Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ - ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Ή ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ... ΒΑΦΤΙΣΑΝ!!!


Η περιοχή αυτή ανήκει στον άλλοτε ποτέ Κοινότητα Αθανίου! Και η ευρύτερη περιοχή ονομάζονταν από τους ντόπιους ΜΟΥΤΛΟΥ! Ώσπου κάποια μερα την επισκέφθηκαν δύο αχώριστοι φίλοι και ερασιτέχνες ψαράδες! Μου λείπει η λεπτομέρεια αν ήταν με τα πόδια ή με βάρκα από θαλάσσης. Η περιοχή όλη σχεδόν ήταν βοσκότοποι. Τα ελάχιστα αυτοκίνητα που πήγαιναν ήταν τα περισσότερα Citroen DCW με Γαλλικά συνήθως νούμερα ή Volkswagen Σκαραβαίος πάλι με Γαλλικά αλλά και Ιταλικά και Γερμανικά νούμερα. Η εποχή που καταγράφω είναι γύρω στο 1976-77. Πήγα να
φωτογραφίσω το Φάρο αλλά και κυρίως την περιοχή όπου υπήρχε Ναός του Απόλλωνα πολύ πριν τον Τρωικό Πόλεμο, μοναδικός τότε στα Επτάνησα, μιας και ασχολούμαι με την θεωρία ΛΕΥΚΑΔΑ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, την περιοχή που έπεσε η Σαπφώ και αν έβρισκα κάποιο αρχαίο στοιχείο που να θυμίζει κάτι από τον Ναό του Απόλλωνα. Από εκεί και από ύψος 70 μ. περίπου έπεσε αρχικά η Θεά Αφροδίτη, μετά ο Κέφαλος (πατέρας του Αρκείσιου, παππούς του Λαέρτη και προπάππος του Οδυσσέα) και έγινε ονομαστό σ' ολόκληρο τον Κόσμο το Ακρωτήρι του Λευκάτα κυρίως από την πτώση της Σαπφώ! Τους μόνους που τυχόν θα συναντούσες ήταν κάποιοι Αθανίτες βοσκοί με την Γκλίτσα στον ώμο! Οι δύο λοιπόν φίλοι ψαράδες συνάντησαν αυτόν τον πανέμορφο Κόλπο με τα καταγάλανα νερά του με μια φανταστική αμμουδιά σε ημικύκλιο με χρώματα από το άσπρο των αφρισμένων κυμάτων μέχρι το μπλε ρουά και όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις τους και η μόνη ζωντανή και κινητή ζωή στην όλη περιοχή ήταν οι γίδες και τα κατσίκια τους. Και το περίεργο δεν ήταν μόνο τα ζωντανά αυτά πάνω στην άγρια βλάστηση, το απίστευτο αλλά αληθινό είδαν με τα μάτια τους στο κοφτό κάθετα τμήμα του λόφου και σε κάποιες παράλληλες ρωγμές του μερικά κατσίκια να περπατούν αμέριμνα και από κάτω να χάσκει ένα ύψος πάνω από 40 και πλέον μέτρα!
Με μια φωνή και οι δύο ονόμασαν αυτόν τον κολπίσκο "ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ"!!!!!!! Ευφυέστερη ονομασία δεν θα μπορούσε κανείς να δώσει σ' αυτόν τον μοναδικό στον Κόσμο κολπίσκο με την φανταστική αμμουδιά του και τις απίστευτες εναλλαγές του γαλάζιου!!! Ποιοί ήταν οι Νονοί αυτής της μοναδικής περιοχής; Ο συχωρεμένος ο Κώστας ο Αραβανής (Τσουκνίδας), αγαπημένος φίλος, συγγενής και 6 χρόνια συμμαθητής στο Γυμνάσιο Αρρένων Λευκάδας και ο αγαπημένος φίλος και Καθηγητής τότε στο Γυμνάσιο Θηλέων Αριστείδης Κατωπόδης (τον είχε η Αδερφή μου), αλλά και γνωστός από το Βιβλιοπωλείο του Παναθώμου, (και σήμερα ένας από τους πολύ καλούς κανταδόρους μας), μέσα στο οποίο όλοι οι Πνευματικοί Άνθρωποι του τόπου μαζεύονταν εκεί και έκαναν διάφορες φιλοσοφικές και ιστορικές συζητήσεις, που άφησαν εποχή! (Πάνος Ροντογιάννης, Πανταζής Κοντομίχης, Γεράσιμος Κατωπόδης ή Κουτσούριας, ο Τάκης ο Καζάζης, ο Λευτέρης ο Γαζής Δάσκαλος και Πατέρας μου, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί)!!!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ!!!




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger