Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Κου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΟΥΤΕΛΗΘα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στη Λευκάδα και ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσουμε που διαλέξατε το νησί μας για αυτό το σημαντικό και έγκυρο συνέδριο. Θα θέλαμε δύο λόγια από εσάς για το Συνέδριο, το σκοπό του και αν είστε ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε αυτό το συνέδριο.
            Όντως διαλέξαμε για δεύτερη φορά το νησί της Λευκάδας κι επαναλαμβάνεται η επιτυχία με την πρώτη φορά που ήταν το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία τότε, και η επιτυχία είναι δεδομένη και αυτή τη χρονική στιγμή που μιλάμε, γιατί οι εγγραφές έχουν περάσει τις 3500. Θεωρώ ότι
ο σεισμός που έγινε χτες χαριτολογώντας είναι αποτέλεσμα του κόσμου που μαζεύτηκε εδώ. Δεν σας κρύβω ότι η Λευκάδα διαλέχτηκε γιατί είναι ένα νησί στεριανό. Οπότε λόγω της οικονομικής κρίσης ήταν πιο εύκολο οι νοσηλευτές να προσέλθουν χωρίς αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Είναι ένας τόπος πολύ βολικός για μας. Έχουμε 603 εργασίες στο φετινό συνέδριο, όλες είναι πρωτότυπες θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω, προσδίδουν στη επιστήμη μας. Δεν είναι μόνο νοσηλευτές που έχουν έρθει στο συνέδριο, είναι και διάφοροι επαγγελματίες υγείας, καθηγητές, από το υπουργείο Υγείας, διευθυντές. Ο κόσμος είναι γενικά ευχαριστημένος και πιστεύω καθένας πηγαίνοντας πίσω στις εργασίες του θα έχει να προσδώσει και στο συνάδελφο που δεν είχε την τύχει να παραστεί στο συνέδριο αυτό το ενδιαφέρον το καινούριο που έμαθε.
            Θα θέλαμε να μας πείτε επίσης και για την Ένωσή σας.

            Η Ένωσή μας αποτελείται από νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχουμε τριάντα χιλιάδες μέλη πανελλαδικά, η σύστασή της έγινε το 2004 με το νόμο 3252, από τότε που χωρίς βοήθεια μπορώ να πω τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά, έχουμε δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα του κλάδου μας. Γιατί κακά τα είμαστε επαγγελματίες υγείας που είμαστε στου χώρους των νοσοκομείων, και χωρίς να θέλω να περηφανευτώ χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε νοσοκομείο δεν θα υπήρχε υγεία, συνεργάτες βέβαια και οι γιατροί, αλλά εμείς είμαστε επί παντοί χρόνω και τόπο δίπλα στον άρρωστο. Έχουμε δώσει όπως προείπα λύσεις σε χρόνια προβλήματα που μάστιζαν τον κλάδο μας, δεν τα έχουμε λύσει όλα, δεν είμαστε οι μάγοι με τα μαγικά ραβδιά, έχουμε προβλήματα ακόμη όπως η έλλειψη προσωπικού, αλλότρια καθήκοντα λόγω της έλλειψης, έχουμε θέματα ακόμα. Αλλά τώρα όμως έχουμε κάνει αυτό το περιβόητο καθηκοντολόγιο που λέγαμε τόσα χρόνια, δηλαδή τον προσδιορισμό εργασιών που θα εκτελούν οι νοσηλευτές. Το έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό, το έχουμε δώσει στο Υπουργείο Υγείας, οπότε με μια υπουργική απόφαση πια θα έχουμε τον προσδιορισμό των εργασιών που είναι θέμα χρόνιο για τους νοσηλευτές και δεν κοστίζει οικονομικά. Σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας έχουμε πάρει αρκετά έργα ΕΣΠΑ, που έχουμε σκοπό με αυτά να αμβλύνουμε τις αποδοχές των νοσηλευτών, γιατί όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι και οι νοσηλευτές έχουμε υποστεί αυτή τη μείωση μισθών. Οπότε με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που με συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας μπορούμε να πούμε ότι μειώνουμε αυτή την απώλεια εισοδήματος. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο, αν μου επιτρέπεται να το πω λόγω της γενικότερης κατάστασης, και πιστεύω θα τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα στο μέλλον.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger