Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Στους 20 πιο όμορφους ανοιξιάτικους προορισμούς της Ελλάδας συγκαταλέγονται το Νυδρί Λευκάδας η Ναύπακτος και ο Μύτικας .

Στους 20 πιο όμορφους ανοιξιάτικους προορισμούς της Ελλάδας συγκαταλέγονται το Νυδρί Λευκάδας  η Ναύπακτος και ο Μύτικας  

nafpaktos1. Ναύπακτος

Η πανέμορφη Ναύπακτος, με το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, τις απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά. Βγαλμένη σαν από άλλη εποχή και με μία μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική, η Ναύπακτος γοητεύει τους πάντες με την διαχρονική ομορφιά και γοητεία της. Αναμφίβολα θα τραβήξετε δεκάδες, για να μην πω χιλιάδες, φωτογραφίες στο πανέμορφο λιμάνι της, και βλέποντάς τες στο μέλλον, μόνο ωραίες αναμνήσεις θα έχετε να θυμάστε.
Must see: Ανεβείτε στο κάστρο και θαυμάστε την υπέροχη θέα που προσφέρει στην περιοχή. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και επισκεφτείτε το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη, που έχει μετατραπεί πλέον σε ιδιωτικό μουσείο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Αντίρριο. Εκεί, επιβάλλεται να περπατήσετε στην γέφυρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αίσθηση, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι ασυναγώνιστη.
Φαγητό, ποτό και διαμονή: Η Ναύπακτος φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες καφετέριες που θα βρείτε στην Ελλάδα. Και αυτό που τις κάνει μοναδικές είναι η θέα στο ενετικό λιμάνι. Δίπλα εκεί, θα βρείτε και κάθε λογής φαγάδικα, που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές απαιτήσεις του επισκέπτη. Ο αριθμός των τουριστικών καταλυμάτων είναι μεγάλος, και οι τιμές ποικίλουν. Σίγουρα πάντως θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

mytikas

2. Μύτικας

Χτισμένος σε μία λωρίδα γης που βουτάει στην θάλασσα, απέναντι από τον Κάλαμο Λευκάδας, βρίσκεται ο Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, ένας παραμυθένιο ψαροχώρι που βρέχεται από την θάλασσα του Ιονίου και πατάει γερά στην ένδοξη γη του Ξηρομέρου. Γραφικά σπίτια και μαγαζιά δίπλα στην αλμύρα της θάλασσας, στην κυριολεξία, ο Μύτικας μοιάζει με… καράβι πλεούμενο, μέσα στην ηρεμία και το απέραντο του γαλάζιου, που γαληνεύει την ψυχή και αποφορτίζει το πνεύμα.
Must see: Απέναντι από το χωριό βρίσκεται το νησάκι Κάλαμος, και το χωριό της Επισκοπής, που είναι «πνιγμένο» στο πεύκο, και διαθέτει κρυστάλλινα νερά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η κωμόπολη της Παλαίρου, και ο γραφικός Αστακός με τα πανέμορφα νεοκλασικά. Αν πάλι θέλετε να φύγετε από την θάλασσα, επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Αγ.Παρασκευής στην Κανδήλα, που βρίσκεται χωμένο μέσα σε βράχο στα Ακαρνανικά! Όπου και να πάτε, η ακαρνανική γη, άγνωστη στους περισσότερους, θα σας μαγέψει.
Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στην περιοχή, που δεν έχει πληγεί ακόμη από την άμετρη ανάπτυξη του τουρισμού, θα βρείτε οικογενειακές επιχειρήσεις, ψαροταβέρνες και πανέμορφες καφετέριες δίπλα στο κύμα! Όσο για την διαμονή, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στον οικισμό, με τιμές απίστευτα οικονομικές. Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο εξεζητημένο, η Πάλαιρος που βρίσκεται πολύ κοντά στον χωριό διαθέτει τα πάντα. Από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και bungalows, μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια.


nydri













3. Νυδρί
Ο επισκέπτης μπορεί με ευκολία να προσεγγίσει αυτόν τον νησιωτικό προορισμό, και πολύ οικονομικά, καθώς η Λευκάδα συνδέεται με την στεριά με πλωτή γέφυρα, οπότε αποφεύγετε την ταλαιπωρία με τα καράβια. Το Νυδρί είναι από τους πλέον γνωστούς και διαφημισμένους προορισμούς της χώρας μας, και έχει συνδεθεί στενά με το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση, οι ευεργεσίες του οποίου στην περιοχή υπήρξαν πολλές. Ο οικισμός προσφέρεται για τουρισμό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά η ησυχία του τόπου την εποχή της άνοιξης, θα σας κάνει να τον λατρέψετε και να γνωρίσετε το αληθινό εκτόπισμά του.
Must see: Επισκεφτείτε με καραβάκι τα νησάκια της Σπάρτης, της Μαδουρής και του Σκορπιού, περπατήστε στην απέναντι πλευρά του κόλπου, στο μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγ.Κυριακής, επισκεφτείτε τους καταρράκτες της περιοχής και το χωριό Νεοχώρι, απ» όπου η θέα στον οικισμό και τα πριγκηπόνησα είναι μαγευτική. Από το λιμάνι μπορείτε να πάρετε το καράβι που πηγαίνει στον Κάλαμο και τον Καστό, δύο καταπράσινα νησιά με καταγάλανα νερά, που βρίσκονται στην αγκαλιά της Αιτωλοακαρνανίας.
Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στο Νυδρί θα βρείτε όλα όσα ζητάτε. Τα μαγαζιά ποικίλουν και καλύπτουν τα γούστα και του πιο ιδιότροπου επισκέπτη. Την περίοδο αυτή μάλιστα, οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία είναι πολύ προσιτές.

 Δείτε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 17.
Οι υπόλοιποι ομορφότεροι προορισμοί είναι οι εξής:
4. Σύβοτα Θεσπρωτίας.
5. Πάργα Πρεβέζης.
6. Γαλαξείδι Φωκίδας.
7. Μεθώνη Μεσσηνίας.
8. Αερόπολη – Λιμένι Λακωνίας.
9. Μονεμβασιά Λακωνίας.
10. Κυπαρίσσι Λακωνίας.
11. Ναύπλιο Αργολίδος.
12. Λαύριο Αττικής.
13. Λίμνη Ευβοίας.
14. Μακρυνίτσα Μαγνησίας.
15. Πλαταμώνας Πιερίας.
16. Ουρανούπολη Χαλκιδικής.
17. Πόρτο Λάγος Βιστωνίδας (Ξάνθη – Ροδόπη).
18. Νήσος Θάσος.
19. Νήσος Άνδρος.
20. Νήσος Σάμος.


 neolaia.gr –





3.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger