Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κατωχώρι: τα παγκάκια «οι τάβλες του μνημονίου», και τα καρφιά από το Συριζα


Μεγάλο το παράπονο  των κατοίκων του Κατωχορίου. Συναντήσαμε εντελώς τυχαία  κάποιους συμπαθέστατους ηλικιωμένους κατοίκους  του χωριού οι οποίοι βρισκόταν στην μικρή πλατεία τους,  η οποία είναι και ο τόπος συγκέντρωσής τους. Μόνο και μόνο για την ηλικία τους θα έπρεπε να τους συμπεριφερόμαστε όπως τους αρμόζει με τα βάσανα πουβαλούν στην πλάτη τους.

Οι σεβάσμιοι αυτοί άνθρωποι, για τους οποίους θα έπρεπε να φροντίζουμε να περνούν ευχάριστα  μας  παραπονέθηκαν γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά τους.
Μας δείξανε το χωριό που φωνάζει εγκατάλειψη κάθε τουτετραγωνικό μέτρο. Δεν έχουμε τίποτα μας είπαν,  το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να βάλουν από τρία καρφιά σε κάθε ξεχαρβαλωμένη τάβλα και να  συνεχίζουν να το ονομάζουν παγκάκι για ξεκούραση. Αδιαφόρησαν αν χτυπήσει κάποιο παιδάκι ή και κάποιοι ηλικιωμένοι με αυτή τους την κίνηση.

Μας δείξανε τα παγκάκια που κάθονται και το μόνο αίσθημα που προκαλούν είναι ντροπή. Αυτά έχουν τοποθετηθεί πριν από αρκετά χρόνια  περιμετρικά της πλατείας και ενώ ζητούν σε κάθε δημοτική αρχή  να τα αντικαταστήσουν αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. Σε αντίλογο μας ότι τώρα ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή η απάντηση ήταν: ότι  «θα γυρίσουμε πίσω πριν από 40 χρόνια και θα καθόμαστε σε πέτρες».
Αν λάβουμε υπόψιν μας και τη ρήση του αντιδημάρχου «Ότι δεν έγινε σε τρεισήμισι χρόνια περιμένετε να το κάνουν εμείς  σε τρεις μήνες;» τότε ίσως να μην έχουν και άδικο οι κατοίοικ του χωριού οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.
Πάντως σε επικοινωνία που είχαμε με τον πάρεδρο του χωριού κο Μαυροκεφαλο μας απάντησε ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες εδώ και χρόνια αλλά περιμένει ακόμη.


M.Λ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger