Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ



Η προθεσμία παράτασης της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της Λευκάδας εκπνέει στο τέλος του έτους… Ένας μήνας και λίγες μέρες απομένουν μέχρι να χτυπήσει το καμπανάκι της σφράγισης και οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να «παίζουν» πινγκ πονγκ επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον! Όλοι φταίνε,  αλλά κανείς … δεν φταίει σε τίποτα! Αποτέλεσμα; Από όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν , δεν έγινε σχεδόν τίποτα! Ο χρόνος τρέχει και τώρα όλοι υποτίθεται πως τρέχουν να μαζέψουν τα…ασυμάζευτα!
















Σκληρή η απάντηση που δίνει ο πρώην  πρόεδρος Αθλητικού 
      Οργανισμού Σπύρος Βεργίνης, μέσω της εφημερίδας μας , σε όλα όσα του έχει καταλογίσει τους τελευταίους μήνες η Αντιδήμαρχος Ζωή Σκιαδά , μέσω δημοσιευμάτων. «Σας αφήσαμε προίκα και έσοδα» έλεγε ο Σπύρος Βεργίνης,  «Μας αφήσατε βαριά κληρονομιά, λόγω χρεών» ανταπάντησε η αντιδήμαρχος.

Σήμερα ο Σπύρος Βεργίνης «σηκώνει» και πάλι «το γάντι», δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν θα κάνει το χατίρι σ’ αυτούς που προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη αλλού.


«Είμαστε σε αντιπαράθεση με τον Δήμο, γιατί αρνούμαι να μηδενίζουν τη δική μας θητεία και το δικό μας έργο.  Εμείς φτιάξαμε ένα κλειστό γυμναστήριο πραγματικά κούκλα. Η επόμενη Δημοτική Αρχή είχε χρέος τουλάχιστον να το συντηρήσει και  να βάλει και ένα καρφί παραπάνω. Γι’  αυτήν όμως τη Δημοτική Αρχή φταίνε πάντα οι άλλοι!

Δεν υπάρχει χρέος που αφήσαμε στο Δήμο. Εμείς αφήσαμε θετικό πρόσημο. Κοστολογημένα είχαμε ένα χρέος 70.000 ευρώ που είναι απόλυτα λελογισμένο και διαχειρίσιμο. Ένα χρέος που είναι απόλυτα λογικό όταν απέρχεται μια δημοτική αρχή και αναλαμβάνει μια άλλη να υπάρχει. Εμείς λοιπόν χρωστούσαμε 70.000 ευρώ και είχαμε να λάβουμε από τον Δήμο 125.000 ευρώ. Αν κάνουμε την αφαίρεση προκύπτει πως έπρεπε και να εξοφλήσουν και να τους μείνουν κιόλας!

Της απαντάω λοιπόν τώρα , εκτός από αυτό που της είχα πει πως της αφήσαμε και προίκα και έσοδα… Εμείς δουλέψαμε , κάναμε έργο , δεν είμαστε περαστικοί. Δεν μπορεί , λοιπόν , τώρα να απαξιώνουν το έργο που κάναμε. Ευτυχώς για μας και δυστυχώς γι’ αυτούς είναι έργο απτό. Αυτό που ο κόσμος έμπαινε μέσα και το απολάμβανε εμείς το φτιάξαμε , όχι αυτοί!

Τώρα, όσον αφορά το Δημοτικό Στάδιο της Λευκάδας, αυτό είναι ένα ακόμη σημείο τριβής μας… Ο αθλητικό οργανισμός μέχρι τη δική μου θητεία από το 2003 μέχρι το 2010 , μια ολόκληρη επταετία, ήταν αυτοδιοικούμενο , νομικό πρόσωπο, ανεξάρτητο. Τώρα λοιπόν, η καινούργια Δημοτική Αρχή και λόγω Καλλικράτη το ενέταξε με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπο και διοικείται από το Δήμο και ρωτάω: «Πώς διοικείται από το Δήμο, αυτό το νομικό πρόσωπο; Τι ακριβώς κάνουν, ποιός αποφασίζει και τι γίνεται;»

Οι κερκίδες του σταδίου είναι το μεγάλο πρόβλημα… Από το 2003 που έγινε ο σεισμός είχαν πρόβλημα και χαρακτηρίστηκαν  κίτρινες, ότι δηλαδή με κάποιες επισκευές μπορούσαν να λειτουργήσουν. Όμως, με δική μας πρωτοβουλία και με τη βοήθεια μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάναμε αυτοψίες και καταλήξαμε ότι το κόστος επισκευής είναι μεγαλύτερο από την ανακατασκευή. Εμείς , σαν σοβαρός Αθλητικός Οργανισμός, αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε τις ενέργειές μας προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να τις γκρεμίσουμε και να τις ξαναφτιάξουμε. Όχι μόνο θα φτιάχναμε καλές κερκίδες , αλλά θα κερδίζαμε και χώρους κάτω από αυτές, όπως για παράδειγμα χειμερινό διάδρομο και έναν πολυχώρο.

Οι καινούρια Δημοτική Αρχή όμως, μόλις ανέλαβε, αγνόησε τη δική μας απόφαση και αποφάσισε να προχωρήσει σε επισκευή , με αποτέλεσμα να γίνουν όλα αυτά τα εκτρώματα που βλέπουμε τώρα. Αποτέλεσμα είναι να έχουν υποστυλωθεί τα 2/3 της κερκίδας, χωρίς να έχουν τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να έχουν χαλάσει 250 με 300 χιλιάδες ευρώ! Το υπόλοιπο είναι άφτιαχτο, είναι σ’ αυτήν την κατάσταση που βλέπουμε και παραμένει επισφαλές! Δεν το γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί το αντικείμενο!

Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα πάρουν πάλι παράταση μέχρι τον Ιούνιο. Όμως και πάλι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα. Θα το ξεπετάξουν από πάνω τους και μετά θα το πάρει όποιος το πάρει...»

Αυτό που, συμπεραίνουμε όλοι βλέποντας το χάλι των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού,  είναι πως οι απαιτούμενες εργασίες δεν έχουν γίνει , ενώ ο χρόνος πιέζει με την Περιφέρεια έτοιμη να βάλει λουκέτο






Εμείς επικοινωνήσαμε  και με τον κύριο Θανάση Καββαδά , που είναι ο υπεύθυνος για τα γήπεδα του νησιού και μπορεί να ασκεί αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας , όμως μάλλον «χαϊδεύει» εμμέσως τα αυτιά της Δημοτικής Αρχής και της κυρίας Σκιαδά. Σε ερώτηση μας για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τις απαιτούμενες εργασίες και όλα αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα εκείνος μας απαντά:

«Κάναμε έλεγχο στα γήπεδα του Αγίου Πέτρου και του Σύβρου , για να πάρουμε την καταλληλότητα. Αυτό που διαπιστώσαμε και είπαμε στους υπεύθυνους είναι ότι δεν είχαν πυροσβεστήρες και πυροσβεστική φωλιά. Στο γήπεδο του Σύβρου υπάρχει και ένα σπασμένο μάρμαρο που πρέπει να αντικατασταθεί. Όσον αφορά δύο κοντέινερ που λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι , πρέπει να μπει ένα διαχωριστικό και να το κάνουν ιατρείο. Όχι σοβαρά πράγματα!»

Μα καλά…. Τελικά μήπως όλοι βλέπουν το δέντρο , αντί να κοιτάζουν το δάσος;
Μιλάνε για τις μικροελλείψεις στα περιφερειακά γήπεδα, την ώρα που το Δημοτικό Στάδιο της Λευκάδας ρημάζει;  Εκεί έγινε o απαραίτητος έλεγχος, άραγε;

«Πρέπει να περιμένουμε λίγο, για να δούμε το κυριότερο, που είναι το γήπεδο Λευκάδας…Την ημερομηνία που θα το  ελέγξουμε.  Τα άλλα , λίγο πολύ θα  περάσουν. Να δούμε τι θα δείξει η καταγραφή των προβλημάτων  και τι μπορούμε να κάνουμε. Αν υπάρχει βούληση, όλα γίνονται»

Με τη… βούληση που επέδειξε μέχρι σήμερα ο Δήμος , μάλλον τα έργα προχωράνε και δεν το κατάλαβε κανείς….

«Προχωράνε οι διαδικασίες από τον Δήμο . Φτιάχνουν αποδυτήρια, θα αγοράσουν, όπως λένε , πλακάκια… Έγινε μια προσπάθεια με τις κερκίδες και έχουν ήδη ξοδευτεί  350.000 , μαζί με κάτι έργα για τα αποδυτήρια Οπότε , ναι, έχει γίνει μια προσπάθεια. Σίγουρα όμως χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να τελειοποιηθεί»

Κάπου εδώ μάλλον πρέπει να αναρτηθούν οι φωτογραφίες του Γηπέδου και της κατάστασης που επικρατεί! Τα συμπεράσματα δικά σας… Γιατί , όπως λένε, μια εικόνα , χίλιες λέξεις!

ΕΔΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ






Όσο για το θέμα των αποδυτηρίων που… φτιάχνουν, ο κύριος Καββαδάς απαντά: «Εμείς δεν έχουμε πάει ακόμα εκεί. Υπάρχει το πρόβλημα με τα αποδυτήρια , όπως λέτε κι εσείς… Πιστεύω όμως ότι θα το τρέξουν λίγο , γιατί αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα»

Τελικά κανείς δεν… ξέρει τι γίνεται με τα αποδυτήρια! Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013, πάντως ,  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκποιήσει μεταλλικές κατασκευές επενδυμένες με πάνελ. Κανείς ίσως δεν είχε σκεφτεί τη… λύση , αυτά τα πάνελ να χρησιμοποιηθούν σαν χώροι αποδυτηρίων , εκεί που χρειάζεται!


«Τα δύο γήπεδα που προαναφέραμε έχουν κοντέινερ. Όταν τελειώσει ο έλεγχος 5 με 10 Δεκεμβρίου εκεί θα δω αν υπάρχουν παντού container κι αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εκεί»

Ο έλεγχος ολοκληρώνεται 05 με 10 Δεκεμβρίου… Η «Δαμόκλειος σπάθη» κρέμεται πάνω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού… Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου είναι μόλις μερικές μέρες, για να προλάβει να γίνει τι; Ξαφνικά τώρα όλοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν; Τι ακριβώς έκαναν τόσο καιρό, που είχαν το χρόνο; Αν ληφθεί μια ακόμη παράταση το πρόβλημα θα λυθεί;


Τελικά είναι  έξυπνη μήπως είναι πιο έξυπνη η στρουθοκάμηλος; Κρύβει το κεφάλι της στο χώμα, για να μην τη δουν!!   
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger