Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για την αισθητική εικόνα της πόληςΤης ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αγγίζει την Δημοτική Αρχή της Λευκάδας, η αδιαφορία της οποίας ευθύνεται σε μέγιστο βαθμό για την άθλια εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλά κεντρικά σημεία, ενώ ορισμένες άλλες περιοχές μοιάζουν σχεδόν με... ζούγκλα!!!

Μείζον πρόβλημα, αυτό ειδικά το διάστημα, αποτελούν τα ξερόχορτα που δεν κόβονται ούτε από τα δημοτικά οικόπεδα, ούτε από τους ιδιοκτήτες των, εγκαταλελειμμένων συνήθως, οικοπέδων, με αποτέλεσμα η ανεξέλεγκτη βλάστησή τους να εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία, λόγω της ανάπτυξης φιδιών και διάφορων τρωκτικών, ενώ– μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου και των υψηλών θερμοκρασιών - ορατός επίσης είναι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Η κοπή των ξερόχορτων σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους κάθε άλλο παρά σε ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκεται, αφού, όπως επισημαίνουν πολλοί δημότες, υπάρχουν κεντρικότατα σημεία της πόλης στα οποία η επιχείρηση καθαρισμού τους ουδέποτε ξεκίνησε από το Δήμο Λευκάδας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν οικόπεδα με τόσο πυκνή βλάστηση τα οποία - ακριβώς επειδή δεν καθαρίζονται, ούτε από το Δήμο, ούτε από τους ιδιοκτήτες τους - μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης.

Διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την αισθητική αναβάθμιση της πόλης τους οι Λευκαδίτες - έχοντας αγανακτήσει από τις  εστίες μόλυνσης των ξερόχορτων των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και των εγκαταλειμμένων οικοπέδων – απαιτούν από το Δήμο Λευκάδας να δραστηριοποιηθεί επιτέλους ενεργά ώστε να βελτιώσει και να διατηρήσει στην πρωτεύουσα του νησιού τους μια εικόνα όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger