Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ



Δευτέρα 12 Μάη 2014... 20:15, Αϊ-Μηνάς
Ομάδα αστυνομικών ακινητοποιεί και προσαγάγει αιφνιδιαστικά, αναιτιολόγητα και απρόκλητα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας για ‘’εξακρίβωση στοιχείων’’ εργαζόμενο συνδικαλιστή οικοδόμο, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Λευκάδας την ώρα που έφτανε στην προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Αϊ-Μηνά. Στις διαμαρτυρίες άλλων συγκεντρωμένων απαντούν προκλητικά πως προβαίνουν στην προσαγωγή
επειδή ‘’έτσι θέλουν’’... Ο εργαζόμενος δεν αφήνεται ελεύθερος  πάρα τις διαβεβαιώσεις και τις εγγυήσεις της Ν.Ε. του ΚΚΕ και των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης παρά μόνο 1 ώρα μετά.
Τετάρτη 14 Μάη 2014....07:30, Νοσοκομείο Λευκάδας- Ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ
Ομάδα ένστολων αστυνομικών εισέρχεται στο Κτίριο της Διοίκησης του ΓΝ Λευκάδας και απαιτεί να της δοθούν στοιχεία για τη συμμετοχή των εργαζομένων του Νοσοκομείου στην απεργία προκειμένου όπως αναφέρουν... ‘’να ενημερώσουν την Υπηρεσία τους’’. Όταν δεν παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις μεταβαίνουν στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου (και συγκεκριμένα στα Εξωτερικά Ιατρεία) και ζητούν πληροφορίες σχετικά με τους απεργούντες, απο το εκεί προσωπικό ασφαλείας....
Η Γραμματεία Υγείας–Πρόνοιας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Λευκάδας τα δύο παραπάνω περιστατικά που συνέβησαν με διαφορά μόλις 48 ωρών, μια μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές, και τα οποία ξυπνάνε μνήμες άλλων εποχών, τότε που ακόμα και για να εισέλθεις ή να εξέλθεις απο τη Λευκάδα χρειάζονταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων!
Έρχονται σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στην Υγεία:
Απορρίπτουν καθολικά το νόμο για την αντιδραστική ‘’αξιολόγηση’’, το νέο αυτό εργαλείο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας με τα κριτήρια «Ανώνυμης εταιρείας».
Αγωνίζονται ενάντια στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών, στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης, στις συμπράξεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην απλήρωτη δουλειά των σπουδαστών.
Αντιδρούν στις περεταίρω περικοπές στους μισθούς, στην ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που επιτάσσουν οι  πολιτικές της ΕΕ και υλοποιούν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.

Η όξυνση αυτή του κυβερνητικού αυταρχισμού και η προσπάθεια τρομοκράτησης με μοχλό την αστυνομία δεν μας φοβίζει!
Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι νοσηροί εγκέφαλοι που σχεδιάζουν τις ενέργειες αυτές οτι ο δημοκρατικός Λευκαδίτικος λαός δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία. Η Λευκάδα των προοδευτικών παραδόσεων και των αναρίθμητων λαϊκών αγώνων και θυσιών δεν ανέχεται προσπάθειες εκφοβισμού!
Συνεχίζουμε αταλάντευτα στη γραμμή της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης!
Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14! Να απορριφθεί  μαζικά ο νόμος απο όλους τους εργαζόμενους!   Να μπλοκάρουμε τη διαδικασία της αντιδραστικής ‘’αξιολόγησης’’! Αποχή, καμία εμπλοκή των εργαζομένων και των διοικητικών στελεχών στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να παλέψουμε για συνδικάτα αγωνιστικά- ταξικά!
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία- πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger