Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ραβασάκια μιας χρονιάς




31 Δεκέμβρη
Χρόνια μας καλά, γελαστά και αισιόδοξα
Τίποτα λιγότερο, πολλά περισσότερα
Μακριά από τη μιζέρια γύρω μας
Δεν αφήνουμε τίποτα να μας χαλάει
Σας εύχομαι: Αισιοδοξία, γαλήνη, όνειρα

και η άνοιξη να είναι για πάντα στην καρδιά μας!!


9 Γενάρη
Στο ιατρείο γνωστού ιατρού είχε μαζευτεί σήμερα πολύς κόσμος και τον περίμενε υπομονετικά να έρθει για να τους εξετάσει /συνταγογραφήσει και εκείνος όπως συνήθως έφυγε από το σπίτι του (υποθέτω) με το ποδήλατο για να πάει στο ιατρείο. Όμως η μέρα ήταν τόσο ηλιόλουστη... οπότε σταμάτησε το ποδήλατο, έκατσε σε ένα παγκάκι - σχεδόν ξάπλωσε, έκλεισε τα μάτια και ...λιαζόταν! Απλά απολάμβανε τη λιακάδα! Πέρναγα εκείνη την ώρα από την πλατεία και τον είδα. Δεν άντεξα, ζήλεψα και έκατσα στο διπλανό παγκάκι και άρχισα να λιάζομαι και εγώ! Τι είναι η ζωή τελικά? Στιγμές!!

6 Φλεβάρη
Βρέχει, βρέχει και μόλις σταματήσει πάλι ξεκινά να βρέχει!! Έχουν αρχίσει και φυτρώνουν βρύα πάνω μας!

28 Φλεβάρη
Βρήκα τρόπο να λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα. Αφού τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους τους λογ/σμούς θα αποφασίζω ποιους θα πληρώνω μετά από... κλήρωση!!

7 Μάρτη
Σπάω το κεφάλι μου τόση ώρα να βρω κάτι έξυπνο, χιουμοριστικό να γράψω αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Και όλα αυτά γιατί στο μυαλό μου έχει κυριολεκτικώς και μεγαλοπρεπώς εγκατασταθεί η εικόνα ενός γαλακτομπούρεκου!!!


13 Μάρτη
…και είναι κάτι τέτοιες μέρες που οι αντοχές σου έχουν πέσει στο ναδίρ και όλα δείχνουν δύσκολα και θεόρατα....

23 Μαρτίου
Αχ αυτό το : " Όχι ευχαριστώ γιατί νηστεύω" πολύ μου χτυπάει άσχημα. Οι γουρουνιές μανδάμ γίνονται και με νηστίσιμα!!

1 Απρίλη
Μήπως τελικά όλο αυτό που ζούμε είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που κράτησε πολύ & που κανείς δεν μας είπε: "Πρωταπριλιά"!!??

11 Απρίλη
Ξέρω ότι σαν καλή χριστιανή πρέπει στη "σφαλιάρα" να γυρίσω και το άλλο μάγουλο αλλά δώστε μου λίγο χρόνο και θα το γυρίσω από μόνη μου... Δεν προλαβαίνω τόσο γρήγορα!! Έχω γίνει σαν ανεμιστήρας, ε μα πια!!

19 Απρίλη
Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη
και το γαρ πολύ του ταραμά γεννά χοληστερίνη....!!

28 Απρίλη
Πάσχα Ελλήνων Πάσχα - έχει χαραχτεί στο είναι, στην συνείδηση, στις θύμησες μας. Έφτασε να πλαστούν τα κουλουράκια, τα βαφτούν τα αυγά, να έρθει το κατσικάκι σπίτι για να ετοιμαστεί με μάραθο και άλλα μυρωδικά, να ξεκινήσει η προετοιμασία για την μαγειρίτσα και να ξεκινήσουν τα πρώτα βαρελοτάκια στην πλατεία για να καταλάβω ακόμη μια φορά ότι σαν το Ελληνικό Πάσχα ΔΕΝ ΕΧΕΙ !! Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Γολγοθάς μας τελειώνει και ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες!! Ας είμαστε γαλήνιοι, αισιόδοξοι, ονειροπόλοι, ειλικρινείς στις μέρες που θα 'ρθουν. Να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια και να ονειρευόμαστε την μέρα!! Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!!


6 Μάη
Τα γλυκά μου τα απαγόρεψε ρητά και κατηγορηματικά ο γιατρός. Και τώρα? Κρίση βουλιμίας με βραστά κολοκυθάκια δεν γίνεται!!

12 Μάη
Είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα να κάνεις τον άλλο να σου προτείνει ως δική του ιδέα αυτό που καιρό τώρα θέλεις και δεν ήξερες πως να το ζητήσεις. Τα σέβη σου λοιπόν και πάω για ύπνο, είμαι πια κατάκοπη!!

29 Μάη
Γιατί να μην ξέρω "εκ των προτέρων" και θα μάθαινα "εκ των υστέρων" ότι αγνοούσα "κατά τη διάρκεια".

2 Ιούνη
Εξαγωγή φρονιμίτη σήμερα. Έπεσε ένα φρούριο φρονιμάδας, πλέον τρέλα ολούθε!!

20 Ιούνη
...Αν τελικά ισχύει το "όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο" και οι φήμες ότι "το σύμπαν συνωμοτεί κτλ κτλ" τότε είμαι πολύ περίεργη να δω που το πάει τελικά...

7 Ιούλη
Λοιπόν, το σκέφτηκα καλά και τελικά το μετάνιωσα: Προτιμώ να γκρινιάζω για τον χειμώνα, το κρύο και την βροχή! Αυτή την ΖΕΣΤΗ δεν την ΠΑΛΕΥΩ!!!
26 Ιούλη
...ότι και να γίνεται γύρω μας, ένα πρέπει να θυμόμαστε: ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει..

6 Αυγούστου
…πήραμε τη ζωή μας λάθος και αλλάξαμε ζωή…

18 Αυγούστου
Τελικά η σωστή απόφαση είναι δύσκολο πράγμα. Άσε που πάντα γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε - απλά ψάχνουμε τρόπο να το αποφύγουμε.

2 Σεπτέμβρη
Ο γιατρός μου είπε ότι επειδή κάνετε like σε αυτά που γράφω, θέλει να δει και εσάς…

14 Σεπτέμβρη
Αύριο - ρευστότητας θέλοντος- είναι ημέρα πληρωμής και ήδη ...χρωστάω. Μήπως περισσεύουν τίποτα πενταροδεκάρες πουθενά? Ακούει το Υπουργείο Παιδείας? οεο?

22 Σεπτέμβρη
Πάντα πίστευα ότι το αγαπημένο μας άθλημα είναι η "μπάλα". Τελικά καταλήγω ότι το αγαπημένο μας άθλημα, στο οποίο και διαπρέπουμε, είναι το: "που είναι η μπάλα?"

4 Οκτώβρη
Πως αλλάζουν οι καιροί!! Κάποτε λέγαμε: "Ήμουν και εγώ στην Μύκονο" και τώρα λέμε: "Έκανα και εγώ αίτηση για το επίδομα"

16 Οκτώβρη
Μα πως είναι δυνατόν να είναι μέρα πληρωμής και εγώ να επιστρέφω σπίτι πιο φτωχή απ’ ότι  έφυγα? Κύριε Ιησού, αυτό με τα ψάρια και το ψωμί πως το έκανες?

29 Οκτώβρη
Όταν είσαι 20 χρονών καταλαβαίνεις ότι βρέχει απλά κοιτώντας έξω από το παράθυρο.
Όταν περάσεις τα 40 καταλαβαίνεις ότι βρέχει ...από την προηγούμενη μέρα!

6 Νοέμβρη
Είναι λυπηρό αν αναλογιστούμε πόσο χρόνο & χρήμα σπαταλούμε για να μάθουμε εμείς (και τα παιδιά μας) ξένες γλώσσες και αγνοούμε επιδεικτικά την ελληνική. Αλάθητη η μέθοδος του δούρειου ίππου μιας και πάντα τα κάστρα πέφτουν από μέσα.

19 Νοέμβρη
Τελικά το μόνο που ουσιαστικά αξίζει σε αυτή την ζωή είναι να βλέπω τα μάτια του να γυαλίζουν από χαρά!!

27 Νοέμβρη
...ε, και στην τελική είναι μια χρυσή ευκαιρία να δεις ποιος είναι δίπλα σου και σε στηρίζει, ποιος απέναντι και κρατά αποστάσεις και ποιος στην πλάτη σου και σε μαχαιρώνει....

4 Δεκέμβρη
Τώρα αυτό, που όλοι "πέφτουν από τα σύννεφα" για όλους και για όλα πως το εξηγείς? Σαν πολλή "αθωότητα" έπεσε τριγύρω μας....

15 Δεκέμβρη
Κάπου εδώ ξεκινούν τα ξεκαθαρίσματα, τι να κρατήσω, τι να πετάξω....αλλαγές, αλλαγές, αλλαγές .....

31 Δεκέμβρη
Σε πείσμα των καιρών θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να ποθούμε, να ελπίζουμε, να σκεφτόμαστε, να αγαπάμε, να συγχωρούμε, να προσέχουμε, να γαληνεύουμε, να ενθουσιαζόμαστε και να μην φοβόμαστε!! Καλή χρονιά σε όλους!!!




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger