Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πρωτοποριακές οι απόψεις του Δήμου Λευκάδας για τα στέγαστρα των δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Περιμένει πρώτα να… παλιώσουν και μετά να τα τοποθετήσει!!!

Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Τα νέα στέγαστρα που επιβάρυναν τους Λευκαδίτες με το συνολικό ποσό των 14.760,00 ευρώ – μετά την «απευθείας ανάθεση» σε μια Α.Ε. του… Ορχομενού Βοιωτίας – «ξεκουράζονται» ακόμα και σήμερα αραδιασμένα κατά μήκος της περίφραξης του αμαξοστασίου του Δήμου Λευκάδας, παρότι το καλοκαίρι κοντεύει να τελειώσει.

Ένα μέρος από τα περίφημα στέγαστρα των… 1000 ευρώ συν ΦΠΑ έκαστον, που - σύμφωνα με τον Δήμο Λευκάδας… ΘΑ τοποθετούνταν «σε όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στη διαδρομή Λευκάδα-Βασιλική προκειμένου να… εξυπηρετούνται οι πολίτες» - στέκονται αγέρωχα και ατενίζουν το… άπειρο, μήπως και δουν κανέναν υπάλληλο του Δήμου να έρχεται να τα πάρει για να τοποθετήσει, επιτέλους, στα προαναφερόμενα σημεία.
«Εμείς πορευόμαστε με τις θετικές απόψεις» μας ενημέρωσε ο Δήμος Λευκάδας όταν φιλοτιμήθηκε, έστω και αργοπορημένα, να απαντήσει στο άρθρο μας με τίτλο: Νέα μόδα στη Λευκάδα. Στέγαστρα δεκάδων χιλιάδων ευρώ» που δημοσιεύθηκε, πριν έναν περίπου μήνα, στην εφημερίδα LEFKASNEWS, αλλά η «ευαισθησία» που, τότε, επικαλούνταν στην απάντησή του είναι διαμετρικά αντίθετη με τις πράξεις του.
Ο ισχυρισμός ότι «για τη Δημοτική Αρχή προτεραιότητα έχουν οι δημότες και οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητά τους» καταρρίπτεται από την εικόνα των νέων στεγάστρων που ακόμα… «λιάζονται» παρατημένα στο αμαξοστάσιο!!!
 Όσον αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού αυτή, κάθε άλλο παρά θεαματικά άλλαξε, με τα πανάκριβα μεν – εν αχρηστία δε - στέγαστρα που ανέλαβε να κατασκευάσει ο  Δήμος Λευκάδας προκειμένου να «εξυπηρετούνται» οι πολίτες.
Εκτός εάν η Δημοτική Αρχή με τις… πρωτοποριακές της ιδέες εννοούσε ότι οι Λευκαδίτες θα πάνε… βόλτα στο αμαξοστάσιο, θα κάθονται στον… ίσκιο των νέων στεγάστρων και θα περιμένουν – αφού βεβαίως-βεβαίως αλλάξουν οι στάσεις, αλλά και τα δρομολόγια των λεωφορείων – να πάνε στις δουλειές τους ή στα σχολεία τους!!!
Είναι και αυτό μια… προχωρημένη ίσως, «θετική» πάντως άποψη του Δήμου Λευκάδας, παρόμοια με εκείνη που έλεγε ότι τα παλιά στέγαστρα θα επισκευαστούν και θα παραμείνουν στα σημεία που βρίσκονταν. Αντ’ αυτού όμως βρέθηκαν να κάνουν… παρέα με τα καινούργια στο ίδιο αμαξοστάσιο – απλώς λίγο… παραπέρα και συγκεκριμένα χώρο της… ανακύκλωσης!!!


Η Δημοτική Αρχή Λευκάδας μήπως πρέπει τελικά να εξηγήσει στους κατοίκους του νησιού γιατί άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει, δεδομένου ότι εκείνοι τελικά καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο – εν προκειμένω τα στέγαστρα – σε πολύ… «αλμυρή» μάλιστα τιμή;
Όταν η εφημερίδα LEFKASNEWS έθετε το ερώτημα: «οι ανάγκες του Δήμου Λευκάδας σε στέγαστρα δεν θα μπορούσαν αλήθεια να καλυφθούν με την επιδιόρθωση των ήδη υπαρχόντων δίνοντας δουλειά και μεροκάματα σε επαγγελματίες του νησιού που, με ένα απλό βάψιμο και μια αλλαγή στα σπασμένα τζάμια, θα τα έκαναν σχεδόν σαν καινούργια», η Δημοτική Αρχή μας απαντούσε με… «πολύ μπλα-μπλα, αλλά τίποτα ουσιώδες».

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα απαντήσει στους Λευκαδίτες γιατί, ενώ «σκορπάει χιλιάδες ευρώ για να κάνει – με «απευθείας ανάθεση» – δώδεκα πανάκριβα στέγαστρα, αντί να διορθώσει τα ήδη υπάρχοντα με ελάχιστα ενδεχομένως χρήματα», δεν τα έχει ακόμα τοποθετήσει εκεί που πρέπει και γιατί, αντί να επισκευάσει τα παλιά, τα πάει για ανακύκλωση. Στο τέλος-τέλος αυτοί που ουσιαστικά πληρώνουν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματά τους…


Διαβάστε το σχετικό άρθρο

Νέα μόδα στη Λευκάδα Στέγαστρα δεκάδων χιλιάδων ευρώ


Ο Δήμος Λευκάδας για τις στάσεις του ΚΤΕΛ, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας lefkasnews.grΑπάντηση στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας απο LefkasNews.grShare this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger