Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

KTΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ..?

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


KTΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

           


ΚΕΡΚΥΡΑ - Ως αρχική τοποθέτηση στο πλαίσιο διαβούλευσης χαρακτηρίζει το ΥΠΕΚΑ την πρόταση του ΟΚΧΕ περί κατάργησης των Κτηματολογικών Γραφείων της ΠΙΝ Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας και κοιν. εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Νίκου Δένδια, σχετικά με την από 26.10.11 πρόταση του ΟΚΧΕ για την κατάργηση των Κτηματολογικών Γραφείων (Κ.Γ.) όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) απάντησε ότι το σχετικό κείμενο ‘που τέθηκε σε διαβούλευση από τον ΟΚΧΕ, δεν αφορά στη διατύπωση της τελικής πρότασής του, αλλά στην ευρύτερη δημοσιότητα και διαβούλευση των αρχικών τοποθετήσεων του Οργανισμού αναφορικά με τη δομή και λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων του αρ.5 του ν.2664/1998, προκειμένου να είναι σε θέση να διατυπώσει μελλοντικά την οριστική πρότασή του, στο πλαίσιο της σχετικής διοικητικής διαδικασίας' (α.π. 6935 Β/13.01.12/ΥΠΕΚΑ).
Στην απάντηση του ΥΠΕΚΑ σημειώνεται, επίσης, ότι για τη σύσταση των Κτηματολογικών Γραφείων και τον καθορισμό της τοπικής αρμοδιότητάς τους απαιτείται η έκδοση κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, ΠΕΚΑ και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ).
Από την ανωτέρω απάντηση προκύπτει η επιφυλακτικότητα του ΥΠΕΚΑ έναντι της πρότασης αυτής του ΟΚΧΕ, την οποία τοποθετεί ως αρχική προσέγγιση σε επίπεδο διαβούλευσης. Αντί, όμως, η κυβέρνηση και οι κρατικοί οργανισμοί να διαβουλεύονται μεταξύ τους, θα έπρεπε να είχαν αποταθεί προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τους οικείους επαγγελματικούς φορείς, σ' ό,τι δε αφορά στην ΠΙΝ, η λειτουργία τουλάχιστον ενός Κτηματολογικού Γραφείου ανά Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) είναι αναγκαία. 

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger