Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεπουλάνε σε ιδιώτες Καλαμίτσι, Πόρτο Κουφό, Ν. Φώκαια και Ν. Προποντίδα!

Στο... σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ έξι περιοχές και δύο ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τέσσερις φημισμένες παραλίες, στη Χαλκιδική. Στο «πωλητήριο», που ανήρτησε το ΤΑΙΠΕΔ ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη η στοά Μοδιάνο και η Σαλαμίνα, ενώ στη Χαλκιδική οι εκτάσεις σε Καλαμίτσι και Πόρτο Κουφό.
 Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε για την Ελαφόνησο, το Ταμείο Αξιοποίησης υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ότι «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες».



 Χαλκιδική
 Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Newsbomb, στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται γνωστές περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους για τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει ως αναπτυξιακό σχέδιο την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών:
Καλαμίτσι στο Δ. Σιθωνίας, Χαλκιδική. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 15,197.65 τμ.
Νέα Προποντίδα στο Δ. Νέα Ηράκλειας, Χαλκιδική. Οικόπεδο έκτασης 27,879.53 τμ.
Νέα Φώκαια, Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Οικόπεδο έκτασης 28,097 τμ. που είναι χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση.
Πόρτο Κουφό, Τορώνη Χαλκιδικής. Οικόπεδο έκτασης 22,650 τ.μ..

 Θεσσαλονίκη
 Σαλαμίνα, έκταση 19,059.69 τ.μ. η οποία προτείνεται για ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων.
Μεσημέρι στο Δ. Θερμαϊκού-περιοχή Τούμπα. Οικόπεδο έκτασης 34,449.62 τ.μ., το οποίο προτείνεται για ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών.
Μεσημέρι στο Δ. Θερμαϊκού-περιοχή Τούμπα. Οικόπεδο έκτασης 55,317.16 τ.μ. το οποίο προτείνεται, επίσης, για ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών.
Στοά Μοδιάνο στην οδό Ερμού Θεσσαλονίκης, έκτασης 2,508.07 τ.μ. με καταστήματα. Η πολιτεία διατηρεί ένα ποσοστό μικρότερο του 45% επί του ακινήτου.

 Ιστορικό κτήριο στην οδό Θεοφίλου 13 στην Άνω Πόλη, το οποίο προτείνεται να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές δραστηριότητες.
Περιοχή στο Νέο Κορδελιό, στο Δ. Ευόσμου – Κορδελιού έκτασης 11,316 τ.μ. με σιλό και αποθήκες, όπου προτείνεται η δημιουργία κέντρου Logistics και

 Περιοχή στην Μενεμένη, στο Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης έκτασης 89,811 τ.μ. για την οποία, ωστόσο, όπως αναφέρεται, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί. Προτείνεται η δημιουργία κέντρου Logistics
 Έκταση 14,706.4 τ.μ. στην Λαχαναγορά στο Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Προτείνεται για ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων- αποθηκών.
 Στην ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ απαντά:
 Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην Ελαφόνησο που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, διευκρινίζεται ότι αφενός, η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, αφετέρου το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.
 Εξάλλου, οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον, η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες.
 Η πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση ακίνητης δημόσιας περιουσίας που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, προϋποθέτει την κατάρτιση ΕΣΧΑΔΑ και περιλαμβάνει τρεις ουσιώδεις ασφαλιστικές δικλείδες: (1) κατάρτιση Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΣΜΠΕ) για την όποια ανάπτυξη, όπου είναι αυτονόητος ο απόλυτος σεβασμός στις περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις κάθε ακινήτου, (2) δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και την Περιφερειακή Διοίκηση επί του σχεδίου ανάπτυξης και την ΣΜΠΕ και (3) γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την πληρότητα της ΣΜΠΕ και τη νομιμότητα της προτεινόμενης ανάπτυξης.

http://www.simantra.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger