Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Το Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας ομόφωνα εκφράζει τη διαμαρτυρία και ανησυχία του σχετικά με την τύχη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που υλοποιεί η Δημοτική επιχείρηση του Δήμου

Αφορά το πρόγραμμά «Βοήθεια στο Σπίτι» στο οποίο εργάζονται 42 άτομα και είναι απλήρωτα από τον 11/2011 μέχρι σήμερα. Παρόλο που δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα έως 30/09/2012 κανείς δεν μας έχει ενημερώσει ούτε γνωρίζουμε το παραμικρό για την χρηματοδότηση του προγράμματος από την 01/01/2012.

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 αναμένουμε την αποπληρωμή από τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τα προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, στο Παιδικό Σταθμό και τον Βρεφικό Σταθμό και εργάζονται 19 άτομα είναι απλήρωτα από τον 2/2012 και  δεν μας έχει αποσταλεί η τρίτη δόση της χρηματοδότησης για την συγκεκριμένη σχολική περίοδο.

Σας γνωστοποιούμε οτι η Δημοτική Επιχείρηση η οποία  υλοποιεί τα προγράμματα εκτός των άλλων εξόδων (τροφεία, καύσιμα, κ.λ.π.) είναι υποχρεωμένη  κάθε μήνα να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ύψους   45.000 €.

Σύμφωνα με το διετές πρόγραμμα και την ισχύουσα νομοθεσία ο Δήμος δεν μπορεί  να χρηματοδοτήσει δράσεις για τις οποίες αναμένεται χρηματοδότηση από άλλη πηγή.

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και επειδή οι προνοιακές δομές του Δήμου είναι το μοναδικό στήριγμα τον συνταξιούχων, των Α.Μ.Ε.Α. και των  ανέργων, παρακαλούμε για την άμεση χρηματοδότηση γιατί υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι οικογένειες  μονογονεικές, με παιδιά φοιτητές ή με περισσότερους από έναν άνεργο και έχουν απόλυτη ανάγκη για την στοιχειώδη επιβίωση τους.

Είναι άδικο και ανεπίτρεπτο εργαζόμενοι να μην λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους για τόσους μήνες και άδικο επίσης μια επιχείρηση του Δήμου να κινδυνεύει από τον επόμενο μήνα με λουκέτο λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και  αναστολής  των παροχών υπηρεσιών λόγω άρνησης των προμηθευτών για την κάλυψη των καθημερινών  αναγκών των προγραμμάτων. 

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger