Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 7μμ στον Αη Μηνά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 7μμ στον Αη Μηνά
Μέρα διεθνούς δράσης κατά της ΑΝΕΡΓΙΑΣ από την Π.Σ.Ο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ  -  ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ  ΑΝΕΡΓΙΑΣ
αγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία)Άνεργε, εσύ που ψάχνει να βρεις μεροκάματο με το δίκαννο, απολυμένε, εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης. 
Η ανεργία και η φτώχεια βρίσκεται σε κάθε σπίτι και κανένας δε μπορεί μόνος του να τις αντιμετωπίσει. Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν.
Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο κι εμεις οι άνεργοι για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Εργαζόμενε-εργαζόμενη στα προγράμματα απασχόλησης, εργάζεσαι χωρίς δικαιωματα, δεν εχεις δικαιωμα στον αγωνα, στη διαμαρτυρια, στην απεργία, δουλεύεις χωρίς αδεια, δωρα, χωρίς συντάξιμα ένσημα.
Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να παλέψουμε, να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø      Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας, με απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος και επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
Ø      Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
Ø      Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Κανέναν πλειστηριασμό σε σπίτι ανέργου.
·         Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
·         Απαλλαγή των ανέργων από την καταβολή δημοτικών τελών.
·         Διαγραφή χρεών από τόκους, πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος και επιδότηση ενοικίου 100% από το κράτος.
·         Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων και  πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
·         Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
·         Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης, σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
·         Ολα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
·         Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που κάνουν παρτυ στις πλάτες των ανέργων
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
·         Κανενας εργαζόμενος να μην πληρωνεται κατω απο 751 ευρω!
·         Μισθό από τον πρώτο μήνα και καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος των προγραμμάτων.
·         Άδεια 2 μέρες το μήνα και αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων
·         Καμία παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζόμενου από άλλους φορείς πέρα από αυτούς που προσλήφθηκαν.
·         Κανένα πρόγραμμα ανεργίας, πρακτική άσκηση ή πρόγραμμα μαθητείας χωρίς συντάξιμα ένσημα.

Μη συμβιβάζεσαι με τα ψιχουλα! Απερριψε τον βαρβαρο καπιταλιστικο δρομο αναπτυξης. Δεν ειναι ουτε μοναδικος ουτε αιωνιος. Εχεις πειρα! Βλεπεις πως μόνο φτωχεια, ανεργια, πολεμους και δυστυχια φέρνει!
Να μη δεχτουμε να ζουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Ο ανεργος δεν ειναι παρασιτο ουτε φταιει για την ανεργια του!
Παρασιτα ειναι αυτοι που μας πετουν στην ανεργια.
Κανένας δε θα τσακισει την αξιοπρέπεια μας!
Το κουτσουρεμενο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη!
Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια!
Να μπει φραγμος στην περιπλανηση χωρις τελος!
Να δυναμωσει η αλληλεγγυη!  Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιας!
Την ανεργία, τη γεννά το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα!
Τσακισε το πριν σε τσακισει αυτο!
Ανάπτυξη για όλο το λαο!
Μπορουμε να ζησουμε καλυτερα!
Να θρυμματισουμε το μελλον που μας προετοιμαζουν.

Απέναντι στην πολιτική που σε εκβιάζει να διαλέξεις ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας κάνε το βήμα, όπλισε και πάρε το δρόμο της οργάνωσης στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, του αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της πάλης για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger