Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εικόνες ντροπής....

      


Οι γνωστές εικόνες ντροπής,   ανύπαρκτο το φιλότιμο των υπευθύνων. Το κείμενο και οι φωτογραφίες έφτασαν στο email  μας όπως και σε άλλες ιστοσελίδες και το αναδημοσιεύουμε αυτολεξεί. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να αλλάξει τη κατάσταση και να υλοποιηθούν άλλες  λύσεις. Η κοιτίδα του πολιτισμού της Λευκάδας που είναι το Πνευματικό Κέντρο  Λευκάδας  χρειάζεται και κατάλληλα άτομα για να αναδειχθεί.  Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ακουστούν για το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και οφείλουμε ως τοπικός τύπος να τα αναφέρουμε, δεσμευόμαστε ότι θα επανέλθουμε.
" Ως ερασιτέχνης δημοσιογράφος που ασχολούμαι με τον πολιτισμό και την παράδοση και ειδικά με τα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, είχα παρακολουθήσει το 2013 μία σειρά δημοσιευμάτων στον λευκαδίτικο τύπο σχετικά με το φεστιβάλ της Λευκάδας, που είναι
ένα από τα αρχαιότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα για τις άσχημες συνθήκες διαμονής των μελών των χορευτικών συγκροτημάτων. Είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες απίστευτες που έδειχναν την αθλιότητα της διαμονής των χορευτών.
Πίστευα ότι μετά τον τόσο θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, οι διοργανωτές που σημειωτέον είναι το πνευματικό κέντρο του δήμου, που δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα στέλεχος ή στελέχη σοβαρά για την οργάνωση του φεστιβάλ, αφού έχουν εξωτερικό συνεργάτη αδρά αμειβόμενο, θα υπήρχε μία συνειδητή προσπάθεια για την αλλαγή των συνθηκών διαμονής των χορευτών.
Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ την Λευκάδα κατά την διάρκεια του φεστιβάλ και να διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια κάνοντας και σχετικό ρεπορτάζ.
Δεν πίστευα στα μάτια μου το θέαμα που αντίκρισα, όταν επισκέφτηκα τα σχολεία όπου διέμεναν οι χορευτές.
Συνθήκες αθλιότητας που καταρακώνουν την έννοια του πολιτισμού, της παράδοσης και της ελληνικής φιλοξενίας.
Οι φωτογραφίες που σας στέλνω για δημοσίευση κάθε μία τους αξίζουν χίλιες λέξεις.
Δεν θα ξεχάσω τις απόψεις των χορευτών
  • -«Δεν θέλουμε να ξανακούσουμε για το φεστιβάλ της Λευκάδας. Είναι ένα άθλιο φεστιβάλ που δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του κόσμου»
  • -«Αυτόν τον πολιτισμό επικαλείστε;»
Ένα όμως είναι γεγονός.
Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης του φεστιβάλ θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν.
Ο νέος δήμαρχος θα πρέπει άμεσα να βρεί νέα στελέχη και να προετοιμαστεί για τον επόμενο φεστιβάλ με νέες τακτικές και το σπουδαιότερο με νέες συνθήκες διαμονής.
Ειδάλλως να το διακόψει προσωρινά.
Κύριοι δημοσιογράφοι της Λευκάδας.
Έχετε υποχρέωση να δημοσιεύετε τις φωτογραφίες και να γνωρίσετε στον Λευκαδίτικο λαό και ίσως πιο πέρα την πραγματική άθλια κατάσταση.
ΕΝΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ"










       
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger