Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης με το Σπύρο Πολίτη

Κατ’  αρχάς κε Λάζαρη , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για την φιλοξενία των απόψεων  μας .
Σε δύσκολες μέρες, δύσκολα μας φιλοξενεί ο τύπος έντυπος ή ηλεκτρονικός, αν και παρουσιάζουμε τις θέσεις μας πάνω σ όλα τα ζητήματα ,είτε τοπικού είτε ευρύτερου ενδιαφέροντος.  Και τώρα στη διάθεση σας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
Ναι , έρχονται , οι αυτοδιοικητικές εκλογές , μαζί με τις ευρωεκλογές, αν δεν έχουμε και καμιά άλλη εξέλιξη και για βουλευτικές εκλογές.
  Λίγο πολύ οι ΑΝΕΛΛ έχουν αναλύσει το γενικότερο πολιτικό σκεπτικό, γύρω από τις επερχόμενες εκλογές, όπου μαζί με τα τοπικά ζητήματα , εκτιμούμε και παροτρύνουμε τους πολίτες, να συνεξετάσουν , την πολύ κακή κατάσταση στην οποία έριξαν τη χώρα οι πολιτικές λιτότητας , εξαθλίωσης και εξαφάνισης των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων , όπως αυτές μας τις πέρασαν μέσα  από τα μνημόνια , με την αγαστή συμπαράσταση των καθεστωτικών καναλιών και εφημερίδων.
 Να μην επεκταθούμε πολύ σ αυτά τα θέματα , γιατί ο λαός πλέον γνωρίζει και πρέπει ν αναλάβει τις ευθύνες του, αν θέλει να συνεχιστεί, η αρπαγή της περιουσίας του που με κόπο έφτιαξε, αν ο καθένας θέλει το παιδί του άνεργο σε μια χώρα που η ανεργία των νέων είναι 60%, αν νιώθει ασφαλής για τον τρόπο που του παρέχεται η υγεία και τα φάρμακα, αν εγκρίνει την απομείωση των εισοδημάτων του και της περιουσίας του κατά 40-60%., αν θέλει να διακινδυνέψει την απόλυση του αν έχει ακόμα δουλειά, αν θέλει την υπογεγραμμένη από τους βουλευτές του άρση της ασυλίας της χώρας και την απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας, αν εγκρίνει τις χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγαλοημέτερους την ώρα που τον στύβουν για ένα χρέος 500 ευρώ στην εφορία ή το ταμείο του, αν, αν, αν …πολλά αν θα μπορούσε ν΄ αναφέρει κανείς .
Ένα τελευταίο στη σειρά κι όχι στη σπουδαιότητα  <<αν>> , αποτελούν οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , όπου ο καταστρεπτικός για τη χώρα Καλλικράτης πρέπει να καταδικαστεί, μαζί με την μνημονιακή πολιτική, της οποίας αποτέλεσε τον προάγγελο και φυσικά μαζί με κείνους που ψηφίσαν τα μνημόνια ή στηρίζουν τα μνημόνια και θέτουν υποψηφιότητες απανταχού στη χώρα, αντί να έχουν ψάξει τρύπες να κρυφτούν.
Είναι αυτοί που έχουν την αφέλεια , για να μη πω κάτι βαρύτερο, να έχουν καταστρέψει τη χώρα,  να έχουν προκαλέσει το θάνατο 6000 συνελλήνων, να έχουν κλείσει στη φυλακή μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, να έχουν καταστρέψει την παιδεία, να έχουν φτάσει μισθούς και συντάξεις σ επίπεδο Βουλγαρίας, και βέβαια να έχουν μειώσει τις επιχορηγήσεις του κράτους, στους Δήμους , όπου για παράδειγμα στον δικό μας  η κεντρική χρηματοδότηση, θα περιοριστεί στα 660 χιλιάρικα από τα 2,4 εκατομμύρια που ήταν τη προηγούμενη χρονιά κι έρχονται τώρα και ζητάνε επιβράβευση της καταστροφικής πολιτικής  τους , μέσα από την ανάδειξη τους σε δημάρχους ή περιφερειάρχες. Άρα οι Λευκαδίτες γιατί, τώρα για τον τόπο μας μιλάμε πρέπει να προσέξουν τις επιλογές τους, γιατί τώρα ξέρουν και δεν πρέπει να γελαστούν από ψεύτικο ενδιαφέρον , πλαστά χαμόγελα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Θα έχουν την ευθύνη των επιλογών τους.



   Κε Πολιτη , εσείς σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνατε επιλογή  για την Δημαρχία του νησιού κι ως γνωστό  μετέχετε, δι υμών,  στο ψηφοδέλτιο του Κ Δρακονταειδη.  Πέστε μας κάτι γι’ αυτό…
  Με βάση τα ανωτέρω αλλά και με βάση το ότι επί πολλές δεκαετίες, μάλιστα κάποιοι εμπλέκονται στα κοινά, για πλέον των 25 ετών, την Λευκάδα την κυβέρνησαν οι ίδιες πολιτικές σχολές μέσα από τα ίδια ανακυκλούμενα πρόσωπα, οι ΑΝΕΛ Λευκάδας θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μιαν άλλη επιλογή, ειδικά στο πρόσωπο του Δημάρχου, ώστε να δοκιμαστεί μια άλλη συνταγή διακυβέρνησης του τόπου που όλοι αγαπάμε. Για αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κίνηση ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, μ επικεφαλής τον Κώστα Δρακονταειδή, ένα άνθρωπο, αντιμνημονιακό, με συνεχή παρουσία στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Δημότη, με πολλές προτάσεις που συνδιαμορφώθηκαν από πολλές ιδέες πολλών φίλων της Λευκάδας μας και καλούμε το λαό του νησιού μας να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα, δράσης που μας έκανε να στηρίξουμε την κίνηση ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, είναι η στάση των ανθρώπων της στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού μας, όπου με πολλούς αγώνες αποφεύχθηκε το έγκλημα αυτό και που δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα επανέλθει στο προσκήνιο, αν ο λαός εκλέξει ανθρώπους που νομίζουν ότι το νερό είναι εμπόρευμα κι όχι δημόσιο αγαθό. Αν οι Λευκαδίτες θέλουν να πληρώνουν το νερό ως και 400% παραπάνω από σήμερα, δες Πορτογαλία, κι όχι μόνο, ας εκλέξουν τους αρεστούς της Μερκελ και του Φούχτελ. Και το λέω αυτό γιατί μετά το νερό ακολουθούν τα σκουπίδια, αφού ο Φούχτελ έχει πλευρίσει τους πρόθυμους δημάρχους, ανά την Ελλαδα, ώστε στήνοντας διάφορες φάμπρικες, θα εκμεταλλεύεται τα σκουπίδια και βέβαια οι δημότες να πληρώνουν πανάκριβο αντίτιμο, για την απομάκρυνση τους. Η αποθέωση του άκρατου νεοφιλελευθερισμού.!!!!

Σας κατηγορούν για γκρίνια κι έλλειψη προτάσεων, τι απαντάτε;
 Αν γκρίνια είναι η ανεργία, η μείωση μισθών , η απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων, η μη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων, η υπέρμετρη φορολόγηση, η κατάσχεση περιουσιών, κλπ κλπ κλπ ναι είμαστε γκρινιάρηδες. Τέλος πάντων ας το ξεπεράσουμε και αυτό…
  Έχουμε πολλές λύσεις, όχι εναλλακτικές λύσεις, αλλά λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας αλλά και αυτά που πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο για τα επόμενα 10 χρόνια.
  Καλούμαστε να κτίσουμε πάνω σ ότι θετικό έχει γίνει και να διορθώσουμε εκ θεμελίων τις αδικίες, τα κακώς κείμενα, την αλληλεξάρτηση , καλώς εννοούμενη, πολίτη και δήμου ή δημάρχου,, που έχει πάρει μη επιτρεπόμενη μορφή.
 Το κύριο όραμα του συνδυασμού μας που αποτελεί την πρωταρχική του δέσμευση , είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας Δήμου και Δημάρχου σε σχέση με τους πολίτες.     Μέσα από την πολιτική μας βούληση, μέσα από τα πιστεύω μας, και τη νέα οργάνωση, θα πετύχουμε  να μην χρειάζεται ο απλός Λευκαδίτης , να ξεπουλήσει την αξιοπρέπεια του, που μεταφράζεται συνήθως στην παραβίαση του ιερού δικαιώματος της ψήφου, να υποχρεωθεί στο Δήμαρχο, χτυπώντας δουλικά τη πόρτα του, να θέλει να επιλύσει το καθημερινό του πρόβλημα. Ο δημότης δεν πρέπει να υποτιμάται και να υποχρεώνεται για κανένα λόγο, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου, να λύνουν, χωρίς την επίτηδες προκαλούμενη παρέμβαση του άρχοντα , το πρόβλημα του. Αυτό στη πράξη σημαίνει κατάργηση του ρουσφετιού κι ανάκτηση της αξιοπρέπειας του πολίτη. Θ απαλλάξουμε τους δημότες απ’ αυτές τις επί χρόνια ακολουθούμενες πρακτικές. Θα είμαστε υπηρέτες κι όχι αφεντικά του δημότη.

Θα θέλατε να μας πειτε κάποια από τα σημεια που αποτελούν μέρος του προγράμματος σας;
Αναφέρω μερικά σημεία του προγράμματος μας, που είναι πολύ δύσκολο λόγω οικονομικών συγκυριών να τυπωθεί αλλά βρίσκεται στο διαδίκτυο, που είναι μεν για λόγους χώρου της εφημερίδας σας αποσπασματικά, δίνουν όμως το στίγμα της νέας αρχής που έρχεται, με την ψήφο του λαού της Λευκάδας.
Δεσμευόμαστε σε θεσμικό επίπεδο, να προστατέψουμε την υγεία, το νερό, τη δημόσια γη και την παιδεία από την ιδιωτικοποίηση αλλά και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη προστασία της περιουσίας του Λευκαδίτη δημότη από τις κατασχέσεις.
Θα διεκδικήσουμε θεσμοθετημένους πόρους από το κράτος, για το κοινωνικό, πολιτιστικό κι αθλητικό έργο του Δήμου μας
Δε θα δεχθούμε μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Δήμο χωρίς ανάλογη επιχορήγηση , γιατί αυτό θα σημάνει αυτόματα, επί πλέον τοπική φορολογία.
Σε κρίσιμα ζητήματα θα προσφύγουμε σε τοπικά δημοψηφίσματα
Οι λογικές αδιαφάνειας κι εξυπηρετήσεων ημετέρων θα πάψουν από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής αρχής του Κ. Δρακονταειδή.
Στοχεύουμε στην απλοποίηση της γραφειοκρατίας και στη συμμετοχική διαδικασία κατάρτισης των προϋπολογισμών.
Πολύ σημαντικό θέμα για μας είναι  να πετύχουμε την διακριτότητα ρόλων ανάμεσα στο υπαλληλικό και πολιτικό προσωπικό, ώστε ο δήμος να λειτουργεί ανεξάρτητα από την εναλλαγή των αιρετών.

Με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλα και τον σχεδιασμό της Λευκάδας που οραματίζεστε τι εχετε να μας πείτε;  τι θα κάνετε;

Άμεσα θα προχωρήσουμε στην ίδρυση ειδικούς γραφείου παρακολούθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπόνησης σχετικών μελετών. Το γραφείο αυτό: θ’ αναζητά τα προγράμματα,θα υποδεικνύει τρόπους συμμετοχής του δήμου και άλλων φορέων, θα προτείνει ένταξη έργων και θα συνεργάζεται με τους παραγωγικούς κι επιστημονικούς φορείς. Το γραφείο θα δίνει σε κάθε φορέα ή πολίτη τις απαραίτητες πληροφορίες και τις δυνατότητες κάθε προγράμματος, ώστε όλοι να έχουν την ίδια αφετηρία πρόσβασης στα όποια προγράμματα.
 Στο ψηφοδέλτιο μας υπάρχει η τεχνογνωσία από εμπείρους περί τα προγράμματα διατελέσαντες δημοτικούς άρχοντες, οπότε κι εκεί είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση.

Χρειαζόμαστε μια άλλη Λευκάδα, μια άλλη πατρίδα από εκείνη που  έφτιαξαν οι κυβερνήτες της με την ίδια και την ίδια τακτική. Θα κάνουμε μια άλλη Λευκάδα απλούστατα, γιατί δεν είμαστε χωμένοι στις σκοτεινές στοές της εξουσίας που διαπλέκεται με λογής λογής συμφέροντα και δε θα πούμε ΝΑΙ στο ξεπούλημα του μέλλοντος των παιδιών μας

Για να γίνει αυτό μαζί με την αταλάντευτη βούληση μας, χρειάζεται κι έχουμε τον αναλυτικό σχεδιασμό.
Στο περιορισμένο χώρο σας όμως, επιγραμματικά  θα αναφέρω κάποιες σκέψεις.
 Η Λευκάδα πρέπει ν αναπτυχθεί με βάση τα πλεονεκτήματα της κι ένα από αυτά είναι η γεωγραφική της θέση και η εύκολη πρόσβαση της για τον οποιονδήποτε.
Κάποιοι βασικοί άξονες πρέπει να στηρίζουν την πολιτική μας.

Όπως;
Ο Τουρισμός είναι λοιπόν ο ένας Άξονας ανάπτυξης.
Το νησί μας είναι στο μέσο του Ιονίου. Για την ανάπτυξη του τουρισμού του απαιτείται η ύπαρξη σοβαρών λειτουργούντων υποδομών όπως υδρεύσεις, αποχετεύσεις, βιολογικοί κυκλοφοριακά έργα, πολιτιστικές αθλητικές υποδομές, αναπλάσεις και αναδείξεις χώρων.
Η ανάπτυξη του τουρισμού θα έρθει και με την παροχή δυνατοτήτων θεματικού τουρισμού , όπως ο οικολογικός, ο συνεδριακός ο θαλάσσιος, ο θρησκευτικός , ο μαθητικός και της τρίτης ηλικίας. Βασικής σημασίας είναι  και η μορφή τουρισμού που λέγεται «Διακοπές αναψυχής και άσκησης» .
  Ο Θαλάσσιος τουρισμός πρέπει ν αποτελέσει την ναυαρχίδα  του τουριστικού μας στόλου. Γύρω από τη Λευκάδα κινείται τεράστιος αριθμός σκαφών  και το νησί μας μπορεί να εμπλακεί θετικά στην εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων μέσα από στοχευμένα έργα, μικρές μαρίνες , αγκυροβόλια κλπ. Να μετατρέψουμε τη  Λευκάδα σε κέντρο όλης της περιοχής από την Κέρκυρα ως και την Κεφαλλονιά.
Ο Δήμος μας λοιπόν χωρίς αποκλεισμούς και παρατράγουδα, θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους καθ’ ύλη αρμοδίους που είναι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς. Η βοήθεια αυτή θα προσφέρεται κυρίως μέσα από τα θέματα των υποδομών.

Η Λευκάδα όμως οφείλει να κοιτάξει ως δεύτερο άξονα, τον πρωτογενή της τομέα,  όπου η ανάπτυξη των κάμπων και των ραχών της μπορεί να προσφέρει διέξοδο στους νέους κυρίως ανθρώπους.  Εκεί έχουμε να εκτελέσουμε έργα, όπως ο εγκάρσιος οδικός άξονας , για παράδειγμα.

Ένας τρίτος πυλώνας ανάπτυξης είναι ο Πολιτισμός . Εδώ προβλέπεται
νέος τρόπος διοργάνωσης των Γιορτών λόγου και τέχνης. Επανεξέταση και βελτίωση λειτουργίας  του πνευματικού κέντρου, διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που γίνεται ερείπιο από την εγκατάλειψη.
 Αξιοποίηση όλων των μνημείων που διαθέτει ο τόπος μας καθώς και βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων.
  Από εκεί  και πέρα η Λευκάδα έχει ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν και εμείς τις έχουμε ως προτεραιότητες.
Είναι προβλήματα που στέκουν εκεί χρόνια και χρόνια κι είτε από μόνα τους είτε εντασσόμενα σε ένα γενικό πλαίσιο , αν επιλυθούν, πού θα τα επιλύσουμε, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη καθημερινότητα του πολίτη αλλά και του επισκέπτη αυτού του τόπου και πάλι παραδειγματικά θ αναφερθώ σε κάποια:

Πείτε μας τα κατά τη γνώμη σας σπουδαιότερα;

ΥΔΡΕΥΣΗ
Θέλω να μείνω λίγο στο νερό . Το νερό που με πολλές προσπάθειες κατάφερε να φέρει ο συχωρεμένος παλιός μας βουλευτής Γιώργος Κτενάς , κυκλοφορεί μέσα σ ένα δίκτυο που συνεχώς σπάει και  σαφώς δεν είναι ικανοποιητικό από την ώρα που κατασκευάστηκε. Κάποιοι ευθύνονται πολιτικά γι’ αυτό. Ξερόυν οι Λευκαδίτες πολύ καλά, ποιοι.. Αυτοί που διαχειρίστηκαν την κατασκευή. Οι διαρροές είναι τεράστιο και κοστοβόρο πρόβλημα.
 Εμείς λέμε ότι πρέπει να κάνουμε μια μελέτη για την διαχείριση των υδατίνων πόρων και να τους διαχειριστούμε εμείς γιατί πολλοί εντός κι εκτός Ελλάδας τους λιγουρεύονται. Υποσχόμαστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ύδρευσης του νησιού μας γιατί έχουμε ήδη έτοιμη την πρόταση μας που περιέχει 20 σημεία.  Πρέπει επί τέλους να μπορούμε να πίνουμε νερό από το δίκτυο μας.
  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
 Είμαστε η μοναδική πόλη νομίζω που έχει δίπλα και μέσα στη κατοικημένη ζώνη της τα σκουπίδια και  είμαστε ένας δήμος που συνολικά δεν έχει λύσει, για πολιτικές σκοπιμότητες το θέμα αυτό. Όσοι χειρίστηκαν κι αυτό το ζήτημα, ζητάνε να τους επανεκλέξουν οι Λευκαδίτες.
Στο ζήτημα της διάθεσης των απορριμμάτων και των υγρών αποβλήτων έχουμε ειδικό μοντέλο που προβλέπει την πρόληψη, την ελαχιστοποίηση την επαναχρησιμοποίηση την ανακύκλωση ,την κατασκευή εργοστασίου κομποστοποίησης, την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων και την τελική τους διάθεση. Δε θ αφήσουμε τον Φουχτελ  ν’  αναλάβει τα σκουπίδια  και να αυξήσει το κόστος, διαχείρισης τους, που θα κληθούν  να καταβάλουν τελικά οι δημότες και θα είναι υπέρογκο.

ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ
Στον 21ο αιώνα κι όταν θέλεις να ζήσεις από τον τουρισμό, δεν μπορεί να μην υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης κατά μήκος και κατά πλάτος όλου του νησιού και βέβαια στο Κάλαμο και τον Καστό. Η προβληματικότητα αυτών που υπάρχουν πρέπει να λείψει  και να φτιαχτούν νέοι όπου απαιτείται.  Ο βιολογικός της πόλης βρίσκεται κάτω από κάκιστη κατάσταση Εμείς λέμε ότι θα σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα αυτό και θα δρομολογήσουμε το νέο δίκτυο βιολογικών.

Η ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ
Το ακούμε κάποιες δεκαετίες και αυτό. Ο καθορισμός χρήσης γης αν δε γίνει άμεσα, ίσως καταστρέψει και την όποια τουριστική μας ανάπτυξη.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ
Η κατάσταση  ειδικά στον δυτικό άξονα είναι οριακή. Έχουμε θέση για το θέμα. Δεν είμαστε ενάντια στις ξαπλώστρες ή  τις ομπρέλες αλλά πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και για τη παραχώρηση αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση στις αμμουδιές.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η περιουσία του δήμου, δηλαδή των δημοτών , δηλαδή η δική μας, κινδυνεύει  λόγω εκποίησης της , προς εξυπηρέτηση δήθεν του χρέους της χώρας , αλλά στη πραγματικότητα με την ένταξη της στο ΤΑΙΠΕΔ (μιλάμε για εξειδικευμένα φιλέτα), ξεπουλιέται ή χαρίζεται στους νέους αποικιοκράτες, χάρις στην ψήφο των βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα λόγια και άλλα έργα έκαναν.
Εμείς δε θα παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από το έδαφος της Λευκάδας, στερώντας τον λαό από την περιουσία του. Τελευταία έγινε προσπάθεια ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ του χώρου που  βρίσκονται η Μαρίνα, το 1ο Δημοτικό, η πυροσβεστική, το ΚΤΕΟ κλπ, αλλά ευτυχώς απέτυχε, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Όμως πόσο θα ξαναποτύχει ,μια νέα τέτοια προσπάθεια, αν οι Λευκαδίτες εκλέξουν μνημονιακούς υποστηρικτές;


ΟΔΟΠΟΙΙΑ -ΕΙΣΟΔΟΣ Νησιου
Για την είσοδο του νησιού λέμε ναι, σε μια υποθαλάσσια σήραγγα, χωρίς διόδια , που θα καταργούν το πλεονέκτημα της Λευκάδας, για εύκολη δωρεάν πρόσβαση. Το έργο θα κατασκευαστεί από Ευρωπαϊκά η κρατικά κονδύλια, όπως προβλεπόταν. Μπορούν να προταθούν κι άλλοι τρόποι που θα εξετασθούν αρκούντως. Να σημειώσουμε ότι ένα τέτοιο έργο μέχρι την έναρξη του απαιτεί μια πενταετία. Είναι μια ωραία αφορμή όμως για μια ωραία MEGA γιωτ μαρίνα…μέσα στο ιχθυοτροφείο και που πιθανότατα θα βλάψει την υπάρχουσα, από την οποία ο Δήμος μας παίρνει ένα σημαντικό ποσό ετησίως.
Για λόγους  ουσίας, έκτακτης ανάγκης και παραδοσιακούς θα βλέπαμε και την παραμονή της υπάρχουσας Ζεύξης, με θετικό μάτι.

Βλέπουμε πολύ θετικά την κατασκευή λιμενικού έργου που θα δίνει την δυνατότητα πρόσδεσης σε κρουαζιερόπλοια άνω των 2000 θέσεων.
 Ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων όπως εγκάρσιος άξονας Νυδριού Καρυάς Ασπρογερακάτων Αγ Νικήτα, παρακάμψεις οικισμών, δρόμος Μαραντοχώρι Αμμούσω,Αγιοφύλι, Βασιλική και μια νέα κυκλοφορική μελέτη όλου του νησιού

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Τα ιχθυοτροφεία εγκαταλειφθήκαν και χρόνια ακούμε για την αξιοποίηση τους. Πρέπει να μετατραπούν σε μια κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση και υπάρχουν οι μελέτες γι’ αυτό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δεν είναι κανείς ευχαριστημένος σήμερα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις μας , που είναι αντιστοίχου επιπέδου με τις επιτυχίες του αθλητισμού μας.
Απαιτείται η βελτίωση των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών, που είναι ανεπαρκείς, για αυτό πρέπει να δούμε και το έχουμε δει ήδη για ένα βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, μια άλλη αθλητική πολιτική που θα βοηθά τα σωματεία που καλλιεργούν ήδη κάποιο άθλημα και να επιδιώξουμε την ανάπτυξη αθλημάτων, , που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύλλογος να τα πραγματώνει, με παιδικές δημοτικές ακαδημίες.. Σημαντική ενίσχυση των σωματείων που ασχολούνται με τις υποδομές κι με μη ανταγωνιστική λειτουργία προς αυτά. Οργάνωση παραλιών για το Kite surf.. Αναβίωση του παραδοσιακού παιγνιδιού Ταμπαλι.

ΝΕΟΛΑΙΑ
 Οι νέοι σήμερα θέλουν να είναι αυτόφωτοι. Άρα εμείς θα ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες για ασύρματο ιντερνετ σ όλο το δήμο, ενημερώσεις κατά των ναρκωτικών και του αλκοολισμού, χορήγηση κάρτας νεολαίας σε νέους με οικονομικά προβλήματα για κάποιες διευκολύνσεις ελεύθερης εισόδου σε εκδηλώσεις, έκπτωση βιβλίων κλπ. Θα ενισχύσουμε την ερασιτεχνική δημιουργία στα χωρία και το κυριότερο με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων , θα υλοποιήσουμε τοπικά προγράμματα απασχόλησης. Δημοτικά έργα  που θα μπορούν να γίνονται με ανάθεση θα δίνονται σε ομάδες νέων, για την απασχόληση τους.
Προβλέπουμε ουσιαστικής λειτουργίας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ, με θεσμοθέτηση αρμοδιοτήτων.

ΑΠΟΡΙΑ –ΑΝΕΡΓΙΑ
Ο δήμος προσπαθώντας ν απαλύνει την άδικη πολιτική των μνημονίων και της άγριας λιτότητας, θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την ένταξη των απόρων και ανέργων στην παραγωγική διαδικασία. .
Ο δήμος πρέπει να καταγράψει τους μακροχρόνια άνεργους (1 χρόνο), τους οικονομικά ασθενέστερους, να προσλάβει στις υπηρεσίες του, όταν αυτό επιτρέπεται από τον ΑΣΕΠ, άτομα με κριτήριο το χρόνο ανεργίας και την οικονομική κατάσταση. Δε συμμετέχουμε σε τοπικά σύμφωνα απασχόλησης γιατί μοιράζουν την ανεργία και μειώνουν το μισθολογικό κόστος. Θα βοηθήσουμε συλλογικές δράσεις ενάντια στην ακρίβεια , την αισχροκέρδεια, την διάλυση του ασφαλιστικού, την ελαστικοποιηση του ωραρίου τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας και βέβαια στην μη ιδιωτικοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και κοινωνικών υπηρεσιών.
  Κάποια μέτρα που προτείνουμε για τους πληττομενους από την κρίση πολίτες:
Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη-κατάργηση τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, Στελέχωση γραφείου ανέργων, καμιά απόλυση εργαζομένων από το δήμο, στελέχωση εθελοντικής ομάδας ιατρών για προληπτικούς ελέγχους για όσους έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Δημιουργία νέων κοινωνικών δραστηριοτήτων όπως  φαρμακείο συσσίτια , μαθήματα για παιδιά απόρων οικογενειών, κατάργηση εισιτηρίου για τους άνεργους στον δημοτικό κινηματογράφο στήριξη της τοπικής αγοράς μέσω της απαλλαγής από δημοτικά τέλη για 3 χρόνια σε νέες επιχειρήσεις με έδρα μη τουριστικά χωριά του νησιού μας
 Σας κούρασα όμως και σταματώ εδώ.

 Με τι επίλογο θα κλεινατε , κε Πολίτη της σημερινή μας συνέντευξη;

Κύριε Λάζαρη, ότι και να πει κανείς είναι λίγο, για το τι απαιτείται για ν αλλάξει σελίδα η Λευκάδα μας. Με μια απλή αναφορά είδατε τι συγκεντρώσαμε ως ύλη για επεξεργασία , προβληματισμό και πρόταση. Σας βεβαιώ ότι, αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς κάποιοι θα μας πουν ότι γκρινιάζουμε. Όπως είδατε κι εσείς έχουμε δίκιο, διότι παρ’ όλο που κάποιοι κόπτονται ότι έκαναν έργα , η πλειοψηφία αυτών των πιο σημαντικών δεν είναι δικά τους ή μόνο δικά τους, πολλοί διεκδικούν την πατρότητά τους, και επί πλέον δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν και θέλουμε καινούργια ή μεγάλες βελτιώσεις.
Πάντως άποψη μου είναι ότι εκείνοι που δικαιούνται να λένε ότι έκαναν κάτι στη Λευκάδα η δεν το διατυμπανίζουν ή έχουν φύγει. Το νερό από τον Αϊ Γιώργη ή την γέφυρα, κάποιοι που δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας τα έφεραν.
 Θέλω να πω επίσης ότι όλοι οι συνδυασμοί είναι ικανοί να φέρουν απόψεις και να κάνουν έργα στο νησί μας. Η επιλογή που ανήκει στους πολίτες, είναι να διαλέξουν και τους ικανούς μεν αλλά ταυτόχρονα ανιδιοτελείς , όπως επίσης εκείνους που στοχεύουν με την προτεινομένη πολιτική τους την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολλών κι όχι μιας ελίτ. Οι πολίτες της Λευκάδας αλλά κι όχι μόνο, ξερόυν εδώ και 3 χρόνια ποιοι μπορεί να  είναι αυτοί οι συνδυασμοί.
 Η Λευκάδα επί 25 χρόνια κυβερνιέται από τους ίδιους και τους ίδιους με απλή εναλλαγή σε θέσεις και ομιλώ και για πρόσωπα και για κόμματα. Και μη μου πουν τίποτα για μη εμπλοκή των κομμάτων στην αυτοδιοίκηση γιατί όλοι θυμόμαστε τη στήριξη των κομμάτων σε συνδυασμούς, αλλά και τους χάρτες με τους μπλε ή πρασίνους δήμους, κατά την μετάδοση των αποτελεσμάτων από την τηλεόραση. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά αν κερδίσουν οι μνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ το χειρότερο είναι ότι τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα βγουν και θα πουν ότι ο λαός εγκρίνει την οικονομική πολιτική τους.
 Έχει ανάγκη από πραγματική αλλαγή ο τόπος. Οι Λευκαδίτες νομίζω ότι θα δώσουν την δυνατότητα σε άλλα πρόσωπα , σε άλλον Δήμαρχο , με διαφορετικές προσεγγίσεις κι ευαισθησίες να κρατήσουν το τιμόνι για τα επόμενα 5 χρόνια , όπου θα χρειαστεί να δοθούν πολλές μάχες.
Αξίζει το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν οι ΑΝΕΛΛ και στο οποίο συμμετέχω ως συνεργαζομενος, το ψηφοδέλτιο του Κωστα Δρακονταειδη , να στηριχθεί και να έχει την ευκαιρία,  ν αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου, μέσα από τα αποκαΐδια που έχει αφήσει η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας για τους πολλούς και η οποία ελπίζω σύντομα κι αυτή να περάσει στην ιστορία, μέσα από τις βουλευτικές εκλογές.
 Θέλω επίσης να σας πω ότι οι ΑΝΕΛ Λευκάδας στηρίζουμε στην περιφέρεια το ψηφοδέλτιο ΑΝΑΣΑ του Θοδωρου Γαλιατσατου, και το στηρίζουμε με το ανάλογο σκεπτικό ,  που στηρίξαμε το ψηφοδέλτιο Δρακονταειδή.
Παροτρύνουμε τους Επτανησίους να υπερψηφίσουν τον κ Γαλιατσατο , ώστε η περιφέρεια να ανήκει στους πολίτες της την επόμενη των εκλογών κι όχι στους ανταποκριτές της πολιτικής των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, της λάθος συνταγής και της κυβίστησης.
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger