Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνέντευξη με τον Κώστα Δρακονταειδή


Σε μια μίνι συνέντευξη με τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» και υποψήφιο δήμαρχο κύριο Κώστα Δρακονταειδή ο ίδιος έκανε λόγο για την κακή εξέλιξη που θα έχει η δημοπράτηση της άμμους για τη Λευκάδα. Θεωρεί επίσης πως υπάρχει ορατός κίνδυνος οι παραλίες που διεξάγεται το έργο του διαύλου να μην είναι διαθέσιμες την καλοκαιρινή περίοδο. Μεταξύ άλλων, σχολίασε και το μεγάλο τέλος σύνδεσης στον νέο αγωγό αποχέτευσης του Νυδριού καθώς και τις υποψηφιότητες των δημοτικών του συμβούλων.


Είναι πια σίγουρο ότι θα δημοπρατηθεί η άμμος;
Σε σχέση με το ζήτημα της δημοπράτησης υπάρχει το εξής θέμα. Βάσει του νόμου η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου οφείλει να δημοπρατήσει την άμμο. Εμείς επειδή αυτό το γνωρίζαμε είχαμε θέσει έγκαιρα εδώ και μήνες στο δημοτικό συμβούλιο την ανάγκη να γίνουν ακτομηχανικές μελέτες για να μπορεί ο Δήμος να έχει προτεραιότητα έναντι των ιδιωτών για να πάρει τμήμα της άμμου και να επισκευαστούν οι ακτές πολλών παραλιών που έχουν πρόβλημα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ακτομηχανικές μελέτες που πληροφορηθήκαμε ότι έγιναν από την Περιφέρεια έχουν προβλήματα, δεν έχουν εγκριθεί, επομένως είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος να γίνει η δημοπράτηση της άμμου μέσα στην άνοιξη από τη μεριά της κτηματικής υπηρεσίας κι αυτό θα είναι πολύ κακή εξέλιξη για τη Λευκάδα. Δε θα δοθεί η δυνατότητα να επισκευασθούν παραλίες του νησιού μας

Θα κάνετε ενέργειες μέσα από την παράταξή σας ώστε να αποφευχθεί η δημοπράτηση;
Ήδη έχουμε κάνει τέτοιες ενέργειες. Θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο ξανά το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι ζήτημα μόνο ενεργειών δικών μας γιατί εμείς επαναλαμβάνω ότι εδώ και μήνες έχουμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο τον κίνδυνο αυτό. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα δεν είναι μόνο υπόθεση δικιά μας αλλά είναι και ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά συνολικά την κοινωνία. Να σας θυμίσω και το εξής. Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο Μάρτιο, αυτή η συσσώρευση της άμμου στα συγκεκριμένα σημεία που γνωρίζετε στο Κάστρο λογχεύει έναν κίνδυνο να μην έχουμε και τις παραλίες της περιοχής έτοιμες το καλοκαίρι.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/02, στο θέμα της αποχέτευσης του Νυδριού ζητήσατε να γίνει μείωση του τέλους σύνδεσης;
Θέσαμε το ζήτημα να μειωθεί το τέλος σύνδεσης. Είναι 600 ευρώ, ένα μεγάλο ποσό. Όντως είναι μεγάλο το πρόβλημα που δεν ήταν επιλέξιμο το κομμάτι της σύνδεσης από τον αγωγό στο κάθε σπίτι. Τα φρεάτια που χρειάζονται να γίνουν υποτίθεται ότι πρέπει να γίνουν με κόστος του Δήμου. Όπως είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα αυτό το κόστος να το φέρει σε πέρας και υπό αυτή την έννοια το χρεώνονται οι δημότες. Εμείς όμως θεωρούμε ότι το ποσό είναι πάρα πολύ μεγάλο, θα επιβαρύνει πάρα πολύ τους κατοίκους του Νυδριού παρότι δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε δόσεις. Θέσαμε από τη μεριά μας αυτό το ζήτημα που από τη μεριά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. απορρίφθηκε.

Αν ήσασταν εσείς δημοτική αρχή θα εγκρίνατε το έργο γνωρίζοντας ότι οι δημότες θα επιβαρύνονταν με την ανταποδοτικότητα;
Να σας ξεκαθαρίσω κάτι. Αυτό είναι ένα έργο που τελειώνει. Είχε σχεδιαστεί και δημοπρατηθεί από τον τέως Δήμο Ελλομένου πριν από οχτώ χρόνια. Δεν μιλάμε για σημερινή διαχείριση του ζητήματος. Επομένως στο ερώτημα που μου θέτετε τι θα κάναμε εμείς, θα επιμέναμε να είναι επιλέξιμο, άρα να χρηματοδοτηθεί και το κομμάτι του έργου που αφορά τη σύνδεση με τον κάθε καταναλωτή. Αυτό θα επιδιώκαμε και επαναλαμβάνω πως τώρα η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί γιατί ήδη αποπερατώνεται ο βιολογικός όπως ξέρετε και ξεκινά με τη δοκιμαστική του φυσικά λειτουργία.

Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση μέρος του ψηφοδελτίου σας, τα πρώτα σχόλια που εισπράξατε ποια ήταν;

Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα με το ψηφοδέλτιό μας. Ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι κατά κύριο λόγο δεν έχουν ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά. Είναι και νέοι ηλικιακά στο μεγαλύτερο κομμάτι τους. Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα στην κοινωνία που και η ίδια το απαιτεί, ενός καθαρού ψηφοδελτίου που δεν το βαραίνουν «αμαρτίες παρελθόντων». Επειδή ακριβώς θέλαμε να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα της ανανέωσης, τα μηνύματα που έχουμε είναι θετικά. Και νομίζω με την ολοκλήρωση και του κεντρικού ψηφοδελτίου αλλά και των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, η ίδια η κοινωνία θα αντιληφθεί ότι η υπόσχεση που είχαμε δώσει στους εαυτούς μας αλλά και στην ίδια για ένα τέτοιου είδους ψηφοδέλτιο θα γίνει πραγματικότητα. 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger