Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ένας «ολιγάρχης» στο Σκορπιό (του Νίκου Κονιδάρη)

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε το σκηνικό που στήθηκε γύρω από την “αγορά” του Σκορπιού από τον Ρώσο “ολιγάρχη”. Ένα σκηνικό που γεννάει σκέψεις και ερωτηματικά αν δηλ.  θα έχει θετική  η αρνητική επίδραση στο Μεγανήσι.

Κι’ αυτό γιατί  μεταξύ των άλλων ο Σκορπιός ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μεγανησίου ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει και να ελέγξει τις τυχόν μεταβολές που θα επιχειρηθούν στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον. Μεταβολές που μπορούν να κρίνουν το μέλλον όλης της περιοχής  και του Μεγανησιού.

Κατά πρώτον θεωρούμε επιβεβλημένο να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Μεγάλο Έλληνα Αριστοτέλη  Ωνάση, για ότι  προσέφερε στην πατρίδα του την Ελλάδα και ειδικότερα την Λευκάδα. Έναν Έλληνα που “έδωσε” στην πατρίδα του και δεν “πήρε”, ούτε ζήτησε. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Αλ. Ωνάσης  αλλά και η πάλαι ποτέ κραταιά Ολυμπιακή Αεροπορία είναι μερικά δείγματα αυτής της δοτικότητάς του.
Όσο για τον Σκορπιό αφού τον “κέντησε” με σεβασμό και ευαισθησία, ένα νησί μαργαριτάρι της θάλασσας, τον κατέστησε παγκόσμιο πόλο έλξης διασημοτήτων, της τέχνης, του πολιτισμού, της πολιτικής, των επιχειρήσεων. Ονόματα πολλά, Τσώρτσιλ, Κάλλας, Νουρέγιεφ  κι’ άλλες προσωπικότητες φιλοξενήθηκαν στο νησί και η λάμψη τους προσέλκυσε κόσμο που ανακάλυψε τις ομορφιές των νησιών της Λευκάδας.
Το δίπολο Σκορπιός-Ωνάσης εξελίχθηκε σε μύθο που συνέβαλε στην ανάπτυξη της Λευκάδας και την προκοπή των Λευκαδιτών.
Το μεγαλείο του ανδρός  εκφράσθηκε για τελευταία φορά στην διαθήκη του.
Κληροδότησε το μισό της αμύθητης περιουσίας του στην Ελλάδα προκειμένου να καλυφθούν  κοινωνικές  ανάγκες της, στον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου  EΔΩ

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger