Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εργατικό Κέντρο Λευκαδας : Ποια τα κριτήρια ψήφου στις εκλογές 18 & 25 Μάη;



Εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι, νέες και νέοι, Λευκαδίτες 
Η πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ οδηγεί  τη χώρα στην ερήμωση και στην καταστροφή. Η συγκυβέρνηση  προχωρά για να μας  «αναπτύξει» σε χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες.  Έτσι απλά, σα να μην πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για άχρηστα πλαστικά. Έτσι ψυχρά: χωρίς έλεος, χωρίς αισθήματα ενοχής, χωρίς ντροπή. Αναίσθητοι, μικρόψυχοι, ουτιδανοί, φυλλομετρούν καταλόγους και διαγράφουν ζωές.

Οι απολυμένοι  είχαν σχεδιάσει κάποια ζωή, για οικογένεια, παιδιά, εγγόνια, γηρατειά. Και τώρα τι θα απογίνουν;  Οι άνεργοι δεν τολμάνε να κοιτάξουν στα μάτια τη γυναίκα και τα παιδιά τους. Οι πιο απελπισμένοι δυναμώνουν το κύμα αυτοκτονιών που σαρώνει τη χώρα μας, με πρωτόγνωρους ρυθμούς.
Μετά τον Εμφύλιο χάθηκε μια γενιά των αγροτόπαιδων και εργατών που εγκατέλειψαν τον τόπο τους για να επιβιώσουν. Σήμερα το κύμα των μεταναστών αποτελείται από γιατρούς, μηχανικούς, χημικούς, γεωπόνους, ηλεκτρονικούς, ειδικούς στην πληροφορία κ.λπ. Σήμερα, λόγω της κρίσης και των συγκυβερνήσεων της υποτέλειας, κινδυνεύει να χαθεί ότι στα δύσκολα χρόνια μετά τον Εμφύλιο δημιουργήθηκε ως επιστημονικό δυναμικό με υψηλή κατάρτιση.
Σήμερα το «success story» της κυβέρνησης σημαίνει ότι χάνουν τη δουλειά τους 216 άνθρωποι το 24ωρο στη χώρα μας.
Δεν ήταν το δημόσιο χρέος, αλλά η δομική κρίση του καπιταλισμού που υπαγόρευσε αυτή την πολιτική, δημιουργώντας έναν ωκεανό φτώχειας, μέσα στον αυξανόμενο κοινωνικό πλούτο. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ανέλαβαν την «βρωμοδουλειά».
Όχι μόνο οι ηγεσίες αλλά και όλοι εκείνοι που με χέρια και με πόδια μέσα στην Βουλή ανέκραζαν: ΝΑΙ  ΣΕ  ΟΛΑ !!!  Μέσα στο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ είναι και οι δυο βουλευτές της Λευκάδας αυτά τα 4 χρόνια.
ΝΑΙ  ΣΕ  ΟΛΑ  για να σωθεί  η χώρα - από ποιους άραγε θα σωθεί;  - από αυτούς που σαράντα ολόκληρα χρόνια με τις εγκληματικές τους πολιτικές κατέστρεψαν αυτό τον τόπο και που σήμερα ανενδοίαστα ζητάνε στήριξη και ψήφο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, προκειμένου να διαλύσουν ότι απέμεινε;
Ποια ήταν τα «ΟΛΑ» που ψήφισαν;
-Το πετσόκομμα του μεροκάματου και του μισθού, της σύνταξης των απόμαχων της δουλειάς και των Α.Μ.Ε.Α, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης όλων, οι στρατιές των ανέργων,  οι περικοπές σε υγεία και παιδεία, ο οικονομικός αφανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και πολλά ακόμα που θέλουν πολλές σελίδες μόνο για να τα αναφέρουμε.
Συνάδελφοι
Με αυτά τα δεδομένα πάμε σ’ αυτές τις εκλογές.  Εκλογές που θα αναδείξουν τοπικούς «άρχοντες» για πέντε  χρόνια  και  εκπροσώπους στην Ευρωβουλή.
Πως λοιπόν θα ψηφίσουμε εμείς   οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι  αλλά και οι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες;  Τι δήμαρχο άραγε θέλουμε;

·        Θέλουμε  Δήμαρχο – υπηρέτη και ατζέντη των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων που υπόσχονται ανάπτυξη μέσω των διοδίων που σχεδιάζουν για να μπαινοβγαίνουμε στο νησί μας;
·        Θέλουμε Δήμαρχο των «μεγάλων» έργων υποδομής σαν εκείνα που έγιναν στον τόπο μας μέχρι σήμερα και χρειάστηκε να πληρωθούν δυο και τρεις φόρες από τις δικές μας τσέπες (βιολογικός κ.α.), ή σαν την περίπτωση της ΜΑΡΙΝΑΣ που αφού την χάρισαν  έναντι πινακίου φακής το προβάλλουν σαν επιτυχία και από πάνω;
·        Θέλουμε Δήμαρχο-υπηρέτη της μνημονιακής πολιτικής και υποτακτικό του Χούφτελ που επιβάλλει ξεπούλημα του νερού, της καθαριότητας και του φυσικού τοπίου (δάση- ακρογιαλιές κλπ)
·        Θέλουμε Δήμαρχο – εισπράκτορα των δυσβάστακτων πια τελών που έχουν γίνει θηλιά για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες του νησιού μας;
·        Ένα Δήμαρχο που ονειρεύεται να δημιουργήσει» για τους ιδιώτες επενδυτές,  «ειδική υπηρεσία στο Δήμο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών, που θα εξυπηρετεί όποιον θελήσει να κάνει μια δουλειά», ξεπουλώντας έτσι ότι έχει απομείνει δικό μας σ’ αυτό τον τόπο;
·        Μήπως ένα Δήμαρχο που θα διαχειριστεί  καλύτερα  και τιμιότερα την φτώχεια;

Αυτοί που είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ  για την καταστροφή του τόπου μας και του λαού μας, που είπαν  ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ  για να διαλυθεί η κοινωνία μας, για να διαγκωνίζονται οι συμπολίτες μας στα παντοπωλεία της ντροπής και της ελεημοσύνης.
Αυτοί που έβαλαν πλάτη για να γεμίσουμε νέους επιστήμονες άνεργους υποψήφιους μετανάστες και γέροντες συνταξιούχους ζητιάνους μετά από σαράντα χρόνια δουλειάς και τους «εξασφάλισαν»  360 € σύνταξη με εισηγητή στην Βουλή τον Λευκαδίτη Βουλευτή!!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ  που αφού μας κατάστρεψαν θέλουν τώρα να μας αναπτύξουν ξανά λέγοντας ότι η κρίση, το μνημόνιο κλπ  δεν αφορούν το Δήμο Λευκάδας,  πρέπει να πάρουν για απάντηση ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ  ΣΕ ΟΛΑ για να μην συνεχιστεί η πολιτική του αφανισμού μας.

Συνάδελφοι  επειδή ο Δήμος δεν είναι  τα κτίρια, οι δρόμοι, οι κήποι, και οι πλατείες.
Επειδή για μας Δήμος είναι οι άνθρωποι, η ζωή και η δράση τους, ένας Δήμαρχος θα πρέπει να  ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο, τον επαγγελματοβιοτέχνη, τον αγρότη και τα προβλήματά τους. Για τον άνεργο που ψάχνει να βρει δουλειά . Τον νέο που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην απασχόληση , στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και πάνω απ’ όλα αντιμετωπίζει την μάστιγα των ναρκωτικών. Έτσι εμείς βλέπουμε την ανάπτυξη του τόπου μας, σε ανθρώπινη υποδομή και όχι σε  πανάκριβα έργα με παραχώρηση, για να πλουτίζει το εργολαβικό λόμπυ  σε βάρος μας.
Εμείς θέλουμε Δήμαρχο αγωνιστή , που δεν θα συμβιβάζεται με την κυβερνητική πολιτική και τις έξωθεν ειλημμένες αποφάσεις, θα αντιστέκεται και θα συγκρούεται με αυτή την πολιτική για να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφερόντα του Δήμου και του λαού.
Θέλουμε Δήμαρχο μπροστάρη σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες . Που θα τα βάλει με το κατεστημένο, θα κινητοποιεί το λαό και θα διεκδικεί λύσεις, στηριγμένος στους λαϊκούς αγώνες.
Θέλουμε Δήμαρχο  με ανιδιοτέλεια στην ζωή και την δράση του.  Που η ηθική και η τιμιότητα στην δράση του, θα δίνει κάποια εχέγγυα  για αγωνιστική, διεκδικητική στάση στα θέματα της Τ.Α.
Συνάδελφοι γι’ αυτή την Ελλάδα, όπως την κατάντησαν, δεν αρκεί κανείς μόνο να οργίζεται. Δεν αρκεί μόνο να θλίβεται. Δεν αρκεί να σηκώνει το βάρος της ντροπής για λογαριασμό εκείνων που (φυσικά και) δεν ντρέπονται .
   Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση να τους σταματήσουμε, να αφαιρέσουμε την δυνατότητα από αυτούς τους ξεδιάντροπους, να παριστάνουν από πάνω και τους «σωτήρες»…
Αγαπητοί συνάδελφοι, τους φίλους μας και τους συγγενείς τους τιμάμε στην καθημερινή μας ζωή και όχι με την ψήφο μας.
Η ψήφος μας πρέπει να εκφράζει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας

ΚΑΛΟ  «ΒΟΛΙ»

Λευκάδα 8-5-2014
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger