Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Στον αέρα» 15 έδρες της Β' Αθηνών λόγω ένστασης

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


 «Στον αέρα» 15 έδρες της Β' Αθηνών λόγω ένστασης


δρες 15 βουλευτών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, η ένσταση που κατατέθηκε στο εκλογοδικείο με «αιχμή του δόρατος» το γεγονός ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έγιναν με βάση την απογραφή του 2001 και όχι την τελευταία του 2011. 


Η ένσταση η οποία φέρει την υπογραφή δύο πολιτών, ψηφοφόρων στη Β’ Αθηνών, και αφορά 15 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε δέκα διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αν γίνει τελικά δεκτή, μπορεί να οδηγήσει σε «καραμπόλα» φέροντας στο κοινοβούλιο, πέντε αναπληρωματικούς βουλευτές στη Β’ Αθηνών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Με την ένστασή τους, οι δυο πολίτες στρέφονται κατά των βουλευτών Α. Ψυχάρη (ΝΔ- Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ- Α’ Αθηνών), Ν. Μηταράκη (ΝΔ- Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ- Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ- Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ- Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ- Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ- Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά- Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ- Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ- Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ- Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ- Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ- Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ- Χίου).

Ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές οι πέντε αναπληρωματικοί της Β’ Αθήνας, και συγκεκριμένα από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Όπως υποστηρίζουν, το γεγονός ότι η κατανομή των βουλευτικών εδρών έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα εκλογικών περιφερειών (Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου). Ο καθορισμός αυτός, όμως, των βουλευτικών εδρών, σύμφωνα με την ένσταση, προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος και για τον λόγο αυτό, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή όφειλε να κατανείμει τις 288 έδρες της Επικράτειας σύμφωνα με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία του 2011.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger