Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πόσο ακριβά χρεώνει στους δημότες τις πλαστικές καρέκλες ο Δήμος Λευκάδας?Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

   Το σήριαλ των απευθείας αναθέσεων καλά κρατεί στο Δήμο Λευκάδας που -  έχοντας μια σαφέστατη προτίμηση προς οποιονδήποτε ξένο και μια αποστροφή προφανώς προς τους κατοίκους αυτού του τόπου - εξακολουθεί να σκορπάει αφειδώς τα χρήματά τους.

   Αγνοώντας επιδεικτικά τους Λευκαδίτες επιχειρηματίες οι οποίοι - εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει περάσει ποτέ η χώρα μας -  αγωνίζονται να επιβιώσουν, η Διοίκηση του Δήμου «ανακάλυψε», για δεύτερη συνεχή χρονιά, έναν ιδιώτη στη… Βόνιτσα αυτή τη φορά, προκειμένου να ενοικιάσει, έναντι υψηλού τιμήματος, τις… πλαστικές καρέκλες για τις εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο.
   Η πρώτη απόφαση για την ενοικίαση καρεκλών ελήφθη πέρσι και συγκεκριμένα στις 6/8/2012 με αρ. Πρωτ. 368 και αναφέρει τα εξής:
ΘΕΜΑ: Έγκριση απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο: «Ενοικίαση καρεκλών για το χώρο πραγματοποίησης εκδηλώσεων «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» πρ/σμού 1695 ευρώ με ΦΠΑ»
                               ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Εγκρίνουμε την εκτέλεση εργασίας με τίτλο: Ενοικίαση καθισμάτων πρ/σμού 1695.00 ευρώ με απευθείας ανάθεση.
Β. Αναθέτουμε την εκτέλεση της ανωτέρω εργασίας στον κ. Βερύκιο Δημήτριο που εδρεύει στη Βόνιτσα αντί του ποσού των 1695.00 ευρώ με ΦΠΑ.
   Συγκεκριμένα θα ενοικιαστούν συνολικά 1875 καρέκλες… κλπ. όταν είναι γνωστό τις πάσι ότι στο Ανοιχτό Θέατρο μόλις και μετά βίας χωράνε… 1500 καθίσματα!!! Το χειρότερο δε είναι πως υπάρχουν καταγγελίες δημοτών οι οποίοι πέρσι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν όρθιοι ορισμένες εκδηλώσεις. Όπερ σημαίνει ότι ο αριθμός των καθισμάτων που υπήρχαν μέσα στο χώρο ήταν ακόμα μικρότερος και από τον προαναφερθέντα.
   Πανομοιότυπη σχεδόν σε περιεχόμενο είναι και η… «Αναρτητέα στο Διαδίκτυο» απόφαση που ελήφθη στις 12/7/2013 με αρ. Πρωτ. 240 η μόνη διαφορά της οποίας από εκείνης της περασμένης χρονιάς, είναι στο ελαφρώς … μειωμένο ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 1168,50 ευρώ με ΦΠΑ.
   Γεγονός πάντως είναι ότι η Δημοτική Αρχή Λευκάδας συνεχίζει να σπαταλά χρήματα που δεν της ανήκουν αγνοώντας εντελώς και παντελώς τους κατοίκους του νησιού και τις ανάγκες τους στην, μικρή έστω, αύξηση του εισοδήματός τους. Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε εάν ο Δήμος προνοούσε ώστε το ποσό των 2863,50 ευρώ που κόστισε η ενοικίαση των καρεκλών να έμενε στους επιχειρηματίες της Λευκάδας και όχι να έκανε… φτερά από το νησί.

   Με τα ίδια λεφτά εξάλλου θα μπορούσε πιθανότατα να αγοράσει από κάποια επιχείρηση της Λευκάδας τις συγκεκριμένες καρέκλες, αντί να πετάει ασύστολα κάθε χρόνο το, διόλου ευκαταφρόνητο, στις μέρες μας προαναφερόμενο χρηματικό ποσό για την ενοικίασή τους.     
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger