Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 5/Νοεμβρίου/2014 στο νοσοκομείο Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την  Τετάρτη 29/10 2014 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
εργαζομένων.  Ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου για τα σοβαρά προβλήματα  του νοσοκομείου καθιστώντας τη λειτουργία του ολοένα και πιο επισφαλή και επικίνδυνη.
ü Για τη τραγική έλλειψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό  και λοιπό προσωπικό  οδηγώντας τους πολίτες σε άλλα νοσοκομεία και σε εξωτερικούς γιατρούς ακόμη και για τα πιο απλά περιστατικά.
ü Για τις καθημερινές  ελλείψεις  από τη διαρκή  υποχρηματοδότηση  σε  υγειονομικό, φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό.
ü Για τις νέες περικοπές στις αποζημιώσεις για την  νυχτερινή , υπερωριακή και  εξαιρέσιμη εργασία του προσωπικού.
ü Για το εμπαιγμό των ανασφάλιστων και των ανέργων συμπολιτών μας, όπου παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας  αυτή έγκειται στη φιλανθρωπία της Διοίκησης και σε περιορισμένο αριθμό πολιτών αλλά και εξετάσεων, αφού τα χρήματα που εδόθησαν για το νοσοκομείο μας είναι ελάχιστα.   
ü Για την προσπάθεια υλοποίησης της αντιδραστικής αξιολόγησης  παρά την καθολική άρνηση των εργαζομένων τόσο κατά το στάδιο της αυτοαξιολόγησης  όσο και της εισήγησης από τους προϊσταμένους – διευθυντές  που μαζί με την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών και τη σύσταση της ΕΣΑΝ Α.Ε.,  θα μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.
Μετά  την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε ομόφωνα να  πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη  5/Νοεμβρίου/2014 και ώρα 8-11 π.μ. και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ü Άμεση κάλυψη της παιδιατρικής κλινικής .
ü Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του Νοσοκομείου  σε ιατρικό , νοσηλευτικό , παραϊατρικό και  λοιπό προσωπικό  πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις δημόσιες μονάδες  υγείας.
ü Αποκλειστικό δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας βασισμένο στις σύγχρονες και πραγματικές  ανάγκες των πολιτών.
ü Κατάργηση των εισιτηρίων, πληρωμών, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
ü Κατάργηση της  αξιολόγησης   που οδηγεί σε διαθεσιμότητες – απολύσεις και λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια στους ασθενείς.
ü Κατάργηση του πρόσφατου νόμου της ΕΣΑΝ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία συστήματος αμοιβών  νοσοκομείων) και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ü Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας  και πρόνοιας, του ΕΟΠΠΥ και των ασφαλιστικών ταμείων  από τον κρατικό προϋπολογισμό.ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  

  
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger