Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εκχωρεί σε ιδιώτη για 800 ευρώ το μήνα την «1η Παιδική Χαρά» των 6.5 στρεμ. (αποκλειστικό Βίντεο)

Στο Περιστέρι, όλα έχουν ειδωθεί, σε ότι αφορά τις πράξεις της Διοίκησης Παχατουρίδη, αλλά το τελευταίο ξεπερνά, όμως, κάθε φαντασία και ίσως θα πρέπει να καταχωρηθεί ως «πρότυπο» εκχώρησης δημοτικής περιουσίας σε Ιδιώτη. 
Ολόκληρο Οικοδομικό Τετράγωνο, -ναι καλά διαβάσατε-, η Διοίκηση του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, εκχωρεί σε ιδιώτη, προκειμένου αυτός να το κάνει αναψυκτήριο. Πρόκειται μάλιστα για το καλύτερο «σημείο-φιλέτο» όλης της πόλης των 350.000 κατοίκων. 
Στηριζόμενος, ως άλλος Ερντογάν, στο 62+% που «απέσπασε» στις τελευταίες (Μάιος 2014) δημοτικές εκλογές και έχοντας απέναντι του μία αδύναμη, πολυδιασπασμένη και συνήθως οφαλοσκοπούσα αντιπολίτευση, ο κ. Παχατουρίδης διοικεί με την «Δικτατορία» της πλειοψηφίας, κάνοντας στην πράξη, ότι θέλει στην πόλη των εργατών. 

Τελευταίο κατόρθωμα της διοίκησής του, η προαναγγελθείσα με απόφαση την Οικονομικής Επιτροπής εκχώρηση όλου του οικοδομικού τετραγώνου που ορίζεται από την πρώτη Παιδική Χαρά της Πόλης (Εθνάρχου Μακαρίου Φλέμινγκ – Πίνδου) σε ιδιώτη έναντι πινακίου φακής, δηλαδή 800 ευρώ το μήνα ή 12 λεπτά (12 cents) του ευρώ ανά τετρ. μέτρο, αφού όλη η έκταση είναι σύμφωνα με δήλωση του Δήμου 6.5 στρέμματα.
Τεράστιες και οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και των κ.κ. Ρένας Δούρου (Περιφερειάρχης) & Σπύρου Τζόκα (αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα) που χρηματοδότησαν με περισσότερα από 1.150.000 ευρώ την ανάπλασή του και μάλιστα με τον όρο «βιοκληματική», ως 1η Παιδική Χαρά. 










Τεράστιες και οι ευθύνες των επιβλεπόντων μηχανικών, του Δήμου και της Περιφέρειας, του έργου που φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» σε όλες τις παρασπονδίες του ανάδοχου – κατασκευαστή σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια, αν και πρέπι να ομολογήσουμε ότι αυτά αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό αφού δεν τα έχει δει ακόμη κανένας. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν όσα γραπτά περιγράφει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρώτη τροποποίηση των αρχικών σχεδίων.
Η «Βιοκληματική Ανάπλαση» έχει ολοκληρωθεί και απομένουν λίγα μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών. Είναι φανερό ότι τα δένδρα και το πράσινο στο βορειοανατολικό, το βορειοδυτικό και το βόρειο τμήμα της έχουν αραιωθεί (πιθανόν για βιοκληματικούς λόγους), όπως έχουν «χαθεί» και τα δένδρα και το πράσινο σε όλη την περίμετρο της. Η παιδική χαρά (για παιδιά) απλά δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και το υπαίθριο γυμναστήριο ενηλίκων – Αντίθετα, «λάμπει» η διαμόρφωση (για τραπεζάκια του αναψυκτηρίου;) στην γωνία Παν. Τσαλδάρη & Πίνδου (βορειοδυτική πλευρά), όπως και στο κέντρο κάτω από τα λευκά στέγαστρα τύπου πανιά ιστιοφόρου…
 Συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Περιστερίου, και μετά από εισήγηση του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Λύκου, αποφασίσθηκε μόνο από την πλειοψηφία «Παχατουρίδη», να εκμισθωθεί για 12 χρόνια (!!!) δημοτικός χώρος μέσα στην 1η Παιδική Χαρά συνολικής επιφάνειας 354,83 τετρ. μέτρων (134,50 στεγασμένος, δηλαδή κτίριο και 220,33 υπαίθριος), έναντι 800 ευρώ το μήνα περίπου (!!!). 
Και μόνο το ποσό των 800 ευρώ/μήνα που ορίζεται (2,25 ευρώ το τετραγωνικό), ως τιμή εκκίνησης των προσφορών για την εκχώρηση του συγκεκριμένου χώρου (δεν είναι μόνο αυτός), αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και «εν δυνάμει  απιστία προς το Δήμο», αν υπολογίσει κανείς τις εμπορικές τιμές των ενοικίων για τις επιχειρήσεις στην Αιμιλίου Βεάκη (ξεπερνούν τα 300 ευρώ/τετρ. μέτρο) ή το ενοίκιο των 5.100 ευρώ+, που καταβάλει ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το Αναψυκτήριο του Άλσους Περιστερίου, γίνεται αντιληπτό ότι «κάτι σάπιο ή μάλλον «περίεργο» υπάρχει στην συγκεκριμένη υπόθεση». 
Αν, όμως, υπολογίσει κανείς το μίσθωμα, στο σύνολο της έκτασης των 6.5 στρεμμάτων που είναι όλη η «1η  Παιδική Χαρά», η οποία σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης θα είναι στον απόλυτο έλεγχο του εκμισθωτή που θα προκύψει, τότε το μίσθιο είναι μόνο 12 λεπτά (12 cents) του ευρώ το τετρ. μέτρο. 
Το ιδιαιτέρως περίεργο είναι ότι ο Δήμος Περιστερίου στις 25 Ιουλίου 2015 προχώρησε σε πλειοδοτικό προφορικό διαγωνισμό ενοικίασης δημοτικού καταστήματος (αγορά εργατικών πολυκατοικιών) με ελάχιστο μίσθιο 17.5 ευρώ το τετρ. μέτρο (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ-1) και στις 19 Οκτωβρίου 2015 άλλου δημοτικού ακινήτου με ελάχιστο μίσθιο 17 ευρώ ανά τετρ. μέτρο. Ακόμη στις 7 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε στην ενοικίαση του κτιρίου για το 1ο ΚΕΠ με μίσθιο 13,2 ευρώ ανά τετρ. μέτρο (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ-2). 
Να θυμίσουμε ότι για το Αναψυκτήριο του Άλσους Περιστερίου, που είναι περίπου και σύμφωνα με τη σύμβαση 130 τετρ. μέτρα περίπου στεγασμένος χώρος και περίπου 250 τετρ. μέτρα  υπαίθριος, ο εκμισθωτής πληρώνει 5.100 ευρώ ενοίκιο, δηλαδή  13.5 ευρώ ανά τετρ. μέτρο κατά μέσο όρο, συν την αύξηση του πληθωρισμού για κάθε έτος. 
Τέλος, εντυπωσιάζει ότι τα τέλη για την έκταση των πεζοδρομίων που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης που καθόρισε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Περιστερίου είναι για την ίδια «ζώνη», όπου και η 1η Παιδική Χαρά 130 ευρώ/τετρ. μέτρο. 
Με βάση τα στοιχεία αυτά, και παρά το προνομιακό της θέσης του χώρου που εκχωρείται, θέση που θα δικαιολογούσε και μεγαλύτερο μίσθιο, ο δήμος Περιστερίου θα έπρεπε να καθορίσει κατ’ ελάχιστο ως μίσθιο, ανά μήνα  για μεν τον στεγασμένο χώρο το ποσό των 1.775,4 ευρώ (134,5 χ 13.2), για δε  τους υπαίθριους χώρους 2.386,18 ευρώ ανά τετρ. μέτρο (220,33χ10,83) και συνολικά 4.161.58 ευρώ το μήνα. 
Δεν είναι, όμως, στην πράξη, μόνο η συγκεκριμένη έκταση (στεγασμένη και υπαίθρια) που πρόκειται να εκχωρηθεί σε ιδιώτη για 12 χρόνια, αλλά όλο το οικοδομικό τετράγωνο της 1ης Παιδικής Χαράς, όπως ακριβώς ορίζεται από τους «περίεργους», αν μη τι άλλο όρους της διακήρυξης που ήδη έχει ανακοινωθεί…(μόνο στο Διαύγεια), αλλά πάλι «περιέργως» δεν έχει δημοσιευθεί ούτε στην Ιστοσελίδα του Δήμου, ούτε σε κάποιο τοπικό έντυπο (εφημερίδα) ή ηλεκτρονικό (ιστοσελίδα) ΜΜΕ (για να διαβάστε όλους τους περίεργους όρους της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ-3). 
Τέλος, παρότι έχει συσταθεί η κατά νόμο Επιτροπή Διαγωνισμών εκμίσθωσης ακινήτων του Δήμου, με πρόεδρο μάλιστα τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, πρακτικό εκτίμησης της αξίας του εκμισθούμενου χώρου ή αλλιώς καθορισμού του ελάχιστου ενοικίου, κατά τα οριζόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία.
Το σχέδιο της 1ης Παιδικής Χαράς, με τα χρωματιστά σιντριβάνια που παρουσίασε στην προεκλογική ομιλία του ο κ. Παχατουρίδης, τονίζοντας ότι θα αλλάξει τη μορφή της Πόλης σε Παρίσι (αποδείχθηκε «ξερά φρύγανα στον Λύβα») 
 Παλιοί και πολύ έμπειροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης, αλλά και νομικοί με ιδιαίτερη ειδίκευση στο των αυτοδιοικητικών,  μιλούν για πολύ μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ, στην διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, από την Διοίκηση του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, σκάνδαλο που αγγίζει τα όρια ποινικών αδικημάτων και ιδιαίτερα αυτό της «απιστίας», ενώ θεωρούν ότι είναι τεράστιες και οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής που επιτρέπει την συγκεκριμένη ενέργεια. Ειδικότερα ανέφεραν στο Vukentra τα εξής: 
1). Για τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο, δηλαδή το τετράγωνο της 1ης Παιδικής Χαράς που ορίζεται από τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου – Φλέμινγκ – Πίνδου, υπάρχει σε εξέλιξη το έργο «Βιοκληματική Ανάπλαση 1ης Παιδικής Χαράς», συνολικής χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής  1.340.000 ευρώ, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί από τον ανάδοχο – κατασκευαστή του Έργου. 
2). Το στην προηγούμενη παράγραφο Έργο, δεν έχει ακόμη παραδοθεί από τον κατασκευαστή του και δεν έχει τουλάχιστον μέχρι τώρα παραληφθεί με οιονδήποτε τρόπο από τον Δήμο Περιστερίου, τουλάχιστον ακόμη και ως «Διοικητική Παραλαβή», αφού η περαίωση των εργασιών σ’ αυτό λήγει στις 31 Μαρτίου τρέχοντος έτους, δηλαδή σε 25 ημέρες. Συνεπώς ο Δήμος δεν νομιμοποιείται να κάνει επ’ αυτού οποιαδήποτε διοικητική ή άλλη πράξη, όπως της εκχώρησης όλου ή τμήματός του σε ιδιώτη, πριν αυτό παραληφθεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος. 
3). Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου την στιγμή που η χρηματοδότηση της Περιφέρειας έγινε για την λειτουργία του χώρου ως Παιδικής Χαράς. 
4). Το καθοριζόμενο με την διακήρυξη ελάχιστο μίσθιο των 800 ευρώ ανά μήνα, που πιθανόν θα ξεπεράσει κατά κάτι τα 1.000 ευρώ, δεν αγγίζει καν το μέσο όρο των αντίστοιχων εμπορικών μισθώσεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν αιτιολογείται με ποια στοιχεία καθορίσθηκε, γεγονός που παραπέμπει στο αδίκημα της «απιστίας» και της μη προστασίας της περιουσίας του Δήμου. 
5). Η εισήγηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, έγινε από τον Πρόεδρο της και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Λύκο που δεν έχει αρμοδιότητα γι’ αυτό (ανήκει στους αντιδημάρχους Οικονομικών), η δε διακήρυξη δεν υπογράφεται ούτε από κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα, ούτε από την νομική υπηρεσία του Δήμου. 
6). Εκχωρείται με την διακήρυξη, στον εκμισθωτή που θα προκύψει, η ουσιαστική κατά χρήση κυριότητα όλου του οικοδομικού τετραγώνου της 1ης Παιδικής Χαράς, με το πρόσχημα της ευθύνης του χώρου, και όχι μόνο των 354,83 τετρ. μέτρων, για τα οποία ορίζεται επιμίσθιο, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα της επιλογής των προσώπων που θα εισέρχονται σ’ αυτόν με το «πρόσχημα» της ευθύνης του, βάση συγκεκριμένου όρου της σύμβασης, των εγκαταστάσεων και της ασφάλειας τους. 
7). Η διακήρυξη δεν έχει την κατά νόμο έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι πρόκειται για εκχώρηση δημοτικής περιουσίας. Η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε «αορίστως» η λειτουργία κυλικείου μέσα στην 1η Παιδική Χαρά, δεν νομιμοποιεί την διακήρυξη μόνο με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. 
8). Στην διακήρυξη δεν ορίζονται ρητά  οι κανόνες δημοσιότητας, δηλαδή οι τρόποι και τα μέσα με τα οποία αυτή θα δημοσιοποιηθεί στους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους, κατά τα οριζόμενα τόσο από το ΠΔ 270/81, όσο και από την ισχύουσα νεώτερη ελληνική και κοινοτική νομοθεσία η οποία ούτως ή άλλως υπερισχύει του Π.Δ. ως νεώτερη (έτσι δεν είναι κ.κ. της νομικής υπηρεσίας του Δήμου;). 
9). Οι όροι της διακήρυξης είναι λεόντιοι υπέρ του εκμισθωτή και σε βάρος του δήμου, αφού επιβάλουν τον αποκλειστικό έλεγχο της χρήσης όλου του οικοδομικού τετραγώνου της 1ης Παιδικής Χαράς και όχι μόνο των τύποις εκχωρούμενων 354,83 τετρ. μέτρων, επιτρέπουν νέες κατασκευές στον χώρο από αυτόν και τέλος τον απόλυτο έλεγχο των επισκεπτών με την δυνατότητα άρνησης κατά το δοκούν επισκεπτών με το πρόσχημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, όπως παρανόμως συνέβη πρόσφατα στο άλλο αναψυκτήριο του Άλσους Περιστερίου και μάλιστα με «θύμα» εκπρόσωπο ηλεκτρονικού ΜΜΕ.. 
10). Δεν υπάρχει πρόβλεψη στην διακήρυξη για την κατάσταση που θα παραδοθεί το μίσθιο κατά την αποχώρηση, όποτε κι αν αυτό συμβεί, του μισθωτή απ’ αυτόν.
Η μορφή της 1ης Παιδικής Χαράς το 2015, αναπλασμένη από την Αττικό μετρό, λίγο πριν την έναρξη των έργων της «Βιοκληματικής Ανάπλασής της (αεροφωτογραφία Google Erthe). Δεν υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με το 2007και το 2010 στους κενούς χώρους. Το πράσινο και τα δένδρα έχουν γίνει ποιο πυκνά και υγιή και ιδιαίτερα στον περίβολό της και στις τρεις πλευρές του οικοδομικού τετραγώνου. Στην θέση των «κοντέινερ» της Αττικό Μετρό έχει πέσει το πρώτο φορτίο από σκύρα…
 Επιμύθιο 
Γίνεται κατανοητό και στον πλέον αδαή, ότι κατ’ ελάχιστον, υπάρχουν περίεργοι όροι στην συγκεκριμένη υπόθεση, με την οποία περιουσία φιλέτο του δήμου εκχωρείται ουσιαστικά αντί πινακίου φακής και σε κάθε περίπτωση επιχειρείται ένας ουσιαστικά πρόχειρος διαγωνισμός μέσα σε απόλυτο καθεστώς αδιαφάνειας. 
Το «στήσιμο» (ως προς τα τυπικά εννοείται) είναι απόλυτο. Και ο δήμος θα αποκτήσει το σεβαστό ποσό των 800/1000 ευρώ το μήνα και ο εκμισθωτής θα αποκτήσει, ελέω διοίκησης Παχατουρίδη το καλύτερο και μεγαλύτερο επιχειρηματικό «φιλέτο» της Πόλης. Χώρια που αργότερα μπορούν να έλθουν και οι «συνέταιροι» κατά τα επιτρεπόμενα από την διακήρυξη και μάλιστα χωρίς υποχρεωτική δημοσίευση των ονομάτων τους… 
…………………. 
………………… 
Διαβάστε αύριο: Όλη η αλήθεια για την εκχώρηση της 1ης Παιδικής Χαράς σε Ιδιώτη, Ποιος είναι το «φαβορί» και ποιοι είναι οι όροι που ζημιώνουν τον Δήμο Περιστερίου 
«Εκδορεύς» 
Vukentra.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger