιας ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας. Παρέμεινε έντιμα στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων.

Η Σουηδία είναι σήμερα συνώνυμη με τις αξίες της ειρηνικής σταθερότητας και του ανθρωπισμού και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον Ούλωφ Πάλμε.

»Το όραμά του δεν γνώρισε εθνικά σύνορα. Αφιέρωσε τον ίδιο του τον εαυτό με ακούραστο ζήλο, αποτεινόμενος τόσο στην καρδιά όσο και στη λογική των ανθρώπων.

Ο Σβεν Ούλωφ Γιοαχίμ Πάλμε (Sven Olof Joachim Palme, 30 Ιανουαρίου 1927 – 28 Φεβρουαρίου 1986) ήταν ένας Σουηδόςπολιτικός. Υπήρξε ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το 1969 εώς το 1986 και Πρωθυπουργός της Σουηδίας μαζί με ένα Ιδιωτικό Κυβερνητικό Συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 1969 ως τον Οκτώβριο του 1976 και μαζί με Υπουργική Κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 1982. Ο Πάλμε δολοφονήθηκε το 1986 και στη θέση του τον διαδέχτηκε ο Ίνγκβαρ Κάρλσσον.

Ο Ούλοωφ Πάλμε συχνά κυκλοφορούσε χωρίς καμία προστασία από σωματοφύλακες, και η νύχτα της δολοφονίας του ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις. Επιστρέφοντας πεζός στο σπίτι του από έναν κινηματογράφο με τη σύζυγό του Λίσμπετ στον κεντρικό δρόμο Σβεαβέγκεν (Sveavägen) της Στοκχόλμης, γύρω στα μεσάνυχτα της 28 Φεβρουαρίου 1986, το ζευγάρι έπεσε θύμα επίθεσης από έναν δολοφόνο. Ο Πάλμε πυροβολήθηκε δύο φορές στο στομάχι, και η σύζυγός του στην πλάτη.

Η αστυνομία ανέφερε πως ένας οδηγός ταξί χρησιμοποίησε το κινητό ραδιόφωνό του για να σημάνει συναγερμό. Δύο νεαρά κορίτσια που κάθονταν σε ένα αυτοκίνητο κοντά στη σκηνή του εγκλήματος προσπάθησαν να βοηθήσουν τον Πρωθυπουργό. Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο αλλά ήταν νεκρός όταν έφτασε. Η κυρία Πάλμε θεραπεύτηκε από τον τραυματισμό της και ανάρρωσε. Ο δολοφόνος δραπέτευσε προς τα ανατολικά στη διασταύρωση Τουννελγκάταν και εξαφανίστηκε.

Η δολοφονία του Πάλμε παραμένει ανεξιχνίαστη και μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας περιβάλλει το φόνο.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger