Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας – Πρόγραμμα Μαθημάτων του Συλλόγου Φίλων της Βυζαντινής Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
10 – 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ» – ΜΑΡΚΑ

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00
ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ο «Σύλλογος των Φίλων» ιδρύθηκε το 2007, είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται στην τέχνη και τον πολιτισμό ως παράγοντες ουσιαστικής δράσης και ανθρωπιστικής δυναμικής, προσπαθώντας να παράγει κοινωνικό έργο μέσα από αυτά.
Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια, οργανώνει και φέτος μαθήματα Βυζαντινής και Επτανησιακής Αγιογραφίας καθώς και μαθήματα Ζωγραφικής.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ
Μέσα από τον αποσυμβολισμό των παλαιών εικόνων, το βυζαντινό σχέδιο και τις παραδοσιακές τεχνικές αγιογραφίας, που διατηρούν μια μυητική λειτουργία στην κατασκευή της εικόνας, ο ενδιαφερόμενος θα εμβαθύνει στην πολύπλευρη μελέτη της αγιογραφίας.
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ
Η παραδοσιακή τεχνική αγιογραφίας του τόπου μας, βασισμένη στα οικεία μοντέλα των εικόνων της Επτανήσου, που ακολουθεί την αυθεντική εργαστηριακή πρακτική των μεγάλων επτανησίων αγιογράφων.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Επαφή με υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, ελευθερία στην έκφραση και απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, παράλληλα με θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Συμπληρωματικά των εικαστικών εργαστηρίων, οι διαλέξεις ιστορίας τέχνης έρχονται να καλύψουν ζητήματα τέχνης από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες τάσεις.

  • Τα μαθήματα υποστηρίζονται από προβολές, έντυπο υλικό, σημειώσεις, εικόνες, κείμενα, καθώς και επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, μνημεία, κ.λ.π.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Τετάρτη 4.00 – 6.00
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ Παρασκευή 4.00 – 6.00
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ Τετάρτη 6.00 – 8.00
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ Παρασκευή 6.00 – 8.00

  • Τα εικαστικά εργαστήρια βρίσκονται στις λυόμενες αίθουσες του Κέντρου νεότητας, στα Βαρδάνια.
  • Πληροφορίες: Μέλλης Θωμάς – 6974586901 & Χαρά Σαΐτη – 6973826962
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger