Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τσάπες, τσουγκράνες, φυτά ανά χείρας και ...φύγαμε! -Αύριο, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και αντιδημάρχων, η πρώτη διανομή λαχανόκηπων στη Δ.Ε. Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Σε θέση ...καλλιεργητή-παραγωγού θα βρίσκονται από αύριο οι πρώτοι 32 δικαιούχοι στους οποίους θα παραχωρηθούν αντίστοιχα τμήματα των λαχανόκηπων. Η διανομή θα γίνει αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στη Δ.Ε. Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και αντιδημάρχων, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη διανομή των λαχανόκηπων στη Δ.Ε. Συκεών.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές κατά της φτώχειας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών», το οποίο ενισχύει το ήδη διευρυμένο δημοτικό δίκτυο δομών και προγραμμάτων, με στόχο την αντιμετώπιση συνθηκών φτώχειας ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ιδιαίτερα σήμερα που οι δείκτες της ανεργίας βρίσκονται σε ύψη-ρεκόρ. Συνολικά προβλέπεται να εξυπηρετηθούν 100 άνεργοι και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, στους οποίους θα διατεθεί έκταση 50 τ.μ. από το σύνολο των πέντε στρεμμάτων που βρίσκονται στα Πεύκα και τις Συκιές.
Να σημειωθεί ότι οι λαχανόκηποι, όπως και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Γραφείο Διαμεσολάβησης και η Δημοτική Τράπεζα Χρόνου, που έθεσε πρόσφατα σε τροχιά υλοποίησης ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, εντάσσονται στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είναι διετούς καταρχήν διάρκειας. Συντονιστές όλων των παραπάνω δράσεων είναι το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης «Εργάνη».

Τρεις λαχανόκηποι προς καλλιέργεια
Η δομή των δημοτικών λαχανόκηπων περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς και εύκολα προσβάσιμους χώρους, όπου οι καλλιέργειες θα γίνονται μόνο με βιολογικές μεθόδους.
Ο πρώτος από τους δημοτικούς λαχανόκηπους βρίσκεται στη Δ.Ε. Πεύκων, δίπλα στο δημοτικό κατάστημα, ενώ οι άλλοι δύο στη Δ.Ε. Συκεών, ο ένας επί της οδού Βίτσι (δίπλα στο δημοτικό κολυμβητήριο) και ο άλλος επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου (πριν την έξοδο στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης).
Στους δικαιούχους ωφελούμενους δημότες παραχωρείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, για διάστημα τουλάχιστον δυο ετών, η χρήση κηπαρίων των 50 τ.μ. για την καλλιέργεια λαχανικών με δική τους φροντίδα, με την καθημερινή καθοδήγηση και υποστήριξη γεωπόνου. Η καλλιέργεια πρέπει να γίνεται μόνο με βιολογικές μεθόδους, ενώ δεν επιτρέπεται η πώληση των αγαθών που παράγουν στο λαχανόκηπο τους σε τρίτους.
Ο δήμος αναλαμβάνει την παροχή νερού για δωρεάν άρδευση, την εγκατάσταση τουαλέτας με παροχή πόσιμου νερού, την παροχή σπόρων και καλλιεργητικών εργαλείων, την περίφραξη, φωταγώγηση και φύλαξη του χώρου, καθώς και τις γενικές καλλιεργητικές φροντίδες του εδάφους πριν την εγκατάσταση των δικαιούχων. Μοναδική υποχρέωση των ωφελούμενων είναι η προσφορά του 10% της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ενώ ο χώρος θα είναι κοινόχρηστος και θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες για αναψυχή τις ώρες λειτουργίας του, κατά τις ώρες και τις ημέρες που η κεντρική είσοδος θα είναι ανοικτή για τους καλλιεργητές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ:
-Κέντρο Εργάνη (Καραβαγγέλη 1, Συκιές, τηλ.: 2310 621166)
-Συμβουλευτικοί Σταθμοί: (Συκιές: τηλ.: 2313 313151, Νεάπολη: τηλ.: 2310 671100 , Πεύκα, τηλ.: 2313 502226, Άγιος Παύλος, τηλ.: 2313300206.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger