Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Ένα μεγάλο ραντεβού τέχνης και κουλτούρας στο νησί της Λευκάδας»

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα




«Ένα μεγάλο ραντεβού τέχνης και κουλτούρας στο νησί της Λευκάδας»

   Το «Noi in Europa Europclub» είναι ένας καλλιτεχνικός πολιτιστικός σύλλογος με μη κερδοσκοπικό σκοπό  και έχει έδρες στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
   Στην Ιταλία είναι συνιδρυτής του project «Casaorg»για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, που έχει ως μέλη 7000 καλλιτέχνες από 16 χώρες.

   Μετά τις μεγάλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το 2011 στη Σικελία (Ταορμίνα και Αιόλια Νησιά) προς όφελος της παγκόσμιας Ειρήνης και της υπεράσπισης των εγκαταλελειμμένων παιδιών, το Europclub Italia και το Europclub Crecia με αντιπρόσωπο την καθηγήτρια-συγγραφέα Angela Argentino Gergos, διοργανώνουν από τις 1-5/6/2012 ένα μεγάλο ραντεβού τέχνης και κουλτούρας στη Λευκάδα. Σε αυτό θα προσέλθουν καλλιτέχνες από την Ιταλία και την Ευρώπη , μέσα σε αυτούς θα είναι διάσημες προσωπικότητες όπως :Arnold de Vos, Carlos Sanchez (μέλος της Φιλοσοφικής Ακαδημίας της Αργεντινής), Franco Bolignari (συνθέτης και τραγουδιστής Τζαζ), Gianluca Rando (Μουσικός), Istvan Horkay(Ζωγράφος), Zazie (Ζωγράφος) , Domenico Zora……
   ΄Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπο την αιγίδα της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.
    Στην εκδήλωση της Λευκάδας οι καλλιτέχνες έφεραν συμβολικά μια φλόγα από την Ιταλία, αντιπροσωπεύοντας την τέχνη και την κουλτούρα, τη μοναδική δηλαδή πύλη που μπορεί να ενώσει τους λαούς από την «καταστροφή» των καιρών.
     Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα ο δήμαρχος Λευκάδας που είναι και  πρόεδρος του πνευματικού κέντρου Κώστας Αραβανής με τον αντιπρόεδρο Τάσο Γαζή υποδέχτηκαν τα μέλη του Noi in Europa Europclub ανταλλάσοντας ευχές και δώρα. Ο κος Κώστας Αραβανής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται  η  χώρα μας αλλά και άλλες χώρες της νοτίου Ευρώπης και ότι θα πρέπει οι χώρες της βόρειας Ευρώπης να βρούν νέες προοπτικές  και όχι μόνο χρηματοοικονομικές και λογιστικές γιατί μπορεί να μην τα καταφέραμε στα οικονομικά αλλά στον πολιτισμό , όπως και άλλες χώρες έχουμε  προσφέρει πολλά στην ενοποιημένη Ευρώπη. Ο πολιτισμός θα πρέπει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των λαών της Ευρώπης και μετά πιθανά θα βρεθούν και όλα τα άλλα με τα οποία θα μπορέσει να κρατηθεί η Ευρώπη ενωμένη. Τέλος αναφέρθηκε στην πεντηκοστή επέτειο του φολκλορικού φεστιβάλ και στις  γιορτές λόγου και τέχνης που διοργανώνει το πνευματικό κέντρο Λευκάδας και ευχαρίστησε την κυρία  Angela Argentino Gergos για την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτή την συνάντηση.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger