Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

"Είμαι μόνη μου με 24 ασθενείς" καταγγέλλει η νεφρολόγος του Νοσοκομείου Λευκάδας..



Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στα Νοσοκομεία της χώρας, λόγω έλλειψης προσωπικού, με πολλές μονάδες να κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, όπως η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Λευκάδας.
Έτσι λοιπόν, ασθενείς και εργαζόμενοι αγωνιούν καθημερινά για την τύχη τους, καθώς αν κλείσει τελικά η μονάδα είναι άγνωστο το τι θα κάνουν και πως θα κρατηθούν στη ζωή.
Το προσωπικό είναι λιγοστό ενώ οι όποιες αποχωρήσεις δεν αντικαθίστανται. Ενδεικτικό είναι ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος του νησιού έχει θέσει στα επίσημα όργανα το πρόβλημα.
Να σημειωθεί ότι η Μονάδα που λειτουργεί εδώ και περίπου 10 χρόνια κινδυνεύει να μείνει με έναν γιατρό γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 24 μόνιμοι ασθενείς και οι χιλιάδες αιμοκαθάρσεις που γίνονται ετησίως.
Μόλις πριν λίγο καιρό, αποχώρησε ο νεφρολόγος διευθυντής-για προσωπικούς λόγους- ενώ σε λίγες ημέρες θα λήξει και η θητεία της ειδικευόμενης παθολόγου. Αποτέλεσμα είναι να μείνει μόνο μία νεφρολόγος η οποία όπως καταγγέλλει στο parousiazw.gr , έχει μείνει εντελώς μόνη της με 24 ασθενείς, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να εργάζεται 6 ημέρες της εβδομάδας, πρωί και βράδυ, καλύπτοντας μέχρι και τις εφημερίες.
"Υπάρχει και η ειδικευόμενη παθολόγος της οποίας η σύμβαση θα τελειώσει σε λίγο καιρό.Έτσι θα μέινουμε εντελώς στον αέρα.Αυτό που ζητάω είναι να γίνουν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψεις, έστω και ενός νεφρολόγου, έστω και επικουρικού.Δεν έχουμε άλλο χρόνο", κατέληξε η μοναδική νεφρολόγος του Νοσοκομείου Λευκάδας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα λειτουργεί και ως εξωτερικό ιατρείο με περιστατικά νεφρολογίας.

πηγη.http://parousiazw.gr   Eπιμέλεια: Γιώτα Ρουμελιώτη
πηγη    
parousiazw.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger