Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σπ.Σπυρου Vs Θ.Γαλιατσατου...

Του επικεφαλής του συνδυασμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων “Νέα Ιόνιος Πολιτεία” κ. Σπυρίδωνος Σπύρου
“Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα και χαρακτηρίζει αυτούς που τη λένε. Να ποια είναι η αλήθεια για τα απενταγμένα”

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος δείχνει να μη σέβεται το έργο της πρώτης περιφεριεακής περιόδου 2011-2014 και καταφεύγει σε απρεπείς χαρακτηρισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια προκειμένου να αποκρύψει την αλήθεια από τους πολίτες και να μειώσει ή και να ακυρώσει το έργο της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.
Στην επερώτηση που του υποβάλαμε τις 30/01/2016 για την πορεία των εκτελούμενων έργων στην Περιφέρειά μας και το κλείσιμο του ΕΣΠΑ 2007-2013, αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέδωσε δελτίο τύπου με κατάλογο που περιελάμβανε τα απενταγμένα έργα της περιόδου 2011-2014 για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Μάλιστα, στον κατάλογο που παρουσίασε, συμπεριέλαβε λόγω κεκτημένης ταχύτητας και το τοίχος του ΝΑΟΚ, έργο το οποίο δεν έχει απενταχθεί. Ξέχασε όμως να συμπεριλάβει στον κατάλογο αυτό, το έργο εκείνο που απένταξε και ο ίδιος τις 08/04/2015 και αφορούσε τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης του πρώην Δήμου Ελλομένου Λευκάδας.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να επανέλθω, όχι για τον κ. Γαλιατσάτο, γιατί ο ίδιος γνωρίζει την αλήθεια και τον τρόπο που απεντάσονται τα έργα, κάτι που δεν θα αποφύγει και ο ίδιος στο μέλλον, αλλά για τους πολίτες της Επτανήσου που τους παραπληροφορεί, τους αποκρύπτει την αλήθεια και προσπαθεί να τους κάνει να ξεχάσουν όσα τους υποσχέθηκε προεκλογικά.
Δεν θα ακολουθήσω βέβαια τον κατήφορο της στείρας αντιπαράθεσης, γιατί οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, τα δε ψέματα έχουν κοντά πόδια. 
Σχετικά με το  ΕΣΠΑ.

Την 01/07/2011 παραλάβαμε το ΕΣΠΑ 2007-2013 με προϋπολογισμό 281 εκατ. ΕΥΡΩ:

·      με εντάξεις έργων 275 εκατ. ΕΥΡΩ
·      με συμβάσεις έργων 159 εκατ. ΕΥΡΩ
·      και πληρωμές έργων 89,4 εκατ. ΕΥΡΩ.

Τις 31/08/2014  παραδώσαμε στον κ Γαλιατσάτο:

·      εντάξεις έργων 424,3 εκατ. ΕΥΡΩ
·      συμβάσεις έργων 314 εκατ. ΕΥΡΩ
·      πληρωμές έργων 156,7 εκατ. ΕΥΡΩ.

Τον Απρίλιο του 2014 με οδηγίες και αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, της κεντρικής διαχειριστικής αρχής και της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οφείλαμε να μειώσουμε τις εντάξεις απο το 142% που ήταν την περίοδο αυτή στο 120%.

Οι απεντάξεις αφορούσαν έργα που με ευθύνη των φόρεων τους δεν είχαν δημοπρατηθεί, όπως η Αγία Αικατερίνη στην Κέρκυρα, η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Ληξούρι. Επίσης αφορούσαν έργα που δεν θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι πέρατος του προγράμματος ή δεν προχωρούσαν οι εργασίες και διαλύθηκε η εργολαβία, όπως το θέατρο Φοίνικας στην Κέρκυρα.

Οι απεντάξεις δεν έγιναν τυχαίως, αλλά με βάση δύο κριτήρια που αφορούσαν όλα τα μεγάλα έργα:
Πρώτο κριτήριο. Περιελάμβανε έργα που δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2015.
Δεύτερο κριτήριο. Η χρηματοδότησή τους να είναι επιλέξιμη την επόμενη περίοδο 2014-2020, για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν.
Αυτά τα έργα είναι:
·      Το λιμάνι της Ερείκουσας, προϋπολογισμού 7.327.237 ΕΥΡΩ.
·      Το 4ο ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας, προϋπολογισμού 4.505.058 ΕΥΡΩ.
·      Το σχολικό κέντρο στα Βραγκανιώτικα, πρώην Δήμου Μελιτειέων, προϋπολογισμού 4.445.000 ΕΥΡΩ.
·      Η β' φάση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, προϋπολογισμού 10.500.000 ΕΥΡΩ, με ποσό επανένταξης 5.136.906,45 ΕΥΡΩ, σύμφωνα με τη σύμβαση από 09/05/2014.
·      Το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ζακύνθου, προϋπολογισμού 2.784.000 ΕΥΡΩ.

Επίσης αφήσαμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 τα δύο οδικά έργα της Ζακύνθου και το έργο του Χάρακα στην Κεφαλονιά, που δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν την επόμενη περίοδο, προκειμένου να απορροφήσουν, όσα περισσότερα χρήματα είναι δυνατόν μέχρι το Μάρτιο του 2017.
  
Για τα έργα αυτά, κ. Γαλιατσάτε, δούλεψαν πάρα πολλοί για να μπορείτε εσείς σήμερα, όχι να τα εντάξετε, αλλά να τα επανεντάξετε ως εμπροσθοβαρή ώριμα έργα στο νέο ΕΣΠΑ. Διερωτώμαι όμως, όπως διερωτώνται και όλοι όσοι γνωρίζουν τα θέματα αυτά, τί έργα θα είχατε να εντάξετε στο νέο ΕΣΠΑ αν δεν είχατε αυτά.

Το ΕΣΠΑ ήταν 281 εκατ. ΕΥΡΩ. Η κοινοτική συμμετοχή ήταν 238,9 εκατ. ΕΥΡΩ. Η απορρόφηση, όπως δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, έφτασε τις 31/12/2015 στο 105,9%, που αντιστοιχεί με πληρωμές προεκτιμόμενες στα 218,6 εκατ. ΕΥΡΩ και κοινοτική συμμετοχή 206 εκατ. ΕΥΡΩ. Η απώλεια για την περιφέρειά μας ξεπερνάει τα 32,5 εκατ. ΕΥΡΩ.

Σε αυτά χρειάζονται απαντήσεις, και μάλιστα επίσημες. Εμείς θ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger