Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ






         ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ


ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ  ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Αυτοί που όπλισαν τη Χρυσή Αυγή μένουν στο απυρόβλητο


Εργαζόμενοι, νέοι και νέες,  μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.  Μια «τυχαία» ανθρωποκτονία που, στην αρχή, ορισμένα ΜΜΕ την εμφάνισαν ως περιστατικό ομαδικής βίας, έφερε στην επιφάνεια την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Λίγες μέρες πριν, ύπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό, δέχτηκε από χρυσαυγίτες στο Πέραμα συνεργείο που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Οι φασίστες χτύπησαν με την ίδια τακτική και στις δύο περιπτώσεις.

Μέχρι τότε, η νεοναζιστική οργάνωση έδερνε, προπηλάκιζε, μαχαίρωνε, σκότωνε, τραμπούκιζε σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Τα κυρίαρχα ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι η Χρυσή Αυγή, με την εγκληματική της δράση, προσφέρει καλές υπηρεσίες στη «δημοκρατία», γιατί συμβάλλει στην «καταδίκη της ανομίας» («Καθημερινή»). Έδινε και έπαιρνε η αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων, η προσπάθεια ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, βάζοντας στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα, την ταξική πάλη.
Η αντιμετώπιση της ΧΑ προϋποθέτει την ανάπτυξη του κινήματος σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Το τσάκισμά της είναι ταυτόσημο με το τσάκισμα του συστήματος που τη γεννά, του καπιταλισμού. Τα ταξικά συνδικάτα, οι προοδευτικοί μαζικοί φορείς ιδιαίτερα της νεολαίας, το ίδιο το λαϊκό κίνημα, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και ως το μακρύ χέρι του συστήματος.
Γι’ αυτό :
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τον φασισμό τον χρειάζεται, και γι’ αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα, ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.
Μαθαίνουμε την Ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, που ταυτίζει το φασισμό με το λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.
Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τον πραγματικό φιλοεργοδοτικό χαρακτήρα της.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας, και για τις αιτίες που τον γεννούν.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.
"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον".

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger