Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Τζάκι «έστειλε» στον θάνατο τον Αλέξανδρο



Η «σκιά» του Αριστοτέλη Ωνάση, η επί 15 χρόνια οικονόμος του έλληνα κροίσου, σπάει τη σιωπή της μετά από 42 χρόνια και μιλά για τον χαμό του Αλέξανδρου Ωνάση.


'Εζησε εργαζόμενη ως οικονόμος, την άνοδο και την πτώση του έλληνα κροίσου, μοιράστηκε μυστικά, άκουσε συζητήσεις και βίωσε την απόλυτη θλίψη μιας οικογένειας που το χρήμα δεν έφερε την ευτυχία. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso» η 90χρονη πια, Γεωργία Βέττα, η
έμπιστη κυρα-Γεωργία του Αριστοτέλη Ωνάση, η γυναίκα που δοκίμαζε ακόμη και το μενού της οικογένειας προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν δηλητηριασμένο, ο άνθρωπος στον οποίον πρώτα ο Ωνάσης αποκάλυψφε το μυστικό του χωρισμού του από την Μαρία Κάλλας, μιλά σε συνέντευξη της για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, μοναχογιού και διαδόχου του Αριστοτέλη,που βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία μόλις 25 χρονών, στις 23 Ιανουαρίου 1973, μία ημέρα μετά το αεροπορικό δυστύχημα με το Piaggio 136.


«Με τον Αρίστο ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο. Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Αμερική, Ακαπούλκο, Βενετία. Παντού. Με μια βαλιτσούλα στο χέρι ήμουν συνέχεια». Βλέπετε, δεν εμπιστευόταν άλλον να ελέγχει το φαγητό του, ούτε να ακούει τί λέγεται στα ραντεβού του. Ο Αρίστος είχε λεφτά, χωρίς ευτυχία» είπε η κ. Βέττα. 

Η Τζάκι επέμενε, ο Αρίστος δεν θα τον άφηνε

«Η Τζάκι επέμενε εκείνη τη μοιραία μέρα ο Αλέξανδρος να εκπαιδεύσει με το Piaggio τους αμερικανούς πιλότους που ήρθαν από τις ΗΠΑ. Διαφορετικά ο Αρίστος δεν θα τον άφηνε. Τον Αλέξανδρο τον σκότωσαν, τον φάγανε. Με αυτόν τον καημό θα πεθάνω» λέει η κ. Βέττα. 


Σύμφωνα με την «Espresso» η κ. Βέττα αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι υπήρχε έντονη προτροπή από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που οδήγησε τελικά στη μοιραία πτήση. 
Το ερώτημα είναι γιατί η οικονόμος του Ωνάση μιλά τώρα, τόσα χρόνια μετά. «Έχω μεγάλο καημό με όσα συνέβησαν στον Αρίστο και στην οικογένεια του. Έφαγε ψωμί από εκείνον πολύς κόσμος. Χιλιάδες άνθρωποι. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός. Ο Αρίστος ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν του ταίριαζε τέτοιο άδοξο τέλος» λέει. 


Εκείνο το τελευταίο πρωινό...

«Ο Αλέξανδρος ήταν πολύ καλό παιδί. Εξαιρετικό. Χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τη Χριστίνα. Θυμάμαι, ήταν τόσο ερωτευμένος με τη Φιόνα... Σε εκείνη είχε βρει και την ερωμένη και τη μάνα και όλη τη στοργική αγάπη που του έλειπε...
Ήταν έτοιμος να παντρευτεί. Και τότε του έλεγε ο Αρίστος: 'Βρε, παιδί μου, τη Φιόνα θα πάρεις, που έχει την ίδια ηλικία με τη μάνα σου; Αυτή θα παντρευτείς; ' Και εκείνος του απαντούσε: 'Αυτήν αγαπάω, αυτήν θα παντρευτώ'.
Με παίρνει λοιπόν το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του από το Μόντε Κάρλο ο Αλέξανδρος και μου λέει: 'Γεωργία, ειδοποίησε τον κουρέα τον Άγγελο να έρθει στις 5:00 το απόγευμα να με κουρέψει. Και ο άνθρωπος ήρθε και τον κούρεψε...

Ο μεγάλος έρωτας του Αλέξανδρου Ωνάση, η 42χρονη Φιόνα
Ο μεγάλος έρωτας του Αλέξανδρου Ωνάση, η 42χρονη Φιόνα

Το επόμενο πρωί, στις 6:00, μου φωνάζει από το δωμάτιο του: 'Γεωργία, φτιάξε τον δίσκο με το πρωινό'. Παραξενεύτηκα. Μονολογούσα: 'Παναγία μου, θα πάει για δουλειά τόσο πρωί;' Δεν ήξερα ότι είχαν έρθει οι αμερικανοί πιλότοι για να τους εκπαιδεύσει στο Piaggio, για να πάνε στην Καραϊβική. Εκείνοι φιλοξενούνταν στο Hilton...
Όταν ξύπνησε ο Αρίστος του λέω: 'Ρε συ, Αρίστο, 500 πιλότους έχεις, αυτό το παιδί βρήκες να τους εκπαιδεύσει, επειδή το είπε η Τζάκι;' Θυμάμαι έλεγε τότε συνέχεια η Τζάκι: 'Ο Αλέξανδρος να εκπαιδεύσει τους πιλότους, επειδή ξέρει το αεροπλάνο'. Αποτέλεσμα; Το δεξί πηδάλιο να καρφωθεί στο κρανίο του...


Θα ζούσε όλη η οικογένεια, αν δεν πέθαινε τότε ο Αλέξανδρος...»
Η Γεωργία Βέττα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και παραμένει ο άνθρωπος - κλειδί στην ιστορία της οικογένειας Ωνάση.
«Κάθε φορά που ερχόταν η Τζάκι στην Ελλάδα τη συνόδευαν κάτι ογκώδεις, μελαμψοί άνδρες. Λέω κάποια στιγμή: 'Για όνομα του Θεού. Τί τη φυλάτε; Εδώ είναι Ελλάδα'. Και μου απαντάει ο ένας;'Δεν φυλάμε την κυρία Τζάκι, αλλά τα παιδιά του Κένεντι» καταλήγει η κ. Βέττα. 


http://www.thetoc.gr/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger