Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ποια είναι τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην έκθεση του Κιέβου

Ποια είναι τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην έκθεση του Κιέβου
 
Πρόταση για υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κμελνίτσκα Ουκρανίας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Απευθείας πτήσεις από Κίεβο προς Κέρκυρα και Ζάκυνθο

  Πραγματοποιήθηκε, με συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η έκθεση UITT 2013  στο Κίεβο (27-30/03/13).
  Η Διεθνής  Τουριστική Έκθεση UITT αποτελεί τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ουκρανίας, στην οποία συγκεντρώνονται ετησίως περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 35 κράτη και γύρω στους 9.000 επιχειρηματίες του τουρισμού.
  Το ενδιαφέρον που έδειξαν τόσο το ουκρανικό κοινό όσο και οι επαγγελματίες του Τουρισμού στην Ουκρανία για τα νησιά μας, ήταν πολύ μεγάλο, αφού το διαφημιστικό υλικό που διέθεσε η Περιφέρεια αλλά και οι φιλοξενούμενοι δήμοι είχε ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.
  H στοχευμένη παρουσία της ΠIN στην Ουκρανία ήταν μία ακόμη δράση που έχει στόχο τη διαχείριση του διαρκώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος από τα ανατολικά κράτη.   Αποτελεί μέρος του προγράμματος μιας σειράς δράσεων προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών από αναδυόμενες αγορές. Στην έκθεση συμμετείχε και η ETIN.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, σε συνέχεια των επαφών που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου& Ουκρανίας, πραγματοποίησε συνάντηση, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Βασίλη Κοντό, με την Αντιδήμαρχο του Κιέβου, Tetyana Slyhyk, στην οποία διαπιστώθηκε το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών για συνεργασία σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.
 Την ίδια μέρα πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού της Ουκρανίας,  Olena Shapovalova, συνάντηση που σηματοδοτεί την ενίσχυση του ρεύματος Ουκρανών τουριστών στο νησί της Κέρκυρας και στην Περιφέρειά μας.  Μετά από συναντήσεις με Tour Operators που διακινούν μεγάλο αριθμό τουριστών στα Ιόνια νησιά αλλά και με στελέχη του ΕΟΤ Ουκρανίας, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των Ουκρανών επισκεπτών στη χώρα μας θα αυξηθεί από 130.000 σε 200.000 επισκέπτες για το 2013, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργήσουν απευθείας πτήσεις από το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις προς Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Το προφίλ του Ουκρανού τουρίστα

  To προφίλ του Ουκρανού τουρίστα που ταξιδεύει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κυριότερους T.O είναι :
o          Ανήκουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στη μεσαία τάξη.
o          Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 30 έως 50 ετών. Συνήθως είναι ζευγάρια με παιδιά.
o          Η μέση διάρκεια διακοπών είναι από 8 έως 12 ημέρες.
o          Η πλειοψηφία προτιμά τα πακέτα “all inclusive”

  Το περίπτερο των Ιονίων Νησιών επισκέφθηκαν Ουκρανικά ΜΜΕ και επαγγελματίες του τουρισμού από όπου άντλησαν πληροφορίες για τα Ιόνια Νησιά. Στα ουκρανικά ΜΜΕ έδωσαν συνεντεύξεις οι κ.κ. Σκούρτης και Κοντός με στόχο την προβολή της Περιφέρειάς μας στην ουκρανική αγορά.

Θεματική έκθεση και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας

  Ενδιαφέρουσα συνάντηση επίσης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκούρτης και ο κ. Κοντός Βασίλης με εκπροσώπους του Μουσείου και της Μονής Λαύρας Κιέβου, με αποτέλεσμα την πρόταση για διοργάνωση θεματικής έκθεσης στο νησί της Κέρκυρας, πρόταση που θα μεταφέρει ο κ. Σκούρτης σε πολιτιστικούς φορείς του νησιού.
  Σε συνέχεια της εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, προτάθηκε από τον Ουκρανό Πρέσβη και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κμελνίτσκα Ουκρανίας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, πρόταση που θα εισαχθεί προς έγκριση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger