Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πρώην δήμαρχος Καρυάς: «Κουραφέξαλα!» όσα ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή για το ΕΕΤΑ!!


ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της πρώην δημάρχου Καρυάς κ. Σεβαστής Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα, για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων.
Με το νέο δελτίο τύπου του Δήμου της Λευκάδας, σχετικά με το νέο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων 2013 (Ε.Ε.Τ.Α.), ο δήμος κατ’ εντολή προφανώς του κ. δημάρχου συνεχίζει να … πληροφορεί τους δημότες: Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε λένε το νόμο, γράφουμε κείμενα γιατί αναζητάμε ρόλο (αυτό είναι σίγουρα του κ. δημάρχου), πιστεύουν λένε ότι έπραξαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία…

Κουραφέξαλα! Θα το πούμε απλά, o δήμος της Λευκάδας, δεν απέστειλε όπως όφειλε καταστάσεις με τις τιμές ζώνης. (Ψευδόμαστε κ. δήμαρχε (;) Δημοσιοποιείστε το πρωτοκολλημένο έγγραφο με το οποίο τις αποστείλατε για να μας διαψεύσετε.)
Είτε τους αρέσει είτε όχι, εκεί στη … δημαρχία, ο Νόμος απαιτούσε μέχρι 31/05/2013 (και όχι μέχρι 15/05/2013) να στείλουν τις καταστάσεις με συμπληρωμένες τιμές ζώνης.
Το μόνο λοιπόν που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος και το οποίο απαιτούσε μιας (01) ημέρας δουλειά ενός υπαλλήλου του δήμου (και πολύ λέμε) ήταν, να συμπληρώσει στις καταστάσεις των ακινήτων όπου υπήρχε κενό (δηλαδή 0) ως τιμή ζώνης 3 ευρώ/τ.μ..
Κενό (δηλαδή 0) στις καταστάσεις που προαναφέραμε υπήρχε στα ακίνητα όλων των χωριών μας (των ορεινών και μειονεκτικών χωριών μας) καθώς και στα ακίνητα της πόλης της Λευκάδας, του Νυδριού, της Νικιάνας κ.λ.π. όπου δεν υπάρχουν γραμμικές ζώνες, δηλαδή στα ακίνητα που δεν έχουν πρόσοψη στους κεντρικούς παραλιακούς δρόμους.
Συμπέρασμα, τα ακίνητα των χωριών της μέσα Λευκάδας και τα ακίνητα της πόλης και των παραλιακών οικισμών που δεν έχουν πρόσοψη σε παραλιακούς δρόμους θα έπρεπε να πληρώσουν το νέο χαράτσι με τιμή ζώνης 3ευρώ/τ.μ. και όχι το διπλάσιο όπως θα συμβεί με αποκλειστική ευθύνη του δήμου και δη του κ. δημάρχου που δεν συμπλήρωσε τίποτε οπότε σύμφωνα με το νόμο λήφθηκε υπόψη ο μέσος όρος … και θα πληρώσουμε διπλά.
Ας συνεχίσει τα δελτία τύπου ο δήμος και ο κ. δήμαρχος … τις ραδιοφωνικές ψυχαναλύσεις του ατόμου μου…
Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
τ. δήμαρχος Καρυάς
line_motif
ΣΧΟΛΙΟ σχετικά με την απάντηση του κ. δημάρχου στον PRISMA 95,1
Σχετικά με την … ψυχανάλυση, που επεχείρησε να κάνει ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Αραβανής για το άτομό μου, μέσα από τον Prisma 95,1, θα ήθελα να ενημερώσω τους Λευκαδίτες ότι:
  1. Ως πρώην περί των αυτοδιοικητικών δρώμενων παρέλκει, οποιαδήποτε αναφορά, ασφαλώς όμως και δεν επιθυμώ την κατάρρευση του Δήμου.
  2. Ως προς την … απραξία που μου καταλογίζει ο κ. δήμαρχος αναφέρομαι στο: “Μηδενί δίκην δικάσεις …” …
  3. Ως προς τον περιορισμό των περιττών δαπανών που επιχειρεί να πείσει ότι περιορίζει ή και εκμηδενίζει υπαινισσόμενος ασφαλώς τις εκδηλώσεις των πρώην δήμων Λευκάδας υπενθυμίζουμε ότι κάπως αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά, ο κ. Αραβανής, καθώς ανάλογες δαπάνες (πανηγύρια, λαϊκές βραδιές, συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού, εξωτερικού κ.λ.π.) που πραγματοποιήθηκαν από την πρώην Νομαρχία κατά τις δικές του θητείες ως υπεύθυνος αντινομάρχης και νομάρχης, έχουμε την άποψη ότι αληθινά ωχριούν μπροστά στις όποιες επιλεκτικά αναφέρεται.
  4. Τέλος κ. δήμαρχε σχετικά με την ανεπιθύμητη ίσως και ενοχλητική αρθρογραφία μας επιχειρούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι τόσο οι δήμοι όσο και οι θεσμοί δεν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από την επώνυμη, υπεύθυνη και δημόσια κριτική. Αντίθετα, κατά την άποψή μου, το φίμωμα και τα κατευθυνόμενα αρεστά δημοσιεύματα «νομιμοποιούν» καταστάσεις και κατασκευάζουν … ανθρωποκεντρικούς δήμους.-
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger