Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ανοίγουν αύριο 1.000 τράπεζες για τους συνταξιούχους - Μόνο 120 ευρώ την εβδομάδα θα παίρνουν από τα ταμεία

Το άνοιγμα 1.000 τραπεζικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχουν δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης ή χρεωστική, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια χθεσινή σύσκεψης, παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη και εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.

Τα βασικά σημεία της απόφασης:

  • Τα υποκαταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά για 3 ημέρες (Αναλυτικός κατάλογος εντός της ημέρας)
  • Εξυπηρετούνται μόνο οι συνταξιούχοι που δεν  έχουν κάρτα
  • Ανώτατο ποσό που μπορούν να σηκώσουν από τον λογαριασμό τους γι' αυτήν την εβδομάδα είναι 120 ευρώ.
Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύθηκαν να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα και αναφορές διαβεβαιώνει τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα.

«Το δημοψήφισμα δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις -ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

  • Ξεκίνησε ήδη από χθες η λειτουργία της ειδικής Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή εξετάζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας Ήδη όπως ανακοινώθηκε εξετάστηκε το πρώτο αίτημα.
  • Σταδιακά λύνονται και τα προβλήματα στις καταθέσεις μετρητών από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα (κατάθεση ημερήσιων εισπράξεων), τα οποία θα μπορούν να κλείνουν ειδικό ραντεβού με την τράπεζά τους και με τη συνοδεία αστυνομικού να καταθέτουν στους λογαριασμούς τους.
  • Αναφορικά με ορισμένους εμπόρους, κυρίως βενζινάδικα, που δεν δέχονται χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες επισημάνθηκε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να καταρτιστεί λίστα των εμπόρων που κάνουν δεκτές τις πληρωμές με κάρτες και να ενημερωθεί το κοινό.
  • Συνεννοήσεις έχουν γίνει επίσης και με τις πρεσβείες στο εξωτερικό για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Οι πρεσβείες σε συνεννόηση με τις τράπεζες θα απελευθερώσουν το όριο των καρτών μέχρι ενός ποσού, ώστε να μπορούν οι Έλληνες που είναι στο εξωτερικό να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και τα αεροπορικά τους εισιτήρια.
  • Για τις επιταγές επισημάνθηκε ότι προβλέπεται αναστολή των ημερομηνιών λήξης τους (και των δικαστικών).
  • Αναφορικά με τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα, επισημάνθηκε ότι οποιαδήποτε πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, όπως επίσης μπορεί να γίνει είσπραξη επιταγών ώστε να πληρωθεί το προσωπικό

  • Share this article :


    Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    >> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

    Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

    Αναγνώστες

    ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

    Recent Post

    Hmerologio
     
    Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
    Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
    Template Created by Creating Website Published by Mas Template
    Proudly powered by Blogger