Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα

Τις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λευκάδας με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο συμμετείχαν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου
και Υπεύθυνος Υποδομών και Δικτύων, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας και ο Γιάννης Οικονομίδης Γραμματέας του Τομέα Υποδομών και Δικτύων και πρώην Γενικός Γραμματέας Υποδομών.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποτιμηθεί από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ το εύρος και το μέγεθος των ζημιών και να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός  της 17ης Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της εκτενούς περιοδείας σε όλες τις πληγείσες περιοχές, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λευκάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί και για τις εργασίες των πρωτοβάθμιων ελέγχων που διεξάγονται από ομάδες μηχανικών.
Όπως διαπιστώθηκε, οι ζημιές εστιάζονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού τόσο σε ιδιωτικά κτίσματα, όσο και τις δημόσιες υποδομές, ενώ ιδιαίτερα σοβαρές χαρακτήρισαν εκείνες στα χωριά Αθάνι και Δράγανο και στο λιμάνι της Βασιλικής. Προβλήματα, επίσης, εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις στο οδόστρωμα. Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν και συζητήσουν με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών τις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν την ανάγκη, να αποκατασταθεί σε πρώτη φάση η βατότητα του οδικού δικτύου και να εκπονηθούν ταχύτατα οι αναγκαίες μελέτες που θα οδηγήσουν στην βέλτιστη αποκατάσταση των ζημιών σε κόστος και χρόνο ώστε να επανέλθει σύντομα η ζωή των πολιτών στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
Παράλληλα, είναι κρίσιμο να δοθούν στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, παρατάσεις ικανοποιητικού χρόνου για την διευθέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger