Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Απόφαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας για το ΚΥ Πάργας.

Θέμα: Απόφαση του ΔΣ του ΙΣ Πρέβεζας για το ΚΥ Πάργας.

Το Δ.Σ. του ΙΣ Πρέβεζας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του την 22/5/2015 και μετά την κοινοποίηση προς αυτόν από το ΚΥ Πάργας εγγράφου με το οποίο γίνεται γνωστό ότι είναι αδύνατη η κάλυψη των εφημεριών για το τελευταίο δεκαήμερο Μαΐου και Ιουνίου αποφασίζει ομόφωνα ότι:

1.    Ο ΙΣ Πρέβεζας όπως και κάθε ΙΣ  εκ της θέσεως του και εκ του νόμου αποτελεί συμβουλευτικό φορέα των οργάνων της πολιτείας και δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα επί των προσλήψεων ή μετακινήσεων των μελών αυτού καθώς επίσης και επί των εργασιακών σχέσεων αυτών με την πολιτεία.
2.    Θεωρούμε σαν σύλλογος ότι είναι αδιανόητη η με οποιονδήποτε τρόπο αναστολή λειτουργίας των δημοσίων μονάδων υγείας.
3.    Είναι επίσης απαράδεκτο και απάνθρωπο να καλούνται ιατροί να καλύψουν τα κενά του συστήματος υγείας εφημερεύοντας επί  δεκαπέντε ή και είκοσι ημέρες τον μήνα και να αμείβονται μόνον για τις επτά σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και είναι αντίθετο με κάθε έννοια του εργατικού δικαίου.
4.    Ο σύλλογος μας και προ 7μηνου αλλά και προσφάτως στην συνέλευση των προέδρων των ιατρικών συλλόγων υπό τον ΠΙΣ έχει απευθυνθεί και προς τον πανελλήνιο και προς την πολιτεία και δημόσια και με επιστολές προτείνοντας λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα των εφημεριών νοσοκομείων και ΚΥ άλλα και για το θέμα της αναγκαιότητας της αναμόρφωσης του ΕΣΥ και για την λειτουργία επιτέλους ενός ολοκληρωμένου χάρτη υγείας στη χώρα ο οποίος πρέπει να αποτελεί την πυξίδα για την λήψη των απαραίτητων μέτρων και όχι πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών θέσεων,  χωρίς καμία ανταπόκριση προς το παρόν.
5.    Σαν λειτουργοί του συστήματος υγείας έχουμε προβλέψει την παρούσα κρίση και έχουμε προ πολλού κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι γνωστό σε οποιονδήποτε  ότι αν το σύστημα υγείας λειτουργεί σήμερα παρά τις τεράστιες ελλείψεις αυτό οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του νοσηλευτικού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού  Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί ούτε και έχουμε κληθεί σαν σύλλογος σε οποιαδήποτε σύσκεψη φορέων για την επίλυση των προβλημάτων.
6.    Περιμένουμε η πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων οι οποίες να βοηθούν προς την επίλυση του προβλήματος και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη όλων των εφημεριών και των δυο ΚΥ  Καναλακίου και Πάργας όχι μόνον για την τρέχουσα και κρίσιμη θερινή περίοδο αλλά για όλο το χρόνο προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
                                                         Για το ΔΣ,


                   Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας                  Δήμας Θωμάς                                              Σουμαλεύρης Δημήτριος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger