Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ



Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που αποφασίζει προκλητικές μειώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους βιομήχανους, την  ίδια ώρα τα οικιακά τιμολόγια «καίνε» τα λαϊκά νοικοκυριά και το χειρότερο  συνεχίζει να στερεί το ηλεκτρικό από λαϊκές οικογένειες.

Χθες πέρασε ο «μπόγιας» (ο ιδιώτης εργολάβος)  από την Καρυά
 (ίσως και από άλλα μέρη) και έκοψε το ρεύμα σε αρκετές οικογένειες, ανέργων, φτωχών αγροτών, σε σπίτια με κατάκοιτους και ανήμπορους. 
Ο «μπόγιας»  βέβαια κινείται  στη βάση εντολών που εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική.
Πολιτική για φτηνή Ενέργεια για το κεφάλαιο, που θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, αφού το κόστος των άμεσων εκπτώσεων που αποφάσισε η ΔΕΗ, το οποίο υπολογίζεται περί τα 75 εκατ. ευρώ ετησίως, μαζί με το υπόλοιπο των 150 εκατ. ευρώ (μέτρα άμεσης επιδότησης των ενεργοβόρων βιομηχανιών), θα πέσει στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, παρά τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι ότι δήθεν δε θα επιβαρυνθούν κι άλλο τα οικιακά τιμολόγια.
Τα λαϊκά νοικοκυριά θα πληρώσουν επίσης 1,3 δισ. ευρώ που απαιτεί ο λογαριασμός ΑΠΕ.
Το νομοσχέδιο, για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ που χθες δόθηκε στην δημοσιότητα, οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης για τη λαϊκή κατανάλωση, για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας.
Ο αγώνας ενάντια στην "απελευθέρωση", για αποδέσμευση απ' την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στην Ενέργεια και στο σύνολο της οικονομίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση και να κατοχυρώσει την Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό.
ΛΕΥΚΑΔΑ 12-3-2014


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

μεθοδεύουν την εφαρμογή μόνιμων αξιώσεων της εργοδοσίας

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

Τη στιγμή, που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Εργάνης» (βλέπε πίνακα), τον περασμένο Σεπτέμβρη σε σύνολο 1.371.450 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι 277.532, δηλαδή το 20,4% παίρνουν μηνιαίο μισθό μέχρι 500 € μικτά, που σημαίνει ότι τα καθαρά φτάνουν μέχρι 400 €
Οι κεφαλαιοκράτες δε «χορταίνουν» ούτε με αυτούς τους μισθούς πείνας, που έχουν εξασφαλίσει σε βάρος της εργατικής τάξης.
Προετοιμάζουν συνολικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με παρέμβαση στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ουσιαστικά την απαγόρευσή της.
Παράλληλα, επαναφέρουν στη συζήτηση το "λοκ άουτ", δηλαδή το χτύπημα της απεργίας με θεσμοθετημένη προστασία στον κάθε μεγαλοεργοδότη.
Πέρα από τα ζητήματα που εντατικά μεθοδεύονται τις προηγούμενες βδομάδες και μήνες, όπως η ολοκληρωτική απελευθέρωση των απολύσεων και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες επιπλέον, στις συνεννοήσεις κυβέρνησης - τρόικας επανέρχονται τα εξής:
·         Η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με την επέκταση της ενοικίασης εργαζομένων, με συμβόλαια μέχρι και 3 χρόνια χωρίς αποζημίωση.
·         Η επιπλέον περικοπή των κατώτερων μισθών, με την κατάργηση των τριετιών μετά το 2017 (μέχρι τότε είναι ήδη «παγωμένες»).
·         Η παρεμπόδιση των συνδικάτων να προκηρύξουν απεργία, αλλά και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να κηρύσσουν ανταπεργία.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, την τρόικα και τα αφεντικά τους.
Ούτε να το σκέφτονται!
Η απάντηση θα είναι άμεση, αποφασιστική και δυναμική.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε επιφυλακή.
ΛΕΥΚΑΔΑ  12-3-2014
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger