Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Kενά εκπαιδευτικών στην Α.θμια Λευκάδας..


Η φετινή σχολική   χρονιά φαίνεται καθαρά  ότι αρχίζει με αμέτρητα προβλήματα  και ένα από τα κυρίαρχα είναι τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα αντιμετωπίσουν οι σχολικές μονάδες με το άνοιγμα των  σχολείων. Αυτή η κατάσταση αν δεν αλλάξει άμεσα ζημιώνει τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και συνολικά την κοινωνία με άμεσο αποδέκτη τους ίδιους τους μαθητές.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε  την  Πέμπτη 5/9 με το Διευθυντή Π.Ε. Λευκάδας προκειμένου να ενημερωθεί  για τα κενά που υπάρχουν  σε όλες τις ειδικότητες στην περιφέρειά μας. 
Με βάση  τη μέχρι  τώρα κατάσταση και με δεδομένο ότι έχουν βγει  και οι αποσπάσεις και οι αναπληρωτές υπάρχουν τα εξής κενά:
Δάσκαλοι:12     Νηπιαγωγοί: 3     Αγγλικών: 3     
Δάσκαλοι  Ειδικής Αγωγής: 5     Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής:2
Υπεράριθμοι είναι:       Γυμναστές  7  και     Μουσικής  1.
Με βάση την παραπάνω κατάσταση κλειστά είναι προς το παρόν το νηπιαγωγείο  και το δημοτικό σχολείο Καλάμου. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι το Δημοτικό  σχολείου Μαραντοχωρίου  θα λειτουργήσει  ως 3/θεσιο και  τίθεται  ζήτημα  υποβιβασμού του Δημοτικού Μεγανησίου. Επιπλέον «στον αέρα»  βρίσκονται  οι υπεράριθμοι  συνάδελφοι  που με τη λογική της «κινητικότητας» μπορούν να βρεθούν κάπου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  καταρχήν!
Συνάδελφοι, γονείς,μαθητές, εργαζόμενοι,
Η σχολική  χρονιά  με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τη μέχρι τώρα τακτική (διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου καθηγητών, δραματική μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμών, σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο κτλ)θα είναι στην κατεύθυνση διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υποβάθμιση του  περιεχομένου και το δυναμικού της.
Οι συνθήκες απαιτούν ετοιμότητα, αγωνιστική δράση με συνέχεια και ενότητα όλων των εργαζομένων μέσα και έξω από  την  εκπαίδευση. Είναι ζήτημα όλων  με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε:
·        Κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με βάση τις πραγματικές – ιδιαίτερες ανάγκες  πριν το άνοιγμα των σχολείων.
·        Καμια απόλυση – καμια διαθεσιμότητα – καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού.
·        Να  μην υποβιβαστεί κανένα σχολείο.
·        Κανένας μαθητής χωρίς εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
·        Δημιουργία τόσων τμημάτων προκειμένου να  φοιτούν όλα τα προνήπια.
·        Να καλυφθούν άμεσα οι   δύο θέσεις παράλληλης στήριξης.
Μια εκπαίδευση που θα είναι πραγματικά προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας:
·        έχει πραγματικά δημόσιο – δωρεάν χαρακτήρα,
·        είναι για όλα τα παιδιά,
·        παρέχεται γενναία αύξηση  κονδυλίων γι’ αυτήν
·        γίνεται  διορισμός μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες εκπαιδευτικές & κοινωνικές
·        δεν στοιβάζει πάνω  από 20 μαθητές στην τάξη
·        στοχεύει να μορφώσει ολόπλευρα τους μαθητές.
Άμεσα δίνουμε απάντηση και καλούμε όλους να συμμετέχουν:
1.      Δευτέρα 9/9 στις 18.00  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
2.     Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα ζητήματα της παιδείας την ΤΡΙΤΗ 19.30 στον Αγ. Μηνά.
3.     Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11/9  και ώρα 12 π.μ. στον Αγ. Μηνά και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                    Λευκάδα 8/9/2013
«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»                                     
Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα                                                                    
Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958                                            
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger