Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της πρώην δημάρχου Καρυάς κ. Σεβαστής Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα, για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων μετά την επιστολή του κ. δημάρχου προς τον πρωθυπουργό της χώρας.Ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής με τη δημοσίευση της επιστολής του προς τον πρωθυπουργό της χώρας (με κοινοποίηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του κ. Βενιζέλο και σε πρωτοκλασάτους υπουργούς όπως ο κ. Στουρνάρας κ.α.) αποδεικνύει πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι απευθύνεται σε … ιθαγενείς.

Η άστοχη, ως προς τους αποδέκτες αλλά και τα αιτήματα, επιστολή,  υποτίθεται ότι δίνει  στον επιστολογράφο δήμαρχο τη δυνατότητα να απαντά ή και να αποστομώνει ακόμη (!) τους αγανακτισμένους συνδημότες μας που τον ρωτούν όλο και πιο συχνά όλο και περισσότερο (όσο πυκνώνει η λήψη των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και του χαρατσιού) ότι έπραξε το μέγιστο απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.  
Μια επιστολή με την οποία καταγράφει ως υπαίτιους, για την επιβολή διπλάσιου χαρατσιού στο νομό μας, τον νέο νόμο και τον νέο τρόπο υπολογισμού του χαρατσιού χωρίς φυσικά καμία αναφορά στην παράλειψή του να αποστείλει τις καταστάσεις όπως όφειλε.  Ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας να καταργήσει το νόμο (εδώ που τα λέμε έχει και ένα δίκιο σ’ αυτό καθώς τον συγκεκριμένο νόμο, μόνο νόμο δεν τον λες)  και να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς υπολογισμού του χαρατσιού (στο σημείο αυτό δεν διευκρινίζει αν το αίτημά του γίνεται για την περιοχή της Λευκάδας εκτός και αν ο κ. δήμαρχος έχει σκοπό να πάρει στο … λαιμό του και την υπόλοιπη Ελλάδα). 
Υποθέτουμε ότι δεν απευθύνθηκε, ζητώντας απαντήσεις ή οδηγίες για τις ενέργειες που οφείλει να κάνει ο δήμος μετά την διαμορφωθείσα κατάσταση, στην καθ’  ύλη αρμόδια Διεύθυνση του Υπ. Οικονομικών, γιατί όπως επακριβώς αναφέρει στην επιστολή του “ … τα αρμόδια οικονομικά όργανα και ο Υπουργός των Οικονομικών δεν απάντησαν ακόμη στον βουλευτή Λευκάδας κ. Σολδάτο” (!)
Στο μεταξύ τα άλλα τα … όργανα (οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. με το νέο χαράτσι) έχουν … στήσει δημόσια συναυλία στη Λευκάδα.  Ιδιαίτερα μάλιστα στη “μέσα” Λευκάδα την, κατά τα άλλα, χαρακτηρισμένη ως ορεινή και μειονεκτική(!)    Ο  … μαέστρος μετά την επιστολή έχει τις … απαντήσεις.
Αναρωτηθήκαμε γιατί ο κ. δήμαρχος δεν απευθύνθηκε έστω σε κάποιο δικηγορικό γραφείο (προσφιλής άλλωστε και συνήθης επιλογή του από την εποχή που ήταν Νομάρχης ακόμα για πολύ πιο απλά θέματα ή και για να του συντάξουν ακόμη και … εισηγήσεις) προκειμένου να ζητήσει μια νομική άποψη ή να του υποδείξουν τις ενδεδειγμένες ενέργειες μετά την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πράγμα που απασχολεί χιλιάδες συνδημοτών.
Ίσως, όμως και να απευθύνθηκε και να τον παρέπεμψαν στο μοναδικό αρμόδιο. Στο Νόμο 4152/2013(παρ. 7Α) που λέγαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας:  “… Εάν διαπιστωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ότι, με υπαιτιότητα των δήμων, έχουν αποσταλεί στο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ανακριβώς τα στοιχεία, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Α., με αποτέλεσμα την επιβολή μεγαλύτερου ποσού από το πράγματι οφειλόμενο, διενεργείται νέα εκκαθάριση του Ε.Ε.Τ.Α. …”.       Σε αυτή, όμως, την περίπτωση απαιτείται να ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να καταγραφεί η  υπαιτιότητά του οπότε … πάει περίπατο το προφίλ που είναι το ζητούμενο για εκείνον καθώς … έρχονται και εκλογές.    Μια απόφαση που  μαζί με τις συμπληρωμένες καταστάσεις (με τιμή ζώνης 3 ευρώ/τ.μ. όπου δεν προβλέπεται διαφορετικά) θα πρέπει να αποσταλεί ταυτόχρονα με το αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί νέα εκκαθάριση του Ε.Ε.Τ.Α.  
Όσον αφορά τις δικαιολογίες που επικαλέσθηκε στο από 22/07/2013 δελτίο τύπου του ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση από το Υπ. Οικονομικών και τα υπόλοιπα όπως τα περί περιορισμένου χρόνου από τις 9 Μαΐου που ψηφίστηκε ο νόμος μέχρι τις 31 Μαΐου 2013, απλά ψεύδεται : Διαβάστε μέρος της Ανακοίνωσης - Ενημέρωσης του δημάρχου Διστόμου Αράχοβας κ. Πατσαντάρα προς του δημότες του στις 18/10/2012 και θα καταλάβετε : “ … Επιπλέον, οι Δήμοι ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 24 του Ν.2130/1993, όπως ισχύει και σε περίπτωση λάθους προβαίνουν σε διόρθωσή τους.  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δήμοι αποστέλλουν τις ενημερωμένες καταστάσεις …”
Το άρθρο 24 του Ν. 2130/1993 (που αναφέρεται στην παραπάνω ανακοίνωση) το παραθέτουμε για πληρέστερη ενημέρωση  κάθε ενδιαφερομένου αλλά και για περαιτέρω τεκμηρίωση των όλων-όσων επικαλούμαστε και στο παρόν : “… Στις περιοχές που δεν έχει γίνει καθορισμός της τιμής των ακινήτων με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών (σ.σ. όπως στην περιοχή της Λευκάδας), ο υπολογισμός της αξίας τους γίνεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, το οποίο λαμβάνει υπόψη και τα τηρούμενα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (σ.σ. Εφορία) στοιχεία…”
Συμπέρασμα :
1)  Η προς τον κ. πρωθυπουργό ή και προς κάθε άλλο … αναρμόδιο πρόσωπο, όσο ψηλά στην ιεραρχία και αν βρίσκεται, επιστολή του κ. δημάρχου, δεν πείθει και δεν μπορεί να πείσει γιατί, προφανώς, στερούμαστε … ιθαγενών.
2) Ο δήμαρχος Λευκάδας, όπως και οι υπόλοιποι δήμαρχοι ανά την επικράτεια γνώριζαν πολλούς μήνες πριν τον Μάιο του 2013 (τουλάχιστον πριν τις 18/10/2012 σύμφωνα με τα προεκτεθέντα) την υποχρέωση που είχαν να συμπληρώσουν τις τιμές ζώνης  και να αποστείλουν τις καταστάσεις στη Δ.Ε.Η..   Οι περισσότεροι τις απέστειλαν, ο δικός μας όμως περιμένει ακόμη  … ενημέρωση (!).
3) Όλα – όσα παραθέσαμε στο παρόν καθώς και σε κάθε προηγούμενο σχετικό άρθρο μας έχει εκτενείς αναφορές σε διατάξεις νόμων.  Αυτό γνωρίζουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι κουραστικό για τους αναγνώστες.    Θεωρούμε όμως ότι  με τον συγκεκριμένο τρόπο βοηθάμε προς την επίλυση της, σε βάρος μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας, κατάφορης αδικίας.  Ο κ. δήμαρχος  βέβαια εκτιμά διαφορετικά προφανώς αλλά ας πάψει να επιδιώκει … να κρυφθεί πίσω από το δαχτυλάκι του.-
                                                       Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

                                                                    τ. δήμαρχος Καρυάς

Σας διαβιβάζουμε επιστολή του Δημάρχου Λευκάδας κ Κώστα Αραβανή προς τον κ. Πρωθυπουργό για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτου (Ε.Ε.Τ.Α.)


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger