Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Διώκεται (μόνο) η παράνομος πράξις» (Γ. Παπανδρέου)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΑΛΙΑ παρακολουθήσαν τους κομουνιστές. Με τα μέσα της εποχής. Έστηνε ο χαφιές αυτί, έδινε την  αναφορά του, κατέγραφε η αστυνομία  το φρόνημα του θύματος κι όλα  λειτουργούσαν μια…χαρά. Είπες κακιά κουβέντα για το βασιλιά; Στα μουλάρια(!) (στο στρατό), πιστοποιητικό «κοινωνικών φρονημάτων» για εργάτης στη Γερμανία.

ΥΣΤΕΡΑ μας ήρθαν τα ηλεκτρονικά. Όσα θέλουν οι «Αρχές»  τα παρακολουθούν, τα καταγράφουν. Όπως στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην ημετέρα…Ψωροκώσταινα. Έχοντας αντικαταστήσει τους όρους «ύποπτος για την εθνική ασφάλεια», «κομουνιστής» κ.ά. της εποχής με τη λέξη «τρομοκράτης».
ΜΙΑ-δυο, λοιπόν, κι ανοίγουν τα ηλεκτρονικά τους κιτάπια. Για  να θεραπεύσουν προλαμβάνοντας. Για  επίδοξους τρομοκράτες και «τρομοκράτες» που η δράση τους κ.ά. επιβαρυντικά (σύσταση συμμορίας κλπ.) εμπίπτουν στον νόμο που τα (καθ)ορίζει. Για ΟΛΑ τα άλλα (δολοφονίες πολιτών, παιδεραστία, σχεδιασμοί και δράση μιζαδόρων…) κλείνουν τ’ αυτιά και τα μάτια, σβήνουν και παρατάνε τα ηλεκτρονικά τους.
ΚΑΙ είναι τόσο απλό να προλάβεις τον (μεγαλο)μιζαδόρο του υπουργείου στήνοντας κοριούς  στο γραφείο του, σε ώρα «δουλειάς»…Χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι λοιπές δραστηριότητες και η ιδιωτική του ζωή. Ενδιαφέρει η αφανέρωτη εγκληματική του δράση. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο έντιμος πολιτικός, ο ηθικός υπουργός.
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στα  σημερινά και στον τραγικό θάνατο του Παύλου στο Κερατσίνι. Σήκωσαν  σκόνη, ξεσπαθώνουν τα κόμματα, πολεμούν τους Χρυσαυγίτες που οι ίδιοι  εξέθρεψαν και το πάνε για γενίκευση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Να τους συμπεριλάβει συνολικά, προληπτικά και κατά φρόνημα, αντί να (κατα)διώξει την παράνομη (και μόνο) πράξη.
ΑΝ, λοιπόν, δεν  πρόλαβες μιζαδόρους υπουργείων και  προμηθευτές…Υγείας (επειδή δεν το’  θελες), εφάρμοσε την ηλεκτρονική σου αναζήτηση για κάθε λογής συμμορίτες, αλλά για παράνομες πράξεις. Τις κάμερες και τους κοριούς στον αντίπαλο, αλλά και σε φίλια τμήματα απατεώνων, τρωκτικών και μιζαδόρων. Κατάγραψε (νόμιμα) συνομιλίες με «συνεργάτες», με τη γυναίκα τους…
ΑΝΤΙ, λοιπόν, να ψάχνεις τον φονιά ψηλαφίζοντας το φρόνημά του, άνοιξε της «επαφές» του κινητού, βγάλε στη φόρα (μόνο τα εγκληματικά) προσωπικά του δεδομένα, τη συγκεκριμένη δράση του και  μη θορυβείς σηκώνοντας σκόνη.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger