Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Tο νησάκι των Ιωαννίνων αγόρασε κατά λάθος ο εμίρης του Κατάρ

Κατάπληξη και απορίες προκάλεσε στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων αλλά ακόμα περισσότερο στην μικρή κοινότητα του νησιού της λίμνης, η είδηση πως μέσα στα νησιά που αγόρασε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ βρίσκεται και αυτό της λίμνης των Ιωαννίνων.Το γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά είναι πώς το νησί της λίμνης Παμβώτιδας κατέληξε προς πώληση. Οι εξηγήσεις του Υπουργείου Υποδομών φαίνεται να ρίχνουν λίγο φως στην υπόθεση, αλλά δεν μετριάζουν το λάθος των αξιωματούχων του. «Είχαμε συμφωνήσει με την Τρόικα πως εμείς οι Έλληνες είμαστε
περήφανος λαός, δεμένος με βαθιές ρίζες χιλιάδων χρόνων στο πατρογονικό μας έδαφος, και δεν θέλουμε να πουλήσουμε τα νησιά μας - τουλάχιστον όχι τα μεγάλα. Για τα μικρά είπαμε OK. Βάλαμε όλα τα νησιά με μικρή έκταση σε μια λίστα, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού της Παμβώτιδας και το δώσαμε στους επενδυτές. Δεν γνωρίζαμε πως έχουμε νησιά και σε λίμνες και γι’ αυτό εκ παραδρομής πουλήσαμε και αυτό των Ιωαννίνων. Η Κυβέρνηση είχε κάνει μάλιστα και μια εβδομαδιαία προσφορά, με την αγορά 5 νησιών το 1 δώρο, την οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Εμίρης, ο οποίος αφού αγόρασε 6 στο Ιόνιο διάλεξε και το πανέμορφο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων.»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εμίρη, μιλώντας στο «Κουλούρι» επιβεβαίωσε εν μέρει το ρεπορτάζ: «Και εμείς δεν γνωρίζαμε πως βρίσκεται σε λίμνη, το ανακαλύψαμε όταν προσπαθήσαμε να φτάσουμε στο νησί από το Ιόνιο όπου βρισκόμασταν με την βασιλική θαλαμηγό. Το GPS μας έλεγε που να πάμε, αλλά συναντούσαμε παντού στεριά. Μέχρι τις Δαλματικές ακτές της Κροατίας φτάσαμε, προσπαθώντας να κάνουμε τον γύρο, για να καταλάβουμε πως αυτό το νησί δεν είναι στο πέλαγος.»
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως είναι το μόνο νησί με κατοίκους που αγόρασε ο Εμίρης και φήμες λένε πως η Κυβέρνηση του έκανε δώρο και τους κατοίκους του νησιού, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την γενναιοδωρία της βασιλικής οικογένειας σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που περνά η χώρα μας.

http://www.tokoulouri.com/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger