Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ανακοίνωση για τη σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης στο Δήμο Ελλομένου

Να απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της σύνδεσης – Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
Επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι η Τοπική Διοίκηση (Δήμοι – Περιφέρεια) με το «Πρόγραμμα Καλλικράτης», αποτελεί πλέον κρατικό μηχανισμό προώθησης και υλοποίησης της ευρωενωσιακής πολιτικής. Πρόκειται για μια πολιτική που σχεδιασμένα και συστηματικά προωθείται χρόνια πριν, και τώρα με την καπιταλιστική οικονομική κρίση επιταχύνεται η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που την υπηρετούν. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Τοπική Διοίκηση όλων των βαθμών απορρέουν από το γεγονός ότι είναι άρρηκτα δεμένη με την ανάπτυξη που κριτήριό της δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, αλλά η στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Οι Δήμοι αποτέλεσαν και αποτελούν κρίκο αυτής της προσπάθειας και σε συνθήκες με «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, τόσο στη χώρα μας όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης η επίθεση στη λαϊκή οικογένεια κλιμακώνεται και με ευθύνη των εκλεγμένων, που υλοποιούν αυτήν την πολιτική. Κοινός παρονομαστής της αντεργατικής επίθεσης, είναι: Μείωση των κρατικών δαπανών – μείωση των δημόσιων υπηρεσιών – απολύσεις προσωπικού.
Τα στηρίζουν και τα προωθούν σχεδιασμένα προκειμένου να διαχειριστούν τη φτώχεια και να στηρίξουν τη στρατηγική της Κυβέρνησης – ΕΕ για περιορισμό της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, με φθηνούς εργαζόμενους. Οι ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και την αποχέτευση, η εκχώρηση στο κεφάλαιο φυσικών πόρων και υποδομών, αποτελούν βασικά εργαλεία στην προώθηση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, που θα έχουν τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.
Ο Δήμος μας έχει πολλά τέτοια παραδείγματα. Είναι γνωστή η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να παραχωρήσει την ύδρευση σε ιδιώτη, που δεν προχώρησε μετά από μαζικές κινητοποιήσεις σωματείων, συλλόγων και φορέων της τοπικής κοινωνίας. Σε πρόσφατη μάλιστα, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρείται ο ηλεκτροφωτισμός του δήμου για πολλά χρόνια σε ιδιώτη!
Σε αυτό το πλαίσιο εξηγείται και το υπέρογκο ποσό (600€) που καλούνται να πληρώσουν όσοι συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών του πρώην Δήμου Ελλομένου. Συγκεκριμένα, η κατασκευή διακλάδωσης των αγωγών και των φρεατίων σύνδεσης, στην πορεία υλοποίησης του έργου κρίθηκε μη επιλέξιμη δαπάνη.
Η δημοτική Αρχή έχει φροντίσει και με τον Κανονισμό Ύδρευσης Αποχέτευσης να προβλέπει το «χαράτσωμα» του κόσμου και αυτό επικαλείται τώρα για να συγκεντρώσει το ποσό που κρίθηκε μη επιλέξιμο (138.376,48€) αλλά και τη μετέπειτα συντήρηση και λειτουργία του βιολογικού. Ένα έργο δηλαδή πολύ σημαντικό για την περιοχή, κυνικά αναγνωρίζουν ότι θα λειτουργήσει με υπερφορολόγηση δική μας. Που και η κατασκευή του με τα χρήματα από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, ουσιαστικά πάλι με δικά μας λεφτά έγινε.
Δεν είναι τυχαίο που μόνο οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν και τον Κανονισμό Ύδρευσης Αποχέτευσης, όπως έκαναν και με κάθε αντιλαϊκή αναδιάρθρωση. Οι υπόλοιποι, ανεξάρτητα αν εμφανίζονται με κομματική στήριξη ή ως ανεξάρτητοι εκλεγμένοι, επί της ουσίας αυτή τη λογική ακολουθούν, εντός αυτής της διαχείρισης.
Γιατί κριτήριο τελικά είναι η στάση και η πρακτική καθενός απέναντι στο βασικό πυρήνα της κεντρικής πολιτικής, που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για την κερδοφορία των λίγων καθώς και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που περνούν σαν οδοστρωτήρας στη ζωή των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που προσφέρουν «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είμαστε απέναντι στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην κεντρική, τοπική και περιφερειακή διοίκηση.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι γυναίκες είναι ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να ανακόψουν την αντιλαϊκή επίθεση και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να ανοίξουν το δρόμο για τη δική τους εξουσία, που θα οργανώσει την οικονομία στη βάση των δικών τους αναγκών.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις σας καλούμε, ενιαία και συντονισμένα να οργανώσουμε την πάλη για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης, σε σύγκρουση με την πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Να απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της σύνδεσης.

Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διεκδικούμε επείγοντα μέτρα για:
·                 Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων.
·                 Όχι στο κλείσιμο δομών – υπηρεσιών των Δήμων, αλλά διεύρυνσή τους.
·                 Καμία απόλυση εργαζομένων στους δήμους.
·                 Άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών και άλλων τελών.
·                 Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων, την εκπαίδευση, υγεία, πρόνοια, άθληση, πολιτισμός.
·                 Γενναία χρηματοδότηση για τους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των γονιών στη νέα περίοδο. Κατάργηση των τροφείων. Δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.
·                 Ενίσχυση και διεύρυνση των κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, κλπ.) με υπηρεσίες αποκλειστικά χρηματοδοτούμενες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

·                 Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα κλπ.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger