Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ζαλιστήκαμε! Στοπ να κατεβούμε!!


Του Θανάση Νικολαΐδη
Μικρά, MEGΑλα κανάλια, αφανή και άλλα εξόχως εμφανή. Έπεσε φτώχια στα πολλά και τέλος τα δαπανηρά των εκπομπών. Τα «μεγάλα» προσποιούνται πως κι αυτά στερούνται τα…χρειώδη. Για τη λειτουργία τους και την (επι)μόρφωσή μας, μετά στοιχείων πολιτικής διάπλασης των μαζών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ «μπήκαμε» στην τηλεόραση, πανευρωπαϊκά, κι ερχόμαστε πρώτοι! Σε ακροαματικότητα που (δια)κινεί και «τρέφει». Εκατομμύρια που καταλήγουν σε τσέπες ιδιωτών, μέσω των…τραπεζών. «Ευαγών», τουτέστιν ιδρυμάτων (για τους λίγους), που ενίοτε καλούμεθα να τις…σώσουμε. Πρώτα οι τράπεζες(!) και τρέξε να πέσεις στα πόδια τους. Κάποιοι δεν σπεύδουν, γιατί είναι τράπεζα οι ίδιοι. Το δάνειο που γουστάρουν και στην ώρα του, κι αυτή (η τράπεζα) χαδιάρικη γατούλα στα πόδια τους. Εκείνη που «κλείνει σπίτια» (φουκαράδων) για πενταροδεκάρες. Που σου αλλάζει τα φώτα στις προειδοποιήσεις και σου χαλάει τη ζωή.
ΜΙΑ ματιά στα…χρωστούμενα των «μεγάλων» και σε πιάνει τρόμος. Δεν ξοφλούν κάποιοι έλληνες μεγιστάνες, δεν τους ενοχλεί, δεν τα ζητάει. Δάνειο στο δάνειο, θυμίζοντας τον τρόπο που η Ελλάδα ξοφλάει(;) τους δανειστές της. Με μια βασική διαφορά. Αν μπατιρίσουμε σαν Κράτος, θα μας εγκαταλείψουν οι δανειστές. Τους παραπάνω μεγιστάνες του πλούτου-μποαταξίδες θα σπεύσει το Κράτος να τους σώσει, μέσω της…διάσωσης των τραπεζών. Με κρατικές εγγυήσεις κι ας είναι αφερέγγυο π. χ. στους ομολογιούχους που το εμπιστεύτηκαν. Με δικά μας λεφτά των φορολογουμένων και τη σκληράδα του αφέντη. Με ρεβεράντζες στους αφέντες του-μεγιστάνες που κυβερνούν και δεν(;) το ξέρουμε.
ΠΟΤΕ, λοιπόν,  ξοφλάει το χρέος του (123.500.000 ευρώ+το νέο 98.000.000 ευρώ που προκάλεσε της παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων) π.χ. ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (λέγε με Μέγα) των κ.κ. Μπόμπολα, Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη, για να πάψουν να…κελαηδούν οι Πρετεντέρηδες;  Οι κ.κ. Μυτηληναίος (861.300.000 ευρώ), ΙΝΤΡΑΚΟΜ (λέγε με Κόκαλη) 315.700.000 ευρώ…
ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΜΕ! Στοπ να κατεβούμε!!
* Πηγές (των παραδειγμάτων): Ένωση Ελληνικών Τραπεζών , Ισοτιμία (εφημερίδα), Έκθεση για αλλαγές στα επιχειρηματικά δάνεια της ΤΡΟΙΚΑShare this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger