Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Eκτός διαδικασίας παραχώρησης της χρήσης των παραλιών οι Δήμοι;;; Ανοιχτή διαφωνία της ΚΕΔΕ

Τη θέση ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, διατύπωσε η αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δημάρχων που συναντήθηκαν με το Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Ν. Ματζάκο.

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, ο οποίος εκπροσώπησε στη συνάντηση τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, επισήμανε στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα ότι «δια του Προέδρου της η ΚΕΔΕ έχει αποστείλει επιστολή για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράζοντας τις απόψεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ».

Στη συνάντηση, ο Π. Ζυγούρης και οι αιρετοί που συμμετείχαν, μετέφεραν την θέση του Προέδρου Γ. Πατούλη, ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο ζήτημα της παραχώρησης των παραλιών.

Αφού ενημερώθηκαν από τον κο Ν. Ματζάκο ότι καταρτίζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για το σχετικό θέμα, επισήμαναν πως «για την οποιαδήποτε απόφαση των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών κ.λπ. που θα προβλέπει διαφορετικό τρόπο παραχώρησης από το παρελθόν, θα πρέπει να έχει ενημερωθεί νωρίτερα επισήμως το ΔΣ της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκφέρει τις απόψεις του».

Μάλιστα υπογράμμισαν στο Γ.Γ. ότι «σε κάθε τετελεσμένο γεγονός που η ΚΕΔΕ δε θα συμμετέχει και δεν θα έχει εκφράσει άποψη και θέση, η Τ.Α. θα είναι άκρως αντίθετη».

Οι αιρετοί που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ανησυχία τους και επισήμαναν ότι τους βρίσκουν αντίθετους οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεταφορά της αρμοδιότητας εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς κάτι τέτοιο πρακτικά θα σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων για τους δήμους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Χανίων, Α. Βάμβουκας, ο Απόστολος Λουλουδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Ως εκπρόσωπος του Προέδρου, Γ. Πατούλη παρέστη και νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρης.


http://www.airetos.gr/

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger