Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ




Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έφτασε το Άγιο λείψανο από την Βόνιτσα. Σε λίγο αρχίζει η γιορτή. Μια γιορτή που είχε μέσα πολύ αγάπη από τους μεγάλους ιερείς κατηχητές και την πιο μεγάλη « ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ» της ενορίας του Ναού. Μια μεγάλη οθόνη στήθηκε και το έργο αρχίζει. Ο Άγιος Νικόλαος είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να χωρέσει σε λίγες ώρες της γιορτής. Όμως χωράει στις καρδιές των παιδιών που είναι η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ.

Έτσι η γιορτή αρχίζει τα παιδιά μικρά και μεγάλα παίζουν το ρόλο τους. Τον ξέρουν  καλά,  φαίνεται στα προσωπάκια τους και στην ομιλία τους είναι όλα αληθινά!!!
Αυτά που διαβάζουν για τον Άγιο Νικόλαο δεν τα έχουν μάθει. Έτσι απλά τα πιστεύουν και θέλουν να τα περάσουνε σε εμάς που τα  παρακολουθούμε.
Έξω βρέχει,  κάνει κρύο και οι φωνούλες τους κάνουν τον ναό να έχει τόση ζεστασιά. Η οθόνη δείχνει το έργο οι καθηγητές ομιλούν και εξηγούν και  είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να πουν και να μας δείξουν για τον Άγιο Νικόλαο. Η χορωδία τραγουδά είναι τόσο όμορφα όλα αυτά τα σκηνικά. Ο ιερέας έχει ρόλο σπουδαίο και σημαντικό να κατευθύνει αυτή την γιορτή που κάθε  στιγμή της είναι μοναδική.
Τα παιδιά κάθονται μπροστά στο ιερό βήμα όπου είναι και το Άγιο Λείψανο του Αγίου Νικολάου  και τραγουδούν τα κάλαντα του Αγίου Νικολάου που είναι ίδια με τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Σε πολλές χώρες είθισται του  Άγιου Νικολάου να  λένε τα παιδιά τα κάλαντα που ακόμα και όταν μεγαλώσουν τιμούν το έθιμο και δεν σταματούν να τα τραγουδούν. Είναι πολύ  όμορφα εκεί όλοι είναι χαρούμενοι. Έρχονται τα Χριστούγεννα  γι αυτό έγινε και αυτή η γιορτή και όλοι περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη  κάτι να μας φέρει δε πρέπει να το ξεχνάμε  μας το είπαν οι φωνές των παιδιών που τραγούδησαν τα κάλαντα. Η γιορτή τελειώνει τα παιδιά ρωτούν τους δικούς τους  αν τους άρεσε και όλοι είναι χαρούμενοι αφού το έργο που είδαμε ήταν παιδικό για μεγάλους. Ευχαριστούμε τα παιδιά για αυτή την γιορτή του ιερέα, τους ιερείς το μητροπολήτη για τις ευχές του και την συμπαράσταση τους για την πόλη μας τη Λευκάδα. Και τον άγιο Νικόλαο που ήρθε πέρασε και είναι πάντα ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ. Η εφημερίδα μας στέλνει σε όλους όσους προσπάθησαν για αυτή την γιορτή τα συγχαρητήριά της και εύχεται σε όλους και ειδικά στα παιδιά Καλά Χριστούγεννα  Καλές γιορτές και καλή χρονιά το 2013.
 Με αγάπη Ελευθερία Σκουρλή
 Συνεργάτης της Lefkas news

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger