Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Έρχονται 2.200 προσλήψεις ανέργων έως 35 ετών

2.200 άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών θα προσληφθούν από επιχειρήσεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου.
Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 € την ημέρα για ανέργους άνω των
Προϋποθέσεις επιλογής:
Οι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να είναι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.
Όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων χωρών του εξωτερικού πρέπει να διαθέτουν από το ΔΟΑΤΑΠ βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας. Για τα πτυχία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από τον ΔΟΑΤΑΠ, στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου. Όπου απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν βεβαίωση αναγνώρισης.
Δεν καταθέτουν αιτήσεις οι άνεργοι
Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υποβάλλουν οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν πτυχιούχους έως 35 ετών. Οι άνεργοι δεν καταθέτουν αίτηση αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία που είναι εγγεγραμμένοι (ΚΠΑ2) στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση και σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες καθώς και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα ατομικά σχέδια δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger