Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πρ. Επιμελητηρίου Λευκάδας Σ. Σκιαδαρέσης στον Prisma 95,1:




Για την ένταξη της Λευκάδας στο πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου «Seabourn Odyssey», το οποίο θα κάνει την πρώτη του προσέγγιση στις 12 Μαΐου 2015 στο Νυδρί, μίλησε στον Prisma 95,1 o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
«Η συμβολή της επιτυχίας αυτής είναι άκρως σημαντική για την τοπική οικονομία του νησιού μας και ιδιαίτερα για το εμπορικό κόσμο και τη μαζική εστίαση. Εκτιμάται με απλούς υπολογισμούς ότι τα προσδοκώμενα έσοδα στη τοπική οικονομία μπορούν να φτάσουν περίπου τα 2 εκ. ευρώ μόνο για το 2015.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η επιλογή της Λευκάδας για το 2015 αποτελεί μια δοκιμαστική προσέγγιση, στην οποία οφείλουν όλοι οι επιχειρηματίες, πολίτες και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν  προσφέροντας τα μέγιστα.
Ο κύριος Σκιαδαρέσης απάντησε και στον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Λάζαρη ο οποίος και είχε υπερασπιστεί το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης μιλώντας στον Prisma 95,1 λέγοντας ότι διάβασε μια ανακοίνωση που υπογράφουν και κάποια μέλη του ΔΣ που λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτε, ενώ θα έπρεπε, αναφέροντας ότι αν ερχόντουσαν στα ΔΣ του Επιμελητηρίου θα μάθαιναν και ότι έχουν να έρθουν στο Επιμελητήριο για πάνω από δυο χρόνια.
Επίσης απάντησε και στον ισχυρισμό του γιατί δεν μιλούσε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Δρακονταειδής τόσα χρόνια, λέγοντας ότι παλιά χρήματα υπήρχαν οι εποχές δεν  ήταν οι ίδιες και επίσης δεν ήταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου για να εκφράζεται δημόσια.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί  τρόποι όπως η μεταφορά της Γέφυρας στη νέα θέση απέναντι από την Φιλοσόφων παρά να ξοδευτούν περίπου ένα διακόσια εκατομμύρια ευρώ και όχι σαράντα για την υποθαλάσσια.
Επίσης εξέφρασε την αντίθεση του στην διάθεση του ιδιώτη να εκμεταλλευτεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την δημιουργία της Μαρίνας για μέγα γιότ, ως αντάλλαγμα της δημιουργίας της υποθαλάσσιας, αλλά να πληρώνει ενοίκιο στον Δήμο όπως τώρα η Μαρίνα.
Ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μην μας ενδιαφέρει ο  ποσοτικός  τουρισμός, καθώς το νησί δεν μπορεί να τους χωρέσει όλους και να στραφούμε στον ποιοτικό τουρισμό που θα έχει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για το νησί. Μάλιστα αναρωτήθηκε ακόμα και αν φτιαχτεί η Ιόνια οδός και σε συνδυασμό με την Εγνατία θα γεμίσει το νησί, θα πάνε που και σε πιο οδικό δίκτυο, καθώς τον Αύγουστο το νησί  είναι γεμάτο και δεν χρειάζεται επί πλέον επιβάρυνση.



http://www.prisma951.gr













Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger