Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη με λιγότερα από 25 χρόνια εργασίας


 
Τη δυνατότητα να αποχωρήσουν με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης έχουν 90.000 άτομα που θα αξιοποιήσουν την επόμενη διετία μία σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων. Η έξοδος γίνεται ταχύτερα για όσους έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, ενώ ενιαίες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ισχύουν μετά το 2013.


Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 όσοι έχουν λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών, ενώ όπου προβλέπεται μειωμένη δίνεται στα 62. Αξίζει να σημειωθεί πως για θεμελίωση δικαιώματος μετά το 2013 δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς για καμία κατηγορία, δηλαδή ούτε οι μητέρες ανηλίκων μπορούν να αποχωρήσουν ταχύτερα.

Η βασική ρύθμιση προβλέπει τη συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες ασφάλισης (δηλαδή 15ετία) στα 65 (μειωμένη στα 60), ενώ χαμηλότερα όρια ηλικίας ισχύουν για τις γυναίκες στο ΙΚΑ και όσους απασχολούνται στα βαρέα. Συνολικά 15 γενικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα εξόδου με λιγότερα για 25 έτη δουλειάς σε ασφαλισμένους που δεν έχουν ανήλικα τέκνα.

Άλλες οκτώ ειδικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξόδου σε μητέρες ανηλίκων αλλά και σε τρίτεκνες. Σημειώνεται πως στο Δημόσιο ευνοϊκό καθεστώς ισχύει και για τους τρίτεκνους άντρες που συμπλήρωσαν 29ετία τη διετία 2011-2012.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως δικαίωμα στη σύνταξη μπορούν να αποκτήσουν ακόμα και όσοι έχουν μόνο 12 χρόνια δουλειάς.

Πηγή: Έθνος

http://www.airetos.gr/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger