Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επίκαιρο άρθρο : Οι εξουθενωμένοι πρόσφυγες και ο δήθεν "ανθρωπισμός" της Αριστεράς: Ανικανότητα ή υποκρισία ;Οι εξουθενωμένοι πρόσφυγες και ο δήθεν "ανθρωπισμός" της Αριστεράς. Ανικανότητα ή υποκρισία ;
Κάποιοι υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν φιλικοί προς τους μετανάστες: "Δε θέλουμε φράκτες, να έχουμε ανοικτά σύνορα, να έρχονται ελεύθερα, να τους νομιμοποιούμε όλους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, λιάζονται οι άνθρωποι και μετά εξαφανίζονται κλπ". Και τώρα που ήλθαν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει παρατήσει στην τύχη τους, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, πεινασμένους, με τα παιδάκια τους να υποφέρουν και δεν τους δίνει ούτε ένα κομμάτι ψωμί, ούτε ένα κουτί γάλα!
Εκτός αυτού, δεν υπάρχει καμία οργάνωση για την προστασία τόσο των ίδιων των μεταναστών από κάθε είδους εκμετάλλευση, όσο και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών από πιθανά φαινόμενα εγκληματικότητας, πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές, μεταδοτικές ασθένειες, κλπ. Αυτά τα 300 εκατομμύρια που είχε δώσει αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση τι τα έκαναν ; Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Μάλλον περιμένουν να τους δώσει καμιά συμβουλή ο καινούργιος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού, με το λαμπρό βιογραφικό ( αρνητής στράτευσης, σερβιτόρος, χωρίς ειδικές σπουδές και προϋπηρεσία). Αυτός θα λύσει τα προβλήματα !
Ωστόσο, δεν είδαμε ούτε την κα Κωνσταντοπούλου και τον κ Λαφαζάνη να πηγαίνουν να δώσουν ένα κομμάτι ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες. Περίεργο ! Αυτοί παλιά ξεχείλιζαν από αριστερό ανθρωπισμό. Αλλά ούτε και τον κ Κουτσούμπα, ούτε και την κα Κανέλλη είδαμε εκεί γύρω. Αν ήταν καμιά πορεία, τότε θα τους βλέπαμε μπροστά-μπροστά! 
Ωστόσο και η Εκκλησία δεν φαίνεται να δραστηριοποιείται όσο θα μπορούσε. Άραγε κάνει ότι μπορεί για τις πεινασμένες οικογένειες των προσφύγων ; 
Οι μόνοι, σχεδόν, που βοηθάνε πραγματικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης,κλπ είναι διάφοροι πολίτες από δική τους πρωτοβουλία και κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ανθρωπιστές: ανώνυμοι πολίτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι "Γιατροί χωρίς σύνορα".
Ο "αριστερός ανθρωπισμός", έμεινε και αυτός στα λόγια, όπως και όλες οι άλλες υποσχέσεις, δεσμεύσεις και εξαγγελίες τους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς ασχολείται με συσκέψεις, δηλαδή με καφέ και συζήτηση, και φυσικά με διορισμούς συμβούλων , την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν με δικά τους μέσα, τα αθώα παιδάκια των προσφύγων !
Γεώργιος Χατζηαθανασίου.
Ιατρός
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger